Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A jednak można sprawdzić

Featured Replies

Napisano

Historię swojego samochodu , ale łatwiej w Niemczech niż w Polsce zlosnik.gif

Dzisiaj z nudów napisałem mail do serwisu z pieczątek gdzie był serwisowany mój Scenic.

Historia jest co prawda do 107 tys ale podali mi wszystko smile.gif

I wiem że był bez wypadkowy , wiem że był na akcji serwisowej i przy podobnym przebiegu poprawili hamulec elektryczny wymieniając jakieś tam części.

Dowiedziałem się że przy 107tys zmienili kompletny rozrząd wraz KZFR sciana.gifzlosnik.gif i parę innych zlosnik.gifok.gif

Na zwrotny mail czekałem 2h i nie robili żadnego problemu ok.gifsmile.gif

Napisano

> Historię swojego samochodu , ale łatwiej w Niemczech niż w Polsce

> Dzisiaj z nudów napisałem mail do serwisu z pieczątek gdzie był serwisowany mój Scenic.

> Historia jest co prawda do 107 tys ale podali mi wszystko

> I wiem że był bez wypadkowy , wiem że był na akcji serwisowej i przy podobnym przebiegu poprawili

> hamulec elektryczny wymieniając jakieś tam części.

> Dowiedziałem się że przy 107tys zmienili kompletny rozrząd wraz KZFR i parę innych

> Na zwrotny mail czekałem 2h i nie robili żadnego problemu

Co za filozofia?? W Renault, jeśli tylko bywał w ASO to z centralnej bazy danych można wyciągnąć historię. Ja dowiedziałem się dzwoniąc przed zakupem do ASO Modlińska w Wawie, że mój Scenic w Holandii był serwisowany co 20 kkm. Oprócz eksploatacji miał wymieniane 3 razy żarówki. smile.gif Ponadto miałem dokument ichniejszego przeglądu rejestracyjnego w 2011 roku, kiedy auto miało 76 kkm. Co ostatecznie potwierdziło przebieg - w marcu 2013 kupiłem go z 98 kkm na liczniku. smile.gif

Ale nie każde ASO udziela takich info przez telefon. Z Warszawskich tylko Modlińska, reszta, należąca do jakiegoś durnego konsorcjum "retail coś tam" kazała przyjechać z właścicielem i dowodem, na co usłyszeli mój pusty śmiech... sick.gif

Napisano

Myślę, ze blednie zakładacie ze poprzedni właściciele waszych aut wszystkie naprawy robili w aso

Napisano
  • Autor

> Myślę, ze blednie zakładacie ze poprzedni właściciele waszych aut wszystkie naprawy robili w aso

na pewno nie robiła wszystkich ok.gif aczkolwiek Gretta która miała ponad 60lat serwisowała go do 100tys ok.gif i mniej więcej co roku robiła podobne przebiegi hmm.gif nie wiem czy płakała jak sprzedawała, ale śpiewa w chórze kościelnym zlosnik.gif aczkolwiek łącznie ponad 20 razy była w serwisie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Co za filozofia?? W Renault, jeśli tylko bywał w ASO to z centralnej bazy danych można wyciągnąć

> historię. Ja dowiedziałem się dzwoniąc przed zakupem do ASO Modlińska w Wawie, że mój Scenic w

> Holandii był serwisowany co 20 kkm. Oprócz eksploatacji miał wymieniane 3 razy żarówki.

> Ponadto miałem dokument ichniejszego przeglądu rejestracyjnego w 2011 roku, kiedy auto miało

> 76 kkm. Co ostatecznie potwierdziło przebieg - w marcu 2013 kupiłem go z 98 kkm na liczniku.

> Ale nie każde ASO udziela takich info przez telefon. Z Warszawskich tylko Modlińska, reszta,

> należąca do jakiegoś durnego konsorcjum "retail coś tam" kazała przyjechać z właścicielem i

> dowodem, na co usłyszeli mój pusty śmiech...

Wiesz jedno ASO powie , a drugie już nie.

I jakoś nie chce mi się wierzyć że po zapytaniu mailem odpowiedzieli by i podali by takie informacje. smile.gif

Napisano

> aczkolwiek łącznie ponad 20 razy była w serwisie

aż w końcu sprzedała, kupiła VW i zapomniała gdzie jest serwis zlosnik.gif

Napisano

> aż w końcu sprzedała, kupiła VW i zapomniała gdzie jest serwis

jak będziesz miał ponad 60 lat jak Gretta to też wielu rzeczy zapomnisz clown.gif

Napisano

> Wiesz jedno ASO powie , a drugie już nie.

> I jakoś nie chce mi się wierzyć że po zapytaniu mailem odpowiedzieli by i podali by takie

> informacje.

Ja nie dostałem żadnej odpowiedzi z serwisu citroena w Novara koło Milano. frown.gif

Pomimo że tam był kupiony, serwisowany i sprzedany....

A zapytałem w 3 językach smile.gif I, D, En.

Co kraj to obyczaj, co serwis to reakcja ....

Napisano
  • Autor

> Ja nie dostałem żadnej odpowiedzi z serwisu citroena w Novara koło Milano.

> Pomimo że tam był kupiony, serwisowany i sprzedany....

> A zapytałem w 3 językach I, D, En.

> Co kraj to obyczaj, co serwis to reakcja ....

Ale my chyba mamy jakoś ostatnio hopla na punkcie danych i trzymania tajemnicy sciana.gif

Choć nie ukrywam przed kupnem Meganki zadzwoniłem do serwisu w Gdyni i pani ogólnikowo ale potwierdziła mi historię auta , oraz powiedziała co było uszkodzone i jak naprawiane ok.gif

Napisano

> Myślę, ze blednie zakładacie ze poprzedni właściciele waszych aut wszystkie naprawy robili w aso

A przeczytałeś co napisałem? Cytat "jesli jeździł do ASO"...

Napisano

> Historię swojego samochodu , ale łatwiej w Niemczech niż w Polsce

> Dzisiaj z nudów napisałem mail do serwisu z pieczątek gdzie był serwisowany mój Scenic.

> Historia jest co prawda do 107 tys ale podali mi wszystko

> I wiem że był bez wypadkowy , wiem że był na akcji serwisowej i przy podobnym przebiegu poprawili

> hamulec elektryczny wymieniając jakieś tam części.

> Dowiedziałem się że przy 107tys zmienili kompletny rozrząd wraz KZFR i parę innych

> Na zwrotny mail czekałem 2h i nie robili żadnego problemu

w PL też nie miałem problemu 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> w PL też nie miałem problemu

dziwne bo jak miałem Megane to pisałem do 3ech oraz do centrali i każdy mi odpisał że nie może hmm.gif

Napisano

> dziwne bo jak miałem Megane to pisałem do 3ech oraz do centrali i każdy mi odpisał że nie może

Jak się zna kogoś kto może to można, jak się nie zna to problem.

Napisano
  • Autor

> Jak się zna kogoś kto może to można, jak się nie zna to problem.

ale po co ten tekst ? to ż to piszę że u nas tylko po znajomości a na zachodzie nawet mailem odeślą smile.gif

Napisano

> historię. Ja dowiedziałem się dzwoniąc przed zakupem do ASO Modlińska w Wawie, że mój Scenic w

mógłbyś podać do nich fon?

Napisano

> mógłbyś podać do nich fon?

Renault Decar

Modlińska 154B

tel. 225198900

Napisano

> ale po co ten tekst ? to ż to piszę że u nas tylko po znajomości a na zachodzie nawet mailem odeślą

Na Modlińskiej było bez znajomości...

Po prostu są ludzie i są taborety...

Napisano

> dziwne bo jak miałem Megane to pisałem do 3ech oraz do centrali i każdy mi odpisał że nie może

pierwsze pytał mój teść o swoją- "dzień dobry, zamierzam kupić samochód taki a taki, i chciałbym go u Państwa serwisować, proszę mi powiedzieć czy da się sprawdzić historię? nie chcę się niemiło rozczarować." Po roku ja dzwoniłem z podobnym tekstem i bez problemu mi wydrukowali-fakt że po angielsku, ale zawsze coś. Scenik teściowej sprawdzany był tak samo zlosnik.gif

Napisano

> Renault Decar

> Modlińska 154B

> tel. 225198900

dziękuję!