Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

niwelator laserowy

Featured Replies

Napisano

pewnie, ze chcialbym miec na wlasnosc taki:

http://www.bosch-professional.com/pl/pl/gll-3-80-p-24129-ocs-p/

(pozyczam czesto od szwagra i jest po prostu mega), ale nie moge sobie pozwolic na taki wydatek przy moich potrzebach. Moze macie jakis sprawdzony model?

niwelatory

Napisano

Ja mam taki zestaw:

Laser PLL 360

Uchwyt MM1

Kolumna TP320

Jestem zadowolony

Napisano

> pewnie, ze chcialbym miec na wlasnosc taki:

> http://www.bosch-professional.com/pl/pl/gll-3-80-p-24129-ocs-p/

> (pozyczam czesto od szwagra i jest po prostu mega), ale nie moge sobie pozwolic na taki wydatek

> przy moich potrzebach. Moze macie jakis sprawdzony model?

> niwelatory

Ja używam Stanleya ok.gif

Napisano

> pewnie, ze chcialbym miec na wlasnosc taki:

> http://www.bosch-professional.com/pl/pl/gll-3-80-p-24129-ocs-p/

> (pozyczam czesto od szwagra i jest po prostu mega), ale nie moge sobie pozwolic na taki wydatek

> przy moich potrzebach. Moze macie jakis sprawdzony model?

> niwelatory

A ja mam Taki ale....w pracy smile.gif

Napisano

Zależy ile tym będziesz robił (nie tylko teraz, ale potem). Ja pożyczałem od sąsiada taki "pół tego", tylko z jednym krzyżem, za to samopoziomujący. Ale i tak trzeba go było wznieść na wysokość, na którą miał rzucać linię poziomą, co czasem wymagało stawiania statywu na krześle na stole zlosnik.gif

A jakiś czas temu za coś ze 20 zł w sklepie spożywczym zlosnik.gif kupiłem sobie poziomnicę wyświetlającą krzyż (bo strzelające punktem już mam). O ile wymaga ręcznego spoziomowania "na bąbelek", tak mogę nią rzucić poziomą linię i na wysokości kilku metrów stojąc z poziomnicą na ziemi.

Napisano
  • Autor

> Taki jest wystarczajacy, ja takiego używałem przy robiebniu poddasza STANLEY

szkoda, ze nie ma dookola - taki mozna powiesic na statywie do gory nogami i miec wytyczony poziom nawet 1cm nad podloga. A propos - czy sruba mocowania na statywie jest taka sama, jak w aparatach? Statyw juz mam, wiec czesc kosztu by odeszla.

Napisano
  • Autor

> szkoda, ze nie ma dookola - taki mozna powiesic na statywie do gory nogami i miec wytyczony poziom

> nawet 1cm nad podloga. A propos - czy sruba mocowania na statywie jest taka sama, jak w

> aparatach? Statyw juz mam, wiec czesc kosztu by odeszla.

Wyglada na to, ze moj statyw bedzie pasowal.

Jako alternatywa do tego stanleya jest Bosch PCL 20, ktory ma ciut mniejsza dokladnosc (0,5mm zamiast 0,4mm/1m), ale wyznacza dodatkowo pion. W zestawie z tyczka jest drozszy o 100zl od Stanleya z tyczka. Warto?

Napisano

> Wyglada na to, ze moj statyw bedzie pasowal.

> Jako alternatywa do tego stanleya jest Bosch PCL 20, ktory ma ciut mniejsza dokladnosc (0,5mm

> zamiast 0,4mm/1m), ale wyznacza dodatkowo pion. W zestawie z tyczka jest drozszy o 100zl od

> Stanleya z tyczka. Warto?

Jak to dodatkowy pion ?? Jeden i drugi laser daje dwie linie jedną poziomą drugą pionową, tyczka która jest w zestawie dupy nie urywa ale laser da się na niej powiesić. Ogólnie działa bez zarzutu, nie wiem jakaa masz mozliwość regulacji wysokosci na statywie jesli sporą to brałbym nawet bez tyczki...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jak to dodatkowy pion ??

taki, ze wali punkt pionowo nad i pod niwelatorem. Przydatne np. jak chcesz jakis slupek zmontowac, albo cos w tym guscie.

> Jeden i drugi laser daje dwie linie jedną poziomą drugą pionową, tyczka

> która jest w zestawie dupy nie urywa ale laser da się na niej powiesić. Ogólnie działa bez

> zarzutu, nie wiem jakaa masz mozliwość regulacji wysokosci na statywie jesli sporą to brałbym

> nawet bez tyczki...

> Pozdrawiam

mam regulacje, ale maks wysokosc bodajze 1.7m, a do tego tyczke moge poziomo miedzy scianami np. zamontowac.

Napisano

> taki, ze wali punkt pionowo nad i pod niwelatorem. Przydatne np. jak chcesz jakis slupek zmontowac,

> albo cos w tym guscie.

A teraz wiem o co chodzi, fakt moze to być przydatna sprawa, w szczególnosci jak jakiś ponkt chce się przenieśc z podłogi na sufit lub odwrotnie. wink.gif

> mam regulacje, ale maks wysokosc bodajze 1.7m, a do tego tyczke moge poziomo miedzy scianami np.

> zamontowac.

Powiem ci tak ta tyczka w zestawie jest troche dziadowska, fakt że laser na niej spokojnie WISI ale chybatliwe to jak diabli, statyw na pewno wygodniejszy ale nie masz możliwośći zbyt dużej regulacji.. coś za coś grinser006.gif Albo jest opcja zakupu podpory teleskopowej takiej do podpierania płyt gk i jej używać jako tyczki do lasera, jest bez porównania solidniejsza...

Napisano
  • Autor

> A teraz wiem o co chodzi, fakt moze to być przydatna sprawa, w szczególnosci jak jakiś ponkt chce

> się przenieśc z podłogi na sufit lub odwrotnie.

tylko nie wiem, czy ten pion tez jest samopionujacy w zakresie 4°

> Powiem ci tak ta tyczka w zestawie jest troche dziadowska, fakt że laser na niej spokojnie WISI ale

> chybatliwe to jak diabli, statyw na pewno wygodniejszy ale nie masz możliwośći zbyt dużej

> regulacji.. coś za coś Albo jest opcja zakupu podpory teleskopowej takiej do podpierania płyt

> gk i jej używać jako tyczki do lasera, jest bez porównania solidniejsza...

tyczka tyczka, ale ten uchwyt by sie przydal.