Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drgania na ciepłym silniku

Featured Replies

Napisano

Witam od jakiegoś czasu mam problem ze swoją Astrą G 1.6 8v (silnik x 16 SZR ) rok 1999 wersja hab. a mianowicie chodzi o występujące drgania podczas pracy na ciepłym silniku , gdy silnik zimny to wszystko jest ok. Dziwne jest że jak się odłączy sondę to wszystko wraca do normy zero drgań. Ale sonda pracuj prawidłowo na zimnym i ciepłym silniku – robiona diagnostyka komputerowa. Już podłożyłem nowy gaźnik z wtryskiem, silniczkiem krokowym oraz potencjometrem ale efekt jest taki sam. Filtr powietrza wymieniony w maju.

Jak ktoś się spotkał z takim defektem w swojej astrze to dajcie znać jak rozwiązaliście ten problem będę wdzięczny

Mój nr gg 9469513 i e-mail [email protected]

Napisano

Jak włączysz ogrzewanie tylnej szyby to też przestaje drgać?

Napisano
  • Autor

ale skąd serwo hamulca sprawdzone sprawne jest masz możne jakiś pomysł sprawdzałem inne przewody z moim mechanikiem i jest wszystko ok jak by coś było nieszczelnego to na zimnym silniku działo by się to samo a usterka występuje tylko na ciepłym

scaliłem posty. proszę używać przycisku "edytuj"

[Orochimaru]

Napisano

Lewe powietrze objawia się właśnie na ciepłym silniku. Na zimnym masz większą dawkę paliwa.

Podpięcie kompa i sprawdzenie korekt paliwa rozwieje wątpliwości.

Poza serwo hamulców masz jeszcze odpowietrzenie zbiornika paliwa, uszczelkę kolektora dolotowego, sam kolektor (może być pęknięty) itp.

Napisano
  • Autor

ok posprawdzam najwyżej dam znać co wyszło ale dopiero w poniedziałek wieczorem

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> ok posprawdzam najwyżej dam znać co wyszło ale dopiero w poniedziałek wieczorem

Dzisiaj mechanik sprawdził mi ciśnienie na cylindrach i wynosi od 9,5 do 10 barów w książę znalazłem rozbierze dane raz piszą od 1,2 do 1,5 MPa a gdzie indziej 9,6 więc nie wiem które są dobre

oraz szczelność kolektora ssącego - brak nieszczelności

Mechanik stwierdził iż auto się nie muli

co wy na to

Napisano

> Dzisiaj mechanik sprawdził mi ciśnienie na cylindrach i wynosi od 9,5 do 10 barów w książę

> znalazłem rozbierze dane raz piszą od 1,2 do 1,5 MPa a gdzie indziej 9,6 więc nie wiem które

Tylko nie pomyl stopnia sprężania z ciśnieniem sprężania smile.gif

Ciśnienie 9.5-10 bar - szału nie ma ale jeśli jest wszędzie po równo to nie jest to przyczyna drgań.

Ja bym sprawdził dokładnie lambdę - masz w domu woltomierz?

Napisano
  • Autor

> Tylko nie pomyl stopnia sprężania z ciśnieniem sprężania

> Ciśnienie 9.5-10 bar - szału nie ma ale jeśli jest wszędzie po równo to nie jest to przyczyna

> drgań.

> Ja bym sprawdził dokładnie lambdę - masz w domu woltomierz?

Dzisiaj jeszcze z moim mechanikiem podmieniliśmy sondę na inna i wydaje się ze jest lepiej ale stwierdził żeby trochę pojeździć aby komputer ustawił się z tą sondą i w tedy się zobaczy

Napisano

> Dzisiaj jeszcze z moim mechanikiem podmieniliśmy sondę na inna i wydaje się ze jest lepiej ale

> stwierdził żeby trochę pojeździć aby komputer ustawił się z tą sondą i w tedy się zobaczy

A ja kiedyś z taką usterką walczyłem kilka dni i finałem była uszczelka kolektora ssącego. Koszt niewielki robota całkiem ok. Ale sprawdzenie hmmm...... jak już się rokręci to i tak nowa uszczelka musi wejść, ale w miejscu przerwy był ewidentny śład.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

USTERKA ZLOKALIZOWANA - WYMIANA GAŹNIKA I USZCZELKI POD NIM I WSZYSTKO GRA