Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reklamacja opony

Featured Replies

Napisano

Kupiłem sobie komplet opon uznanej marki. Po założeniu okazało się, że auto mocno ściąga w lewo. Podczas manewrów, skręcanie w lewo było OK, a skręcanie w prawo wykazywało sporą podsterowność i przód wyjeżdżał na zewnątrz. Zamieniłem opony z przodu stronami i zaczęło ściągać w prawo. Następnie wróciłem podejrzaną oponą na lewo i dałem ją na tył. Ściągało już delikatnie w lewo, ale przy mocniejszym hamowaniu (bez blokowania) powiedzmy ze 120 km/h, całe auto stawiało w poprzek i żeby nie ESP, autem mogło obrócić. Kupiłem piątą oponę i zmieniłem tą najbardziej podejrzaną. Auto prowadzi się rewelacyjnie w każdych warunkach. Oddałem oponę do reklamacji, odesłali po dwóch tygodniach, że sprawdzona na teście drogowym wyważarką Hunter i nie wykazuje wad. Pytanie moje, czy sprawdzili ją oraz drugą taką samą nową oponę i porównali wyniki? Mogę sprawdzić na własną rękę tą oponę oraz drugą sprawną, ale będzie mnie to kosztować ok. 80zł i odwoływać się później z reklamacją. Mogę olać sprawę i mieć bezużyteczną oponę za 230zł. Co Wy byście zrobili?

Napisano

> Kupiłem sobie komplet opon uznanej marki. Po założeniu okazało się, że auto mocno ściąga w lewo.

> Podczas manewrów, skręcanie w lewo było OK, a skręcanie w prawo wykazywało sporą podsterowność

> i przód wyjeżdżał na zewnątrz. Zamieniłem opony z przodu stronami i zaczęło ściągać w prawo.

> Następnie wróciłem podejrzaną oponą na lewo i dałem ją na tył. Ściągało już delikatnie w lewo,

> ale przy mocniejszym hamowaniu (bez blokowania) powiedzmy ze 120 km/h, całe auto stawiało w

> poprzek i żeby nie ESP, autem mogło obrócić. Kupiłem piątą oponę i zmieniłem tą najbardziej

> podejrzaną. Auto prowadzi się rewelacyjnie w każdych warunkach. Oddałem oponę do reklamacji,

> odesłali po dwóch tygodniach, że sprawdzona na teście drogowym wyważarką Hunter i nie wykazuje

> wad. Pytanie moje, czy sprawdzili ją oraz drugą taką samą nową oponę i porównali wyniki? Mogę

> sprawdzić na własną rękę tą oponę oraz drugą sprawną, ale będzie mnie to kosztować ok. 80zł i

> odwoływać się później z reklamacją. Mogę olać sprawę i mieć bezużyteczną oponę za 230zł. Co Wy

> byście zrobili?

Napisz reklamację np mailem do przedstawiciela na Polskę opisując problem jak tutaj napisałeś. Firmy zazwyczaj rozmawiają z klientami (przynajmniej ja mam takie doświadczenia)

Sprawdź też, czy ta opona nie różni się bardziej datą produkcji i miejscem produkcji od pozostałych, a dobrze by było zmierzyć i porównać jej obwód (nawet sznurkiem).

Napisano
  • Autor

> Napisz reklamację np mailem do przedstawiciela na Polskę opisując problem jak tutaj napisałeś.

> Firmy zazwyczaj rozmawiają z klientami (przynajmniej ja mam takie doświadczenia)

> Sprawdź też, czy ta opona nie różni się bardziej datą produkcji i miejscem produkcji od

> pozostałych, a dobrze by było zmierzyć i porównać jej obwód (nawet sznurkiem).

Tak, tylko opona kupiona była w InterCars, u nich reklamowałem, bo inaczej nie mogę, a odpowiedź dostałem też z oddziału IC w Warszawie. Na zgłoszeniu reklamacyjnym opisałem, że ściąga i były rotacje opony na aucie, ale rubryka jest na tyle mała, że swojego pierwszego posta tam nie zmieszczę.

Zmierzę jeszcze oponę na obwodzie i porównam z inną, partia i produkcja takie same na wszystkich.

Napisano

> Kupiłem sobie komplet opon uznanej marki. Po założeniu okazało się, że auto mocno ściąga w lewo.

> Podczas manewe 120 km/h, całe auto stawiało w

> poprzek i

> sprawdzić na własną rękę tą oponę oraz drugą sprawną, ale będzie mnie to kosztować ok. 80zł i

> odwoływać się później z reklamacją. Mogę olać sprawę i mieć bezużyteczną oponę za 230zł. Co Wy

> byście zrobili?

To juz ktorys st z problemem z oponami co oni lateks zamienili na platik?

Napisano

> Tak, tylko opona kupiona była w InterCars, u nich reklamowałem, bo inaczej nie mogę, a odpowiedź

> dostałem też z oddziału IC w Warszawie. Na zgłoszeniu reklamacyjnym opisałem, że ściąga i były

> rotacje opony na aucie, ale rubryka jest na tyle mała, że swojego pierwszego posta tam nie

> zmieszczę.

> Zmierzę jeszcze oponę na obwodzie i porównam z inną, partia i produkcja takie same na wszystkich.

Ale napisz jeszcze z zapytaniem co robić do przedstawiciela firmy w Polsce.

Mnie raz polskie przedstawicielstwo nie pomogło (nie chodziło o opony), to napisałem do producenta i... i mnie nie olali.

Wszystko zostało wykonane po mojej myśli yay.gif

Napisano

> Co Wy

> byście zrobili?

Ja bym zadzwonił do Jacka Sz., Twojego przedstawiciela z Inter Cars i poprosił o pomoc w tej sprawie wink.gif