Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłączenie rejestratora trasy na stałe

Featured Replies

Napisano

Pyatnie takie: gdzie to by najłatwiej podłączyć żeby rejestrator włączał się każdorazowo po przekręceniu kluczyka? Męczy mnmie każdorazowe wtykanie wtyczki w gniazdo zapalniczki.. a co tego nie zawsze o tym pamiętam...

Napisano

> Pyatnie takie: gdzie to by najłatwiej podłączyć żeby rejestrator włączał się każdorazowo po przekręceniu kluczyka?

podłącz zasilanie na + po stacyjce zlosnik.gif

Napisano

Jeśli masz lusterko fotochromatyczne to czarny przewód idący do wtyczki lusterka to +12V po zapłonie. Gniazdo zapalniczki i ładowarka do kamery idealnie się mieści pod osłonami przy lampce w podsufitce.

Ja niestety nie mam RECa i nie mam wiązki do lusterka, więc zasilanie kamery mam podłączone pod lampkę oświetlenia wnętrza, gdzie napięcie się pojawia po otwarciu c.zamka i ginie ok. 10 minut po jego zamknięciu.

Napisano
  • Autor

> podłącz zasilanie na + po stacyjce

Taaa.. dzięki. Najprostszy sposób...

Napisano
  • Autor

> Jeśli masz lusterko fotochromatyczne to czarny przewód idący do wtyczki lusterka to +12V po

> zapłonie. Gniazdo zapalniczki i ładowarka do kamery idealnie się mieści pod osłonami przy

> lampce w podsufitce.

> Ja niestety nie mam RECa i nie mam wiązki do lusterka, więc zasilanie kamery mam podłączone pod

> lampkę oświetlenia wnętrza, gdzie napięcie się pojawia po otwarciu c.zamka i ginie ok. 10

> minut po jego zamknięciu.

Ooo! I własnie o to mi chodziło! Dzięki wielkie za konkretną i przydatną informację od praktyka!

Mam lusterko fotochromatyczne, wiec pewnie też i kabelek o którym piszesz tam się znajdzie. Pytanie jeszcze - przecinałeś kabelek, zdejmowałeś izoalcję czy też w jeszcze inny sposób się pod niego podłączyłeś? Pytam, bo ja potrzebuje raczej łopatologiocznej wiedzy... smile.gif

edit: sorry, przecież podłączyłeś do lampki..;-) Nie było pytania. A swoją drogą to też cenna wskazówka

Napisano

Są specjalne złączki 3M

SCOTCHLOK UB2A

Fajne z żelem w środku więc połączenie jest praktycznie wieczne, staraj się unikać chińskiego badziewia jakie zalewa Allegro, ja stosuje 3M i nigdy nie miałem żadnych problemów z brakiem styku.

287446994-sl-ub-2a.jpg

Lub prostopadłe połączenie z kablem macierzystym, za pomocą płaskiego wtyku

287446994-zlacze-przewodowe-3m-scotchlok-951-0-5-1-0-mm2-2-pin-brazowe.jpg

Albo takie bezżelowe do cienkich kabli.

287446994-sl-558.jpg

post-153788-14352522857194_thumb.jpg

Napisano

Ja chętnie podpiąłbym Mobiusa pod lusterko, tylko powiedzcie mi czy tą obudowę lusterka gdzie są kable bezproblemowo idzie otworzyć? Nic nie pęknie? Jak znam moje szczęście to coś urwę.

Napisano

> Ja chętnie podpiąłbym Mobiusa pod lusterko, tylko powiedzcie mi czy tą obudowę lusterka gdzie są

> kable bezproblemowo idzie otworzyć? Nic nie pęknie? Jak znam moje szczęście to coś urwę.

Spróbuj zdemontować zaślepki, lampkę i jej ramkę. Powinieneś mieć wtedy dostęp do wiązki.

Napisano

> Spróbuj zdemontować zaślepki, lampkę i jej ramkę. Powinieneś mieć wtedy dostęp do wiązki.

Panowie szybkie pytanie,

jakie (jeżeli są) mają kolory przewody na lewym słupku A tj. "+" pojawiający się po załączeniu świateł (do podświetlenia deski, lampek etc), a także "+" po załączający lampkę sufitową - np otwarcie drzwi,

thx,

brat

Napisano

> edit: sorry, przecież podłączyłeś do lampki..;-) Nie było pytania. A swoją drogą to też cenna

> wskazówka

Nie zmienia to faktu, że musiałem wciąć się w instalację. Przecinałem przewody i potem łączyłem trzy do kupy, aby nałożyć koszulkę termokurczliwą na połączenie.

Napisano

+ do lampki - czerwono-niebieski, ściemniacz zdaje się, że szaro-żółty.

Napisano

> + do lampki - czerwono-niebieski, ściemniacz zdaje się, że szaro-żółty.

ok.gif dziękuję