Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy zawsze wchodzi Wam tyle samo gazu...? Pytanie

Featured Replies

Napisano

Mam sekwencje Stag w lanosie od ponad roku. Butla w kole 44L, powinna się napełniać do ok. 80% (tak?) - czyli około 35L.

I teraz tak - zazwyczaj wyjeżdżam wszystko do zera, aż mi przełączy się na benzynę, potem ja spowrotem na gaz, potem znów wywala benzyne i wtedy już raczej na pewno jest pustka... zlosnik.gif

No to jadę do pełna lać, i zazwyczaj odbija przy ok 38L, natomiast zdarzyło się że gość mi zatankował prawie 42L raz, 40L sie zdarza, natomiast ostatnio na tej samej stacji, z tego samego dystrybutora, dwa tankowania po 38l, następnie odbiło już przy 32l (a było pusto), i dziś znów 38l. Czy wsio gra czy (gość na stacji mi tak powiedział) zawór może być uszkodzony...? niewiem.gif

Napisano

> Mam sekwencje Stag w lanosie od ponad roku. Butla w kole 44L, powinna się napełniać do ok. 80%

> (tak?) - czyli około 35L.

> I teraz tak - zazwyczaj wyjeżdżam wszystko do zera, aż mi przełączy się na benzynę, potem ja

> spowrotem na gaz, potem znów wywala benzyne i wtedy już raczej na pewno jest pustka...

> No to jadę do pełna lać, i zazwyczaj odbija przy ok 38L, natomiast zdarzyło się że gość mi

> zatankował prawie 42L raz, 40L sie zdarza, natomiast ostatnio na tej samej stacji, z tego

> samego dystrybutora, dwa tankowania po 38l, następnie odbiło już przy 32l (a było pusto), i

> dziś znów 38l. Czy wsio gra czy (gość na stacji mi tak powiedział) zawór może być

> uszkodzony...?

zawsze tabkuje za 50zł

temperatura moze miec wpływ na objetosac gazu oraz na pracę pompy na stacji. dodatkowo moze wielozawór przycina w morzy.

poza tym wyjezdzanie wszystkiego do zera jest nie wskazane bo chwilo sie miesznka zubaża, zasysa syf ze zbiornika, moga wyskakiwac błędy

Napisano

Za każdym razem inny wynik, mimo iż tankuję ciągle na tej samej stacji. Raz wyszło mi nawet, że moja lampucera pali 5/100 biglaugh.gif

Napisano

Quote:

poza tym wyjezdzanie wszystkiego do zera jest nie wskazane bo chwilo sie miesznka zubaża, zasysa syf ze zbiornika

Skąd zasysa gdy jest gazu pełen zbiornik?

Napisano

> Quote:

> poza tym wyjezdzanie wszystkiego do zera jest nie wskazane bo chwilo sie miesznka zubaża, zasysa

> syf ze zbiornika

> Skąd zasysa gdy jest gazu pełen zbiornik?

masz magnes przyczepiony do zbiornika?

Napisano

> temperatura moze miec wpływ na objetosac gazu .

To litr przy temp.+30st. jest inny niż temp.-15 st.

Ciekawostka.

Napisano

> To litr przy temp.+30st. jest inny niż temp.-15 st.

> Ciekawostka.

przy -15 to bedziesz miał ciezko pracujaca pompę w stacji

Napisano

> przy -15 to bedziesz miał ciezko pracujaca pompę w stacji

A co to ma wspólnego z tym co pisałem na temat pojemności.

Napisano
  • Autor

Czyli generalnie nie ma co się niepotrzebnie zagłębiać w temat i jeździć...? wink.gif

Napisano

IMO nie powinno byc takich roznic.

Ja mam w Punto zbiornik 44l i wchodzi mi okolo 36l lpg +- 0,5l-1l w zależności od nachylenia gruntu na stacji. Jak stane pod górke to mniej, a jak z górki to wiecej. Głownie na 1 stacji tankuje, ale na innych jest rownie podobny wynik.