Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Junak M16 - któs coś widział, wie?

Featured Replies

Napisano

Bo strasznie mi się wizualnie ten motocykl podoba, tylko czy przy wzroście 190 będzie na mnie ok?

Wiem, że to pół-chińczyk, pół-coś tam, ale mnie to jakoś nie odstrasza...

Napisano

> Bo strasznie mi się wizualnie ten motocykl podoba, tylko czy przy wzroście 190 będzie na mnie ok?

> Wiem, że to pół-chińczyk, pół-coś tam, ale mnie to jakoś nie odstrasza...

Chciałem kiedyś strasznie aż do pierwszej przejażdżki... wink.gif zniechęciło mnie wykonanie, oraz to ze nie hamuje i nie skręca wink.gif

Napisano
  • Autor

> Chciałem kiedyś strasznie aż do pierwszej przejażdżki... zniechęciło mnie wykonanie, oraz to ze

> nie hamuje i nie skręca

no wlasnie chyba bede musial sie przejechac, ale co w wykonaniu Ci sie nie podobalo? Bo na zdjeciach wyglada nowoczesnie i zachecajaco zwlaszcza patrzac na ceny...

Napisano

forum masz tutaj

http://junak-daytona.pl/

na 190 myślę że nie będzie źle, przy 180cm jest bardzo luźno

ja myślałem że to 100% chińczyk zlosnik.gif

wykonanie wiadomo, trzeba sobie czasem pogrzebać żeby to jeździło, ale jak ktoś nie robi wiele km to fajna zabawka

Napisano

> Bo strasznie mi się wizualnie ten motocykl podoba, tylko czy przy wzroście 190 będzie na mnie ok?

Będzie ok. R2, 320 cm3, tylne zawieszenie na amortyzatorach poziomych food.gif Oglądałem takiego wielokrotnie jak w serwisie na Modlińskiej byłem i czekałem na wymianę oleju w moim Ferro. Ładny, masywny i ponoć bezawaryjny. A przynajmniej tak twierdził gość, który podobnym na przegląd przyjechał spineyes.gif Twierdził, że sprzęt jest bardzo przyjemny w jeździe. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Będzie ok. R2, 320 cm3, tylne zawieszenie na amortyzatorach poziomych Oglądałem takiego

> wielokrotnie jak w serwisie na Modlińskiej byłem i czekałem na wymianę oleju w moim Ferro.

> Ładny, masywny i ponoć bezawaryjny. A przynajmniej tak twierdził gość, który podobnym na

> przegląd przyjechał Twierdził, że sprzęt jest bardzo przyjemny w jeździe.

no wlasnie na modlińskiej mają do sprzedania takiego białego, zastanawiam się mocno...

Napisano

> no wlasnie na modlińskiej mają do sprzedania takiego białego, zastanawiam się mocno...

Wiesz co? Podjedź do nich, niech go dla Ciebie odpalą, przejedź się i zadecyduj sam. Jakbym miał uprawnienia oraz $$ to bym takiego kupił bez wahania food.gifok.gif

Napisano

> no wlasnie na modlińskiej mają do sprzedania takiego białego, zastanawiam się mocno...

ile chcą?

Napisano

> troszke ponad 10 za nowke

To chyba mają promocję. Jak ja u nich byłem to ich ceny oscylowały w przedziale 13000-15000, w zależności od rocznika: 2011, 2012 czy 2013. Ja za 3000 zł kupiłem swoje Ferro rocznikowo z 2012 i zaoszczędziłem na modelu 2013 r. 900 zł grinser006.gifok.gif

Napisano

> no wlasnie chyba bede musial sie przejechac, ale co w wykonaniu Ci sie nie podobalo? Bo na

> zdjeciach wyglada nowoczesnie i zachecajaco zwlaszcza patrzac na ceny...

egzemplarz ktorym sie przejechalem na niektorych nakretkach mial juz rdzawy nalot, kierownica wpadala w takie wibracje ze lusterka mozna bylo spokojnie zdemontowac - nic nie bylo widac. Hamulec przedni - gumowy, tylnego nie probowalem. Poza tym jakos takos mi sie dziwnie siedzialo - nie moglem sobie znalezc dobrej pozycji, ale w sumie to byly moje pierwsze podejscia do motocykla po bardzo dlugiej przerwie i kursowo egzaminacyjnym TW125 wink.gif wiec moze jakbym chwile wiecej posiedzial to bym zmienil zdanie jeszcze wink.gif

Generalnie po przejazdzce bylem lekko zniechecony, a calkowicie mi przeszlo jak sie przejechalem nastoletnia dobrze utrzymana japonia wink.gif i w efekcie olalem 'nowe' motocykle na ktore moj budzet (wtedy ~15kpln) pozwalal i kupilem sobie swoje marzenie z wczesnej mlodosci wink.gif . Dalem 5kpln, potem kolejne 3kpln na remont (regulacje, komplet opon, wezyki hamulcowe w oplocie, lozyska glowki, itp), a w tym roku planuje wydac kolejne $ na strojenie serduszka wink.gif a moze starczy na nowe OHLINS'y na tyl wink.gif

PS. test pierwszy oraz test drugi smile.gif

Napisano

Poczytaj forum Junaka. Nie jest to motocykl dla kogoś kto chce tylko lać i jeździć. Poza tym większość ludzi po roku-dwóch sprzedaje. 320ccm, to jednak niewiele na ciężkie moto, nawet do jazdy spacerowej.

Ja się przymierzałem, przymierzałem do tego Junaka ...aż w końcu kupiłem Shadowke 600-tke. I teraz sprzedaje bo mi 600 nie wystarcza hmm.gif

Napisano

> egzemplarz ktorym sie przejechalem na niektorych nakretkach mial juz rdzawy nalot, kierownica

> wpadala w takie wibracje ze lusterka mozna bylo spokojnie zdemontowac - nic nie bylo widac.

> Hamulec przedni - gumowy, tylnego nie probowalem. Poza tym jakos takos mi sie dziwnie

> siedzialo - nie moglem sobie znalezc dobrej pozycji, ale w sumie to byly moje pierwsze

> podejscia do motocykla po bardzo dlugiej przerwie i kursowo egzaminacyjnym TW125 wiec moze

> jakbym chwile wiecej posiedzial to bym zmienil zdanie jeszcze

> Generalnie po przejazdzce bylem lekko zniechecony, a calkowicie mi przeszlo jak sie przejechalem

> nastoletnia dobrze utrzymana japonia i w efekcie olalem 'nowe' motocykle na ktore moj budzet

> (wtedy ~15kpln) pozwalal i kupilem sobie swoje marzenie z wczesnej mlodosci . Dalem 5kpln,

> potem kolejne 3kpln na remont (regulacje, komplet opon, wezyki hamulcowe w oplocie, lozyska

> glowki, itp), a w tym roku planuje wydac kolejne $ na strojenie serduszka a moze starczy na

> nowe OHLINS'y na tyl

> PS. test pierwszy oraz test drugi

Właśnie miałem pisać że zdecydowanie lepiej kupić np 15 VT600 Shadowkę niż tego pseudo Junaka. Kiedyś zachęcony wyglądem odbyłem krótką przejażdżkę i odradzam, zresztą w zeszłym roku był test w Motocyklu który był dość bezlitosny...