Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażnik - po włożeniu aku OŻYŁ (na chwile)

Featured Replies

Napisano

Witam, już kiedyś poruszałem wątek o nieotwierającej się tylnej klapie i myślałem że gdzieś wiązka przerwała i odpuściłem

Wczoraj rankiem jak wkładałem akumulator po ładowaniu odśnieżając samochód pociągnąłem z ciekawości za bagażnik i usłyszałem charakterystyczny dzwięk otwierania się, pracował normalnie silniczek od otwierania klapy.

Bardzo się ucieszyłem że zmartwychwstał i już będzie działał pub2.gif dodam jeszcze że samej klapy nie otworzyłem bo była zamarznięta. Drugiego dnia jak już wróciłem do domu i udało się odmrozić klapę i auto niestety już nie działa frown.giffrown.giffrown.gif (lecz klapa była luźna czyli otwieranie przez chwilę na pewno działało)

I teraz takie pytanie mam centralny zamek ori (pilot bez przycisków) i dołożony auto alarm.

Stawiam na to, że to auto alarm jakoś odcina mi prąd i przycisk tylnej klapy jest nie aktywny. Czy ktoś ma pomysł jak mógł bym to łatwo obejść/naprawić ? busted.gif

Ps.(oczywiście w opcjach ustawione)

Napisano

> Witam, już kiedyś poruszałem wątek o nieotwierającej się tylnej klapie i myślałem że gdzieś wiązka

> przerwała i odpuściłem

> Wczoraj rankiem jak wkładałem akumulator po ładowaniu odśnieżając samochód pociągnąłem z ciekawości

> za bagażnik i usłyszałem charakterystyczny dzwięk otwierania się, pracował normalnie silniczek

> od otwierania klapy.

> Bardzo się ucieszyłem że zmartwychwstał i już będzie działał dodam jeszcze że samej klapy nie

> otworzyłem bo była zamarznięta. Drugiego dnia jak już wróciłem do domu i udało się odmrozić

> klapę i auto niestety już nie działa (lecz klapa była luźna czyli otwieranie przez chwilę

> na pewno działało)

> I teraz takie pytanie mam centralny zamek ori (pilot bez przycisków) i dołożony auto alarm.

> Stawiam na to, że to auto alarm jakoś odcina mi prąd i przycisk tylnej klapy jest nie aktywny. Czy

> ktoś ma pomysł jak mógł bym to łatwo obejść/naprawić ?

> Ps.(oczywiście w opcjach ustawione)

Elektryk na Gromadzkiej ogarnie to w mig i dużo $$ kolego nie będzie cię to kosztowało.

Napisano

> Witam, już kiedyś poruszałem wątek o nieotwierającej się tylnej klapie i myślałem że gdzieś wiązka

> przerwała i odpuściłem

Miałem tak samo: przycisk dziala, za chwile nie dziala, trzasne klapa dziala, przejade nie dziala. Myslalem, ze rozlaczyla sie wiazka w klapie.

Po miesiacu problem rozwiazal sie sam - dokumentnie padl elekromagnes otwierajacy zamek.

Calosc do zdiagnozowania i ogarniecia samemu - ale nie przy takich temperaturach zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Sęk w tym że elektromagnes działa tylko problem tkwi gdzies w elektryce, sądzę że centralka alarmu blokuje mi go frown.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

okazało się że jednak ŻYJE, tylko bardzo mocno trzeba go ciągnąć (tak że cały tył samochodu się podnosi)

Bardzo możliwe że to ten mikrowłącznik o którym była mowa, jaki patent stosowaliście ?

Ktoś może pochwalić jak to naprawił ??

Napisano

Witam. Miałem podobny problem. Wymontowałem całą listwę z rączki do podnoszenia klapy ( u mnie MW ) i po jej rozmontowaniu w miejsce pojedynczego mikro włącznika wmontowałem ( wkleiłem ) trzy sztuki ( równolegle ) mikroswitche, byle pasowały mechanicznie. Pracują już bez awarii i fochów od dwóch lat. Przed wymianą miałem tak, że w okresie późno jesiennym i zimowym działanie zamka klapy z "ręki" = loteria, z pilota było OK.

ART.

Napisano
  • Autor

u mnie po prostu trzeba bardzo mocno szarpać ale w końcu się otwiera smile.gif skąd wziąłeś ten microswitch? opisz coś więcej jak to zrobiłeś ? grinser006.gif