Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stawiam garderobę

Featured Replies

Napisano

kosztem części pokoju. pomieszczenie bedzie o wymiarach 1.8x1.6m miedzy dwoma pokojami. Zeby nie miec prooblemów z "oddychaniem" pomieszczenia i nieswiezym zapachem ubrań zastanawiam sie azeby w lewym dolnym rogu zamontowac łazienkową kratke wentylacyjną. Zda to egzamin? Czy cos jeszcze zrobic w tym kierunku? Za wszelkie sugestie- Bóg zapłać:)

287494840-WP_001411.jpg

post-56888-14352523056105_thumb.jpg

Napisano

tak, zamontować drugą kratkę wentylacyjną po przekątnej

edit:

teraz widzę, że to pomieszczenie jest w narożniku, ale jak jedna kratka jest przy ziemi, to druga powinna być przy suficie w innym miejscu, niż ta pierwsza

Napisano
  • Autor

> tak, zamontować drugą kratkę wentylacyjną po przekątnej

> edit:

> teraz widzę, że to pomieszczenie jest w narożniku, ale jak jedna kratka jest przy ziemi, to druga

> powinna być przy suficie w innym miejscu, niż ta pierwsza

tylko wtedy bedzie musiala byc w pokoju, a to nie bedzie wyglądać oslabiony.gif

to juz lepiej moze kratka w drzwiach a druga na gorze po lewej stronie scianki czolowej?

Napisano

> to juz lepiej moze kratka w drzwiach a druga na gorze po lewej stronie scianki czolowej?

Kratka w drzwiach (albo inny rodzaj przewiewu w drzwiach jak np. otwory, czy krótsze drzwi) są nawet mniej kłopotliwym rozwiązaniem, bo kratki nie można zastawić - jak jest przy podłodze, to zawsze może się okazać, że jakieś pudło, czy mebel akurat tam pasuje, a drzwi to się raczej od wewnątrz nie zastawi zlosnik.gif

Chyba, że odpowiadają Ci dwie kratki w jednym miescu - jedna przy ziemi, a druga pod sufitem, to w ostateczności też można coś takiego zrobić.

Napisano

> kosztem części pokoju. pomieszczenie bedzie o wymiarach 1.8x1.6m miedzy dwoma pokojami. Zeby nie

> miec prooblemów z "oddychaniem" pomieszczenia i nieswiezym zapachem ubrań zastanawiam sie

> azeby w lewym dolnym rogu zamontowac łazienkową kratke wentylacyjną. Zda to egzamin? Czy cos

> jeszcze zrobic w tym kierunku? Za wszelkie sugestie- Bóg zapłać:)

zstanów sie nad nadmuchem mechanicznym, grawitacyjny w zastawionej garderobie może okazac się za mało wydajny

Napisano

Jak szeroką masz ściankę po lewej stronie?

Pytam, bo w moim mieszkanku w planach miałem również wejście do garderoby po środku i przesunąłem je na skraj ściany, dzięki temu zabudowałem garderobę w literę L, chyba, że będziesz robił wąskie półki po obu stronach.

Napisano
  • Autor

> Jak szeroką masz ściankę po lewej stronie?

> Pytam, bo w moim mieszkanku w planach miałem również wejście do garderoby po środku i przesunąłem

> je na skraj ściany, dzięki temu zabudowałem garderobę w literę L, chyba, że będziesz robił

> wąskie półki po obu stronach.

z lewej strony jest 50cm, z prawej 10 mniej wink.gif

Napisano

Przepraszam, że tak nieśmiało zapytam - ale to będzie szafa, tak ? Bo albo perspektywa zaburza, albo jak dla mnie jest to za małe, żeby tam wejść i się przebrac...

Napisano
  • Autor

przecież napisałem wymiary smile.gif

Napisano

> przecież napisałem wymiary

No to wydają mi się małe, chyba, że zamierzasz tam tylko trzymać ubrania smile.gif

Napisano

Moim zdaniem nie powinno byc problemu z wilgocią jako ze będziesz pewnie tam wrzucal wyprasowane = suche jak pieprz ciuchy. Beda działały jak naturalny osuszacz powietrza.

Napisano

> Moim zdaniem nie powinno byc problemu z wilgocią jako ze będziesz pewnie tam wrzucal wyprasowane =

> suche jak pieprz ciuchy. Beda działały jak naturalny osuszacz powietrza.

problem z wilgocia bedzie wowczas, gdy taka garderoba bedzie w rogu budynku - cieplo bedzie uciekac przez sciany, a nie bedzie dostawy powietrza z nowym. Ja w garderobie dalem maly grzejnik.

Napisano

> problem z wilgocia bedzie wowczas, gdy taka garderoba bedzie w rogu budynku - cieplo bedzie uciekac

> przez sciany, a nie bedzie dostawy powietrza z nowym. Ja w garderobie dalem maly grzejnik.

To moze miec sens, u mnie wszystkie garderoby sa "wewnątrz" budynku - zadna z nich nie ma ściany ktora byłaby zewnętrzną.

Napisano
  • Autor

> To moze miec sens, u mnie wszystkie garderoby sa "wewnątrz" budynku - zadna z nich nie ma ściany

> ktora byłaby zewnętrzną.

u mnie też będzie miedzy sąsiadującymi pokojami smile.gif

Napisano

Mam gaderobe na poddaszu w rogu budynku. Wymiary 2.7 x 3 m.

Tylko podciecie drzwi od spodu. Sucho jak na Saharze, zona nawet prasuje w garderobie.

Aha mam maly kalrofer 5 zeberek - moze dlatego no i praktycznie calymi dniami jest otwarta.