Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa C 1.2 Z12XE 2004r - problem z nagrzewaniem wnętrza

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Mam taki problem, że nawet jak nastawię nagrzewanie na max, to nawet po 20 minutach jazdy w środku wcale nie jest ciepło. Wentylator kręci i przerzuca powietrze, ale niestety zimne.

Byłem w serwisie, zrobili płukanie nagrzewnicy, bo na podstawie tego, że doprowadzenie wody było gorące, a odprowadzenie wody ledwie ciepłe, założyli, że "jest prawdopodobnie czymś zatkana lub kanaliki są zakamienione/zatkane". Ściema czy prawda?

Kazali przyjechać jakby to nie zadziałało.

Niestety efekt żaden.

Jako drugie rozwiazanie zaproponowali wymianę nagrzewnicy (mam nadzieję, że tylko tej "chłodniczki", która znajduje się wewnątrz, pod deską a nie całego układu).

Co Waszym zdaniem jest do sprawdzenia/wymiany?

Mrozy straszne, to i problem zrobił się bardziej widoczny. Pomocy! panic.gif

Napisano
  • Autor

> Filtr kabinowy czysty ? A może na samej nagrzewnicy jest gruby koc z zanieczyszczeń ?

F.kabinowy wymieniony - był zasyfiony, ale efektem zasyfienia było wysokie zaparowanie wnetrza a nie brak grzania.

Syf na nagrzewnicy - nie mam pojęcia, nie mam garażu żeby to samodzielnie sprawdzić w tych warunkach smile.gif ale może w serwisie przy okazji ewentualnej wymiany?

Napisano

mam to samo ten sam rocznik, póki co śmigam w kurtce nie mam czasu sie za to brać ale przypuszczam że albo nagrzewnica zasyfiona albo zapchany przelot powietrza. u mnie grzeje przy 120 km/h

Napisano
  • Autor

ciąnąc wątek z wymianą nagrzewnicy...

czy taka allegrowa nagrzewnica jest ok? tzn. na reklamują, że to nowa sztuka, ale cena jest znacznie niższa niż pozostałych dostępnych na allegro. Ktoś z Was może kupował od tego sprzedawcy? poleca/niepoleca?

Napisano

"A może na samej nagrzewnicy jest gruby koc z zanieczyszczeń ?"

Popieram Mihó

Panowie na warsztacie wzięli najłatwiejszą robotę i najłatwiejszy zarobek, a problem pozostał. hehe.gif

Takich kolegów nazywam meHanikami.

Rozbierz dół konsoli, obudowę nagrzewnicy, a zaświeć tam, a zobaczysz przyczynę niegrzania i wyciągniesz z fiszbinów nagrzewnicy kupę błota. hehe.gif

Druga rzecz to musisz znaleźć i usunąć przyczynę takiego zasyfienia w podszybiu.