Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plyn do wspomagania

Featured Replies

Napisano

Wie ktos moze jaki plyn do wspomagania powinien byc lany do golfa 3, musze dolac, a nie mam pojecia co to za plyn. Zagladalem tam dzis i ma on lekko zielonkawy kolor, nic wiecej nie wiem, jesli ktos wie czego tam mozna dolac, to bardzo prosze o info.

Pozdrawiam

Napisano

> Wie ktos moze jaki plyn do wspomagania powinien byc lany do golfa 3,

> musze dolac, a nie mam pojecia co to za plyn. Zagladalem tam

> dzis i ma on lekko zielonkawy kolor, nic wiecej nie wiem, jesli

> ktos wie czego tam mozna dolac, to bardzo prosze o info.

> Pozdrawiam

Jest to specjalny płyn przeznaczony do aut z grupy VW , oznaczenia w tej chwili nie pamietam .

pozdr

Napisano

Oryginalnie jest zielony. U mnie był czerwony a dolałem zielonego Febi i od 3 lat jest ok.

PZDR

Napisano

> Pozdrawiam

plyn G11, choc juz ciezko dostepny ponoc mozna zalac G12plus mieszlany z G11 (zielony) z G12(rozowy)

Napisano

> plyn G11, choc juz ciezko dostepny ponoc mozna zalac G12plus

> mieszlany z G11 (zielony) z G12(rozowy)

nono.gif

G11, G12 i G12+ są do chłodnicy a nie wspomagania!!!!

PZDR

Napisano

> G11, G12 i G12+ są do chłodnicy a nie wspomagania!!!!

> PZDR

jesuuu ale pomylka, tak to jest jak sie nie czyta dokladnie swiety.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Jak nie masz pewności to nie mieszaj tylko wymień. Nie ryzykuj masła w instalacji i dodatkowej roboty. Najlepiej jakbyś spróbował dojść u poprzednich włascicieli co było lane.

Napisano

W pasku mam to http://tiny.pl/gqmt

Zastosowanie

Mobil ATF jest zalecany do smarowania automatycznych skrzyń biegów pojazdów osobowych i ciężarowych, do których zalecane jest stosowanie płynów spełniających wymagania jakościowe Ford Mercon lub GM Dexron III. Olej ten może być również z powodzeniem stosowany w hydraulicznych układach wspomagania układu kierowniczego, oraz innych aplikacjach, do których zalecane jest stosowanie płynów spełniających podobne wymagania.

Napisano

> Pozdrawiam

Witaj

Przerabialem podobny temat ostani w Felici, mam napewno zielony olej, znalzalem info jaki to jest dokladnie olej nazwa itd. ale w zadnym ASO Skody nie potrafili w tej kwesti pomoc bo oni maja po nr. czesci a nie producentach (markach). w kazydm razie w jednym z ASO podali mi nr G002 000 czyli dokladnie taki jak tu:

http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=447

(kliknij na pokaz zdjecie)

Jak juz sie pojawilem w tym ASO to sprzedali mi w identycznej butelce jak na zdjeciu olej ale o nr G004 000. Jak zworcilem uwage gosciowi to pwoiedzial ze index sie zmienil, zapewne G... prawda ale jak zobaczylem ze kolor zielony to wzialem, dlaczego? bo dowiadywalem sie i mechanicy i sklepiarze twierdzili ze wazne aby kolorow nie mieszac, bo sa czerwone, zielone i inne.

Za ten olej (1L) w ASO skody dalem 36pln wiec mysle ze cena jest uczciwa.

Dobrze ci kolega radzil ze jak juz to sobie od razu wymien caly, nie wiem jak w Golfie ale w feli jest pojemnosc ukladu 0.9L

Ja kupilem celem dolewki bo mialem poziom na min. (nawet lekko ponizej) jakie moje zdziwienie bylo jak po kupnie (dzis) sprawdzam a jest doklanie miedzy min. a max. tyle ze sprawdzalem po powrocie (dluzej trasie) a wtedy co bylo na min. to bylo sprawdzane jak samochod stal kilka dni, wiec pewnie dlatego. Efekt jest taki ze nie bede dolewal, do czego zmierzam? mam ten olej na zbyciu jak jestes zainteresowany to wal na priwa (mam rachunek, butelka nie otwierana).

pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.