Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaśw. o przeprow. badaniu techn. pojazdu - wozic trzeba?

Featured Replies

Napisano

Zrobilem dzis przeglad techniczny na SKP.

Oprocz tego co zwykle dostalem wydruk na kartce formatu A4 o nazwie jak w tytule.

Za wiele w nim nie ma, marka pojazdu, numer rej., vin, daty rejestracji, waznosci badania, wzmianka o LPG i przebieg.

Diagnosta uswiadamial mnie, ze musze to wozic ze soba (format malo wygodny nawet po zlozeniu, wystarczy, ze DR odbiega wymiarami od wszystkich dokumentow, a teraz jeszcze w grubosc idzie, w schowku jakos nie lubie takich rzeczy trzymac).

Jako, ze nie chce mi sie szukac rozporzadzen, a tu ktos na pewno wie, to prawda, że od nowego roku nie styka tak jak zawsze pieczec o badaniu w DR, trzeba jeszcze ta durna kartke wozic?

Napisano

wczoraj byłem swoim i potwierdzam 270751858-jezyk.gif

Trzeba to ze sobą wozić facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Zrobilem dzis przeglad techniczny na SKP.

> Oprocz tego co zwykle dostalem wydruk na kartce formatu A4 o nazwie jak w tytule.

> Za wiele w nim nie ma, marka pojazdu, numer rej., vin, daty rejestracji, waznosci badania, wzmianka

> o LPG i przebieg.

> Diagnosta uswiadamial mnie, ze musze to wozic ze soba (format malo wygodny nawet po zlozeniu,

> wystarczy, ze DR odbiega wymiarami od wszystkich dokumentow, a teraz jeszcze w grubosc idzie,

> w schowku jakos nie lubie takich rzeczy trzymac).

> Jako, ze nie chce mi sie szukac rozporzadzen, a tu ktos na pewno wie, to prawda, że od nowego roku

> nie styka tak jak zawsze pieczec o badaniu w DR, trzeba jeszcze ta durna kartke wozic?

Nie trzeba jej wozić. To jest tylko potwierdzenie odczytu licznika przebiegu - potwierdzeniem całej reszty jest pieczątka w DR.

Napisano

> wczoraj byłem swoim i potwierdzam

> Trzeba to ze sobą wozić

A ktoś mi powie na jakiej podstawie skoro jest pieczątka w DR?

Krawiec

Napisano

> A ktoś mi powie na jakiej podstawie skoro jest pieczątka w DR?

> Krawiec

Na żadnej smile.gif Nie wozi się tego. Jak pisałem wyżej - jest to jedynie potwierdzenie wpisania (i wysokości) przebiegu samochodu do bazy.

Robiłem od 1 stycznia badanie techniczne 4 samochodów (w dwóch różnych miastach), znajomy robił też w swojej Megance (w trzecim mieście) i wszędzie diagności na pytanie "to teraz trzeba taką płachtę jeszcze wozić?" odpowiadali "nie - to tylko potwierdzenie itd.".

Napisano

> wczoraj byłem swoim i potwierdzam

> Trzeba to ze sobą wozić

Z powodu?

Napisano

Tu masz rozporządzenie o badaniu technicznym

jakiś tekst

a tu masz nowelizację o zaświadczeniach

jakiś tekst

Ja tam żadnych zapisów o obowiązku wożenia zaświadczeń nie znalazłem.

Napisano

> Zrobilem dzis przeglad techniczny na SKP.

> dostalem wydruk na kartce formatu A4 o nazwie jak w tytule.

> Diagnosta uswiadamial mnie, ze musze to wozic ze soba

> to prawda, że od nowego roku

> nie styka tak jak zawsze pieczec o badaniu w DR, trzeba jeszcze ta durna kartke wozic?

Żadna nowość. Ja już dwa lata wstecz woziłem taki wydruk (wtedy jeszcze bez przebiegu), tylko że wtedy oczekiwałem na nowy DR grinser006.gif

A teraz? Masz stempelek w DR i w drogę... nic Ci więcej nie potrzeba biglaugh.gif

Napisano

> trzeba jeszcze ta durna kartke wozic?

nie trzeba ok.gif

to tylko dla Ciebie