Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

balustrada balkonowa - cena

Featured Replies

Napisano

planuje prosta balustrade, cos w tym guscie:

balustrada-prosta-bojano.jpg

Dostalem wycene 300zl/mb cynkowana ogniowo z profili plus 45zl/mb malowania proszkowego. Ekipa polecana, wszystko ponoc zgodnie z najlepsza sztuka, czyli trawienie, odgazowywanie cynku itd. itp.

Pojecia o tym nie mam, wiec pytam specjalistow z AK, czy to dobra cena, bo wg chlopakow nizsze ceny z netu, to lipna technologia itp.

Napisano

> Pojecia o tym nie mam, wiec pytam specjalistow z AK, czy to dobra cena, bo wg chlopakow nizsze ceny

> z netu, to lipna technologia itp.

hehe.gif jakbym słyszał moich rozmówców z ceną 700zł/mb za balustradę ze stali nierdzewnej, bo taką zaplanowałem.

Z netu wziąłem firmę blisko mnie z ceną 500zł/mb a standard wykonania taki sam jak w tych droższych. Jedynie do czego mogę się przyczepić to czas oczekiwania, który u mnie wyniósł ponad 2 miesiące.

Napisano

Trawienie wykonuje się w cynkowni, nie jest to zaleta danej ekipy.

Odgazowywanie poprzez otwory odpowietrzające jest obligatoryjne przy cynkowaniu ogniowym.

Przy połączeniu poprzeczek pionowych z poprzeczką poziomą powinny być otwory (będą niewidoczne po pospawaniu) oraz w poprzeczce poziomej mniej więcej po przekątnej w ilości 2-4 (te będą widoczne). Rzeczą, którą możesz sprawdzić to to czy spoiny są kompletne (muszą być na całym obwodzie), nie może być żadnych wąskich szczelin, porów, pęknięć ponieważ takie wąskie szczeliny nie ulegają cynkowaniu i po deszczu później wychodzą eleganckie rdzawe zacieki.

Napisano

Wcale sie to dobrze nie kalkuluje zlosnik.gif Za 500 masz nierdzewną wink.gif

I klopot z glowy wink.gif

Napisano
  • Autor

> Trawienie wykonuje się w cynkowni, nie jest to zaleta danej ekipy.

> Odgazowywanie poprzez otwory odpowietrzające jest obligatoryjne przy cynkowaniu ogniowym.

> Przy połączeniu poprzeczek pionowych z poprzeczką poziomą powinny być otwory (będą niewidoczne po

> pospawaniu) oraz w poprzeczce poziomej mniej więcej po przekątnej w ilości 2-4 (te będą

> widoczne). Rzeczą, którą możesz sprawdzić to to czy spoiny są kompletne (muszą być na całym

> obwodzie), nie może być żadnych wąskich szczelin, porów, pęknięć ponieważ takie wąskie

> szczeliny nie ulegają cynkowaniu i po deszczu później wychodzą eleganckie rdzawe zacieki.

a jak oceniasz cene?

Napisano
  • Autor

> Wcale sie to dobrze nie kalkuluje Za 500 masz nierdzewną

> I klopot z glowy

to wiem, ale srebrna mi nie pasuje do koncepcji czegokolwiek.

Napisano

> a jak oceniasz cene?

Nie wiem, nie znam się na cenach balustrad.

Napisano

> planuje balustrade,

> Dostalem wycene 300zl/mb cynkowana ogniowo z profili plus 45zl/mb malowania proszkowego.

> wszystko zgodnie z najlepsza sztuka, czyli trawienie, odgazowywanie cynku itd. itp.

> Pojecia o tym nie mam, wiec pytam specjalistow z AK, czy to dobra cena, bo wg chlopakow nizsze ceny

> z netu, to lipna technologia itp.

Jeśli chcesz to mieć zrobione, to cena akceptowalna, jeśli to jest rzeczywiście tak och i ach wykonane.

Jeśli chcesz to mieć zrobione taniej (a da się taniej i piszę to na podstawie moich zakupów materiału do spawania), to pozostaje Ci samemu to wyspawać, ale później będziesz musiał sam dać to ocynkować, gdzie jako klient "z ulicy" możesz zapłacić więcej, niż firma, która robi więcej i częściej...

Napisano

> to wiem, ale srebrna mi nie pasuje do koncepcji czegokolwiek.

Ale nikt nie pisał, że nierdzewki nie możesz pomalować... grinser006.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Jeśli chcesz to mieć zrobione, to cena akceptowalna, jeśli to jest rzeczywiście tak och i ach

> wykonane.

> Jeśli chcesz to mieć zrobione taniej (a da się taniej i piszę to na podstawie moich zakupów

> materiału do spawania), to pozostaje Ci samemu to wyspawać, ale później będziesz musiał sam

> dać to ocynkować, gdzie jako klient "z ulicy" możesz zapłacić więcej, niż firma, która robi

> więcej i częściej...

Metodą domową z pomocą znajomego spawacza koszt metalowej barierki wychodzi kole 100 zł/mb.

Oczywiście bez bajerów. Wyspawany metal, montaż, farba podkładowa.

Napisano

Za tą kasę kupisz sobie materiał, spawarkę, pospawasz i oddasz do proszkowania grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Za tą kasę kupisz sobie materiał, spawarkę, pospawasz i oddasz do proszkowania

braknie na cynk, a mi czasu na plytkowanie lazienek. Dzis zem scianke dzialowa w holu stawial.

Napisano

> Metodą domową z pomocą znajomego spawacza koszt metalowej barierki wychodzi kole 100 zł/mb.

> Oczywiście bez bajerów. Wyspawany metal, montaż, farba podkładowa.

Yep - tylko trochę popołudnia uciekają...

287505044-20140114207.jpg

długość - 280 cm

koszt elementów ok 360 zł

farby ok 35 zł / przęsło (podkład + chlorokauczuk - oczekuję, że 5 lat wytrzyma)

Fachowcy wycenili na ok 470 zł / mb

post-80280-14352523094109_thumb.jpg

Napisano

> Yep - tylko trochę popołudnia uciekają...

> długość - 280 cm

> koszt elementów ok 360 zł

> farby ok 35 zł / przęsło (podkład + chlorokauczuk - oczekuję, że 5 lat wytrzyma)

> Fachowcy wycenili na ok 470 zł / mb

Na bogato ok.gif

Ja robiłem po taniości z profili.

Napisano

Te odkuwki nie są takie drogie wcale, ale trzeba poszukać :-)