Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odcinkowy pomiar predkości !

Featured Replies

Napisano

Cekam na przenośne radary odcinkowego pomiaru predkosci dane do rąk strazy gminnej. Bedą sobie mogli je wieszac zmiennie (wiecej kasy). Albo chociaz łato przestawialne bramownice.

Oby to bylo oznaczone wtedy jestem za. Sens latania nieprzepisowo jest jedynie w porach w ktorych brak nasilonego ruchu.

Napisano

> Większe to tylko spalanie będzie

zabawa kosztuje

> bo frajdy w tym się nie dopatruję.

i dobrze - gdyby każdy w tym widział frajdę to przestałaby nią być

> Nie sądzę, żeby zrezygnowali z

> videorejestratorów nieoznakowanych.

nie muszą

> Przy odrobinie szczęścia będzie można dwa mandaty wyhaczyć

> na krótkim kawałku drogi.

raczej przy ogromnym pHu

Napisano

> Co prawda taki przypadek miałem tylko raz ale przytoczę bo z racji swojej charakteryki mi utkwił w

> pamięci.

> W zeszłe wakacje jechałem z rodziną na wakacje na Hel. Ze Swarzędza jechałem S5-tką przez Gniezno

> do Torunia i potem na Trójmiasto A1.

> Praktycznie od samego Poznania widziałem w lusterku czarnego Cayenne'a na rejestracji GD czyli

> byłem niemal pewien, że jedzie tam gdzie ja.

> Po wjeździe w Kostrzynie na S5 od razu mnie wyprzedził i poszedł tak, że w ciągu 20-30 sek.

> straciłem go z pola widzenia na trasie ekspresowej z prostymi i dobrą widocznością na około

> 4-5km.

> Dojechałem do niego na światłach w Gnieźnie. Przez Gniezno przelecieliśmy obok siebie i jechał w

> peletonie ze mną do samego Torunia.

> Po wjeździe na A1 co było do przewidzenia znowu odfrunął. Po jakichś 30km mijałem go na parkingu

> przyautostradowym. 5-7 km później znowu mnie minął tak, że mi autem zakołysało - miałem około

> 130, on musiał mieć minimum 200.

> Pod Malborkiem ta sama sytuacja, ja jadąc cały czas bez postoju znowu widzę go w lusterku i po

> chwili znów mnie mija z różnicą V +,- 100km/h.

> Gdy dojechałem do bramek końcowych w 3mieście i szukałem kasy na opłatę końcową zauważyłem go na

> bramce obok.

> Kto więc stworzył większe zagrożenie - ja jadąc ze srednią dopuszczlną czy on jadąc również ze

> ŚREDNIĄ dopuszczalną ale chwilową V zapewne miejscami pod 230?

To pozwól teraz, że Cie o coś zapytam:

W czym, Ci jego jazda przeszkadza?

Napisano

> Ale jeżdżąc prawie 20 lat po polskich drogach naoglądałem się mnóstwo kretynów wyprzedzających mnie

> z różnicą prędkości np. moje 100km/ vs. ich 150, a w najbliższej miejscowości na światłach

> stawałem obok nich.

I co w tym kretyńskiego? Ich kasa, ich paliwo. Co Cie boli? niewiem.gif

Napisano

> skoro ja na to wpadłem, to wpadnie również 99% innych kierowców.

> Z resztą to nie jest nawet kombinowanie, bo jestem sobie w stanie bez trudu wyobrazić jak ktoś

> lutuje ekspresówką 200, nagle pęcherz go przyciśnie, więc się na te 5 min zatrzyma. Jak ruszy

> to poleci znowu 200 ale już na bramie średnia mu wyjdzie przepisowa.

No uskuteczniam taka jazde jak się tylko da. W czym problem?

> Więc gdzie tu mowa o poprawie bezpieczeństwa?

Skąd pomysł, że odcinkowy pomiar prędkości ma służyć poprawie bezpieczeństwa?! yikes.gif

Napisano

> Pytanie raczej kto sie lepiej bawil

Jak to kto? ten kto może się pochwalić najniższym spalaniem grinser006.gif

Napisano

> To pozwól teraz, że Cie o coś zapytam:

> W czym, Ci jego jazda przeszkadza?

Pewnie też jeździsz szybko i bezpiecznie. Gratuluje crazy.gif

Napisano

> Pewnie też jeździsz szybko i bezpiecznie.

Możliwe, że tak - możliwe, że nie.l Nadal nie widzę powodu, żeby kogoś kto chce wydawać na benzynę więcej nazywać kretynem.

>Gratuluje

dziękuję 001.gif

Napisano

> Możliwe, że tak - możliwe, że nie.l Nadal nie widzę powodu, żeby kogoś kto chce wydawać na benzynę

> więcej nazywać kretynem.

Otoz to. Zabawa zawsze kosztuje...w tym wypadku w paliwie...

Napisano

> Haa u mnie we wsi będzie. Strzeżcie się jadący na półwysep

U Ciebie na wsi to nie ma czego się bać bo tam wiecznie korki są w sezonie zlosnik.gif

Napisano

> Możliwe, że tak - możliwe, że nie.l Nadal nie widzę powodu, żeby kogoś kto chce wydawać na benzynę

> więcej nazywać kretynem.

Wiesz - ja myślę że tu jednak chodzi o co innego. Punkt widzenia strasznie zależy od punktu siedzenia. Przypływ gotówki i zmiana samochodu na lepszy strasznie zmienia horyzonty. Myślę że jeden krytykant z drugim, posadzony w Prosiaku, zachowywał by się dokładnie tak samo.

Napisano

> Wiesz - ja myślę że tu jednak chodzi o co innego. Punkt widzenia strasznie zależy od punktu

> siedzenia. Przypływ gotówki i zmiana samochodu na lepszy strasznie zmienia horyzonty. Myślę że

> jeden krytykant z drugim, posadzony w Prosiaku, zachowywał by się dokładnie tak samo.

Bardzo możliwe. ok.gif