Napisano 13 Lutego 201412 lat Witajcie, może ktoś podpowie. Od trzech lat jeżdżę Megane II 1,5 dci, od zawsze sprzęgło działało dość ciężko. Jakiś rok temu miałem okazję sprawdzić działanie na podobnym egzemplarzu, sprzęgło miało podobny opór na pedale jak mój samochód. Dzisiaj miałem okazję przejechać się megane dci 1,5 z 2004 (tak jak mój samochód) i byłem w szoku jak lekko działa w tym samochodzie pedał. Może ktoś z was podpowiedzieć co u mnie może być przyczyną tak ciężkiej pracy pedału?
Napisano 13 Lutego 201412 lat > Witajcie, może ktoś podpowie. > Od trzech lat jeżdżę Megane II 1,5 dci, od zawsze sprzęgło działało dość ciężko. Jakiś rok temu > miałem okazję sprawdzić działanie na podobnym egzemplarzu, sprzęgło miało podobny opór na > pedale jak mój samochód. Dzisiaj miałem okazję przejechać się megane dci 1,5 z 2004 (tak jak > mój samochód) i byłem w szoku jak lekko działa w tym samochodzie pedał. > Może ktoś z was podpowiedzieć co u mnie może być przyczyną tak ciężkiej pracy pedału? sprawdź działanie łożyska hydraulicznego( chyba w megi II jest z skrzyni hydrauliczne )...jak dobrze pamiętam. U mnie w foce ciężko chodziło przez rozwalone łożysko...inna sprawa,że przy tym hałasowało niemiłosiernie
Napisano 14 Lutego 201412 lat Autor > sprawdź działanie łożyska hydraulicznego( chyba w megi II jest z skrzyni hydrauliczne )...jak > dobrze pamiętam. U mnie w foce ciężko chodziło przez rozwalone łożysko...inna sprawa,że przy > tym hałasowało niemiłosiernie Chodzi ci o wysprzęglik?
Napisano 14 Lutego 201412 lat > sprawdź działanie łożyska hydraulicznego( chyba w megi II jest z skrzyni hydrauliczne )...jak > dobrze pamiętam. U mnie w foce ciężko chodziło przez rozwalone łożysko...inna sprawa,że przy > tym hałasowało niemiłosiernie Mówisz o łożysku sprzęgłowym przy słoneczku czy wysprzęgliku ? Bo łożyska hydraulicznego nie widziałem...
Napisano 14 Lutego 201412 lat > sprawdź działanie łożyska hydraulicznego( chyba w megi II jest z skrzyni hydrauliczne )...jak > dobrze pamiętam. U mnie w foce ciężko chodziło przez rozwalone łożysko...inna sprawa,że przy > tym hałasowało niemiłosiernie u mnie było cicho, aż pękło w MII. Po wymianie łącznie ze sprzęgłem zaczęło chodzić leciutko....
Napisano 14 Lutego 201412 lat > Mówisz o łożysku sprzęgłowym przy słoneczku czy wysprzęgliku ? Bo łożyska hydraulicznego nie > widziałem... mówi o tym:
Napisano 14 Lutego 201412 lat Autor > u mnie było cicho, aż pękło w MII. Po wymianie łącznie ze sprzęgłem zaczęło chodzić leciutko.... Mógłbyś napisać na co wymienileś?
Napisano 14 Lutego 201412 lat Autor > wszystko valeo To jest tarcza docisk i wysprzęglik, czy jeszcze coś więcej dochodzi? Jeśli można spytać u kogo się zaopatrzyłeś. Bo patrząc na znanym portalu ceny są w różnych widełkach. Drogo wyszła cała wymiana (sprzęt plus robocizna)?
Napisano 14 Lutego 201412 lat > To jest tarcza docisk i wysprzęglik, czy jeszcze coś więcej dochodzi? to wszystko Jeśli można spytać u kogo się > zaopatrzyłeś. Bo patrząc na znanym portalu ceny są w różnych widełkach. Drogo wyszła cała > wymiana (sprzęt plus robocizna)? kupował mechanik, który wymieniał. W 2010 roku za wszystko (części + robocizna)zapłaciłem 1050PLN ale wtedy nie znałem jeszcze kolegi Muzyka
Napisano 14 Lutego 201412 lat > ale wtedy nie znałem jeszcze kolegi Muzyka Dokładnie, jak graty do francuza (i nie tylko) to tylko u Muzyka