Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odessanie paliwa - jak?

Featured Replies

Napisano

Muszę wyciągnąć z baku 3 litry ON i przelać to do samochodu obok.

Jak to zrobić ?

Dla ciekawskich - nie chodzi o odessanie paliwa z samochodu służbowego do prywatnego zlosnik.gif

Napisano

Zależy co masz do dyspozycji.

Napisano

> Muszę wyciągnąć z baku 3 litry ON i przelać to do samochodu obok.

> Jak to zrobić ?

> Dla ciekawskich - nie chodzi o odessanie paliwa z samochodu służbowego do prywatnego

jakie auto?

Kiedyś próbowałem odessać z Seicento przez korek wlewu, wężykiem ale odpuściłem jak wężyk nie przeszedł przez załamanie rury wlewowej do baku.

Ostatecznie odłączyłem plastikowy łącznik od rury wlewowej do baku i spuściłem z baku bezpośrednio.

Napisano

> Nic nie mam do dyspozycji

To się nie da.

Napisano
  • Autor

> To się nie da.

A co musiałbym mieć żeby się udało ?

Napisano

> A co musiałbym mieć żeby się udało ?

Przynajmniej ostry szpikulec i butelkę PET. Przydałby się tez nóż.

Wycinasz w butelce bok. Wjeżdżasz jednym kołem na krawężnik. Szpikulcem robisz dziurę w zbiorniku. Spuszczasz paliwo do położonej na boku butelki z wyciętą ścianką. Wlewasz do auta obok.

Napisano
  • Autor

> wężyk i gumę do żucia jakby udało się za mocno

i po prostu włożyć węża przez otwór do tankowania zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif??

Napisano

> i po prostu włożyć węża przez otwór do tankowania ??

jak jest kąt prosty między rurą wlewową, a zbiornikiem to może sobie pomarzyć o włożeniu doń wężyka cool.gif

Napisano

> i po prostu włożyć węża przez otwór do tankowania ??

tak zlosnik.gif i dobrze zassać, tak 1,5 m. W moto kup najtańszy igielit wink.gif i nie słuchaj Karolka, szlauch ogrody może się nie zmieścić i jest za sztywny zlosnik.gif

Napisano

A jakbyś miał więcej takich akcji, to w Jula mają różne pompy do odsysania płynów.

Napisano

> tak i dobrze zassać, tak 1,5 m. W moto kup najtańszy igielit i nie słuchaj Karolka, szlauch

> ogrody może się nie zmieścić i jest za sztywny

a po drodze nie będzie żadnego sitka?

Napisano

> tak i dobrze zassać, tak 1,5 m. W moto kup najtańszy igielit i nie słuchaj Karolka, szlauch

> ogrody może się nie zmieścić i jest za sztywny

tak z ciekawości zapytam czy w ogóle wiesz o czym piszesz, że tak na pewniaka radzisz? Wiesz jak poprowadzona jest rura do baku, ile ma zakrętów przez które wężyk typu akwarium nie przejdzie bo sie zegnie?

Do autora - jeśli chcesz i masz czas to pokombinuj z podejściem od góry, od strony pływaka. NAjczęściej dostęp jest spod tylnego siedzenia.

Wersja hardcore to odpięcie przewodu paliwowego i przekręcenie stacyjki parę razy - pompa paliwa sama Ci wypompuje

Napisano

> Takie coś ?

> http://www.jula.pl/przewod-paliwowy-zpompka-650280

Zżera ciekawość, jaki może być cel zakupu pompki za 35zł w celu odessania 3 litrów ON z samochodu i przelania ich do innego hmm.gif

Każdą z sensownych opcji które przychodzą mi do głowy można rozwiązać szybciej i taniej w inny sposób.

- kupując paliwo na stacji - jeśli jest potrzebne paliwo w samochodzie numer 2. Kanister kosztuje kilka zł, pusta butelka jest za darmo.

- zalewając ON większą ilością Pb - jeśli samochód numer 1 nie jest diesel'em.

- odkręcając bak z paliwem i odzyskując je wówczas bez kombinowania - jeśli chcesz rozkręcić pojazd numer 1

- złomując samochód z paliwem - myślę, że kombinowanie dla 15zł jest stratą czasu.

Przecież w samych przewodach paliwowych jest ze 2 litry (strzelam)

Napisano

kiedys w benzynie co prawda jak na ognisko zapomnialem rozpalki to sciagnelem wezyk powrotny odpalilem samochod i po paru sekundach mialem pelna butelke

Napisano

> tak z ciekawości zapytam czy w ogóle wiesz o czym piszesz, że tak na pewniaka radzisz? Wiesz jak

> poprowadzona jest rura do baku, ile ma zakrętów przez które wężyk typu akwarium nie przejdzie

> bo sie zegnie?

> Do autora - jeśli chcesz i masz czas to pokombinuj z podejściem od góry, od strony pływaka.

> NAjczęściej dostęp jest spod tylnego siedzenia.

> Wersja hardcore to odpięcie przewodu paliwowego i przekręcenie stacyjki parę razy - pompa paliwa

> sama Ci wypompuje

tak wiem, w poldku wymieniałem bak, w maluchu, w grenadzie demontowałem, tylko nie w tico i lanosie, to z własnych śmietników. O tych co w warsztacie też mam pisać ?

masz i patrz jak wygląda zlosnik.gif

Napisano

> Wersja hardcore to odpięcie przewodu paliwowego i przekręcenie stacyjki parę razy - pompa paliwa

> sama Ci wypompuje

Ja bym powiedział, że to jest najprostszy sposób. Jest tylko jedno ale, nie wszystkie diesle mają pompki wstępne w baku i chyba w toyocie właśnie ich nie ma grinser006.gif