Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

scenic-dobry wybór???

Featured Replies

Napisano

Cześć,

potrzebuje większe auto. Podoba mi sie rodzinny scenic. tylko jak z awaryjnoscią? Fabia się nie psuje i nie zawodzi. Czy za ok 20 tys. warto kupić scenica? Jaką wersję? Czy jest mocno awaryjny? Poradźcie...

Jarek

Napisano

> Cześć,

> potrzebuje większe auto. Podoba mi sie rodzinny scenic. tylko jak z

> awaryjnoscią? Fabia się nie psuje i nie zawodzi. Czy za ok 20

> tys. warto kupić scenica? Jaką wersję? Czy jest mocno awaryjny?

> Poradźcie...

> Jarek

Któryś z modów chyba ma/miał scenica. Może coś skrobnie , ja chętnie też posłucham, bo od jakiegoś czasu rozważam koncepcję zamiany meganki na scenica.

Napisano

Fajne autko, dużo powierzchni "bagażowej" w środku i w kufrze. Sąsiedzi mają 2 litrowego 8V coś koło 110 koni. Przyjemnie się jeździ. Po pół roku jak na razie bez żadnych problemów. Zagazowany i tez żadnych uwag. Za 20 to już po liftingu i 16V kupisz.

Trochę przechyla się w zakrętach przy wiekszych prędkościach ale komfort jazdy spoko. Błotniki z przodu z tworzywa fajna sprawa.

Napisano

Witam

Mam scenica z 2003 1.9 dci (stary model). Przejechane prawie 70 kkm i nic się nnie dzieje. Faktycznie miejsca w środku sporo ale bagażnik trochę za mały jak dla mnie i mojej rodziny. Spalanie w granicach 6-7 l/100 km. Głownie jeździ nim żona po Warszawie i zima spala ok 7. przy 120-130 na trasie ok 6. No ale jak się trochę pogoni to też ze 7 spali.

Raczej mam pozytywne wrażenia.]

Napisano

Ja bym sie nie zastanawial tylko kupowal, to swietny samochod, a jak odpowiednio servisowany to bezawaryjny, wiem bo w rodzince maja scenica 2,0 i jest super a ma 5 latek, a w servisach bywa tylko na przegladach:)

Napisano

spoko auto !! ma kilka wad wrodzonych (np. pekajace tylne amortyzatory, lub słynne cewki w benzynkach) ale naprawdę jestem zadowolony. sporo jeżdzę i jest właściwie bezawaryjny. oczywiście polecam diesle. smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za info.

O co chodzi z pękającymi amortyzatorami?

Jarek

Napisano

> Cześć,

> potrzebuje większe auto. Podoba mi sie rodzinny scenic. tylko jak z

> awaryjnoscią? Fabia się nie psuje i nie zawodzi. Czy za ok 20

> tys. warto kupić scenica? Jaką wersję? Czy jest mocno awaryjny?

> Poradźcie...

> Jarek

Witam

miałem takiego służbowego 97 rok 300000 na budziku

1,6 silnik jak go dostałem to miał 250000 a przy oddawaniu już 300000 i to w ciągu niespełna roku

pomomo wieku i przebiegu nie było z nim żadnego problemu - procz tak zwanych eksploatacyjnych klocki, ...

no i standartowo padły cewki (nie wiem jak się nazywały) no i pękł kolektor wylotowy

Napisano

> Dzięki wszystkim za info.

> O co chodzi z pękającymi amortyzatorami?

taka wada konstrukcyjna, poprostu biorą i pękają ale nie za często, w ciągu 2 lat i 80 000 km mojego użytkowania urwał mi się dopiero jeden zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> taka wada konstrukcyjna, poprostu biorą i pękają ale nie za często, w

> ciągu 2 lat i 80 000 km mojego użytkowania urwał mi się dopiero

> jeden

U mnie odpukac przez 2 lata 70 tys i sie trzymaja, zadnej awarii- tylko przod wymienialem bo na badaniach pokazalo, ze sa slabe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.