Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piatkowe mody w GP - regulacja wysokosci fotela pasazera

Featured Replies

Napisano

Potrzebny prawy fotel z regulacja wysokosci, czyli od angola i odpowiedniej wersji nadwozia (3D lub 5D). Wersja wyposazenia, tapicerka itd nie maja znaczenia.

Odkrecamy boczne plastiki oraz zapiecie od pasa. Wyciagamy przewody od czujnika zapiecia pasow, oraz poduszek czy grzania fotela, rozpinamy linke skladania fotela jesli jest, aby to wszystko nie przeszkadzalo gdy oddzielimy oparcie od siedziska. Aby to zrobic nalezy rozkrecic po dwie sruby na kazdym boku fotela. Demontujemy tapicerke z siedzieska i zakladamy na nowe metalowe z anglika. Przykrecamy oparcie, przekladamy przewody, zapinamy linki itd, wszystko w odwrotnej kolejnosci. Montujemy do auta i cieszymy sie regulacja wysokosci.

Najlepiej kupic drugi fotel jako dawce i nawet nie pytac sie o to w ASO, bo ceny moga zabic zlosnik.gif.

Metalowe siedzisko okolo 2000zl, to tego potrzebne plastiki, dzwignia regulacji i pewnie jeszcze kilka drobiazgow. A fotel uzywka 150-200zl, tylko ciezko dostac tongue.gif

A o to kilka fotek wink.gif

287546380-fotel1.JPG

287546380-fotel2.JPG

287546380-fotel3.JPG

post-73486-14352523298956_thumb.jpg

Napisano

widziałem, działa, dobra robota claps.gif20.GIF

Napisano

Ciekawe czy w PII dało by radę....

Musze poszukać fotela z regulacją wysokości + lędźwiowa regulacja zlosnik.gif

Napisano

też nad tym myślałem tylko szukałem raczej całego fotela z tą smą tapicerką smile.gif270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> też nad tym myślałem tylko szukałem raczej całego fotela z tą smą tapicerką

Jak trafi sie jakis od angola to brac bez zwracania uwagi na tapicerke, ta zawsze mozna przelozyc. A nawet jesli kupisz niby z taka sama, to tak na prawde moze nie byc identyczna, bo np: bardziej lub mniej wyblakla na sloncu.

W PII jesli sie nie myle, to nie pasuja zamiennia siedziska od zwyklej wersji do Go/Sound/Sporting/HGT i na odwrot.

Do 5D znalazlem 2 szt.

http://allegro.pl/fiat-punto-ii-5d-fotel-prawy-i3971289885.html

http://allegro.pl/fiat-punto-ii-fotel-prawy-i4000237463.html

Napisano
  • Autor

> Ciekawe czy w PII dało by radę....

> Musze poszukać fotela z regulacją wysokości + lędźwiowa regulacja

Dobra, dla tych co chca sobie sprawic regulacje w PII to sprawa wyglada troche inaczej niz w GP.

Raczej nie ma znaczenia od jakiej wersji fotel sie kupi, przynajmniej wg ePera.

Roznica miedzy 3D, a 5D jest w szynach ale tylko w fotelach bez regulacji gora/dol, a te ktore maja ustawianie wysokosci, to prowadnice w prawym 3D sa takie same jak dla 5D spineyes.gif

Wersja siedziska zwykle vs Sporting rowniez nie nia wplywu, gdyz jest ono mocowane do blachy, ktora odkreca sie od ramy fotela.

Wyglada na to, ze potrzebna jest tylko rama oraz szkielet siedziska z prawego fotela angola, a te sa identyczne dla wersji 3D oraz 5D.

Manual rozbierania fotela w PII

http://punto.org.pl/zrobtosam/model188czylimk2imk2fl/159

Napisano

Panie, to mi teraz powiedz jak to zrobić w PII 5D ale od strony kierowcy. Wystarczy kupić jakikolwiek fotel z regulacją wysokości? Bez znaczenia czy 3D czy 5D i przełożyć sam "spód?

Napisano

Mam regulacje u siebie wysokości + lędzwiowa ( dla kierowcy).

Dość często bywam w Tychach, to możemy się kiedyś zgadać. Zajrzymy pod spód i wszystko stanie się jasne ok.gif

Napisano
  • Autor

> Panie, to mi teraz powiedz jak to zrobić w PII 5D ale od strony kierowcy. Wystarczy kupić

> jakikolwiek fotel z regulacją wysokości? Bez znaczenia czy 3D czy 5D i przełożyć sam "spód?

Na to wyglada, tylko ewentualnie szyny fotela musisz zostawic swoje.

W ePerze mozesz jeszcze popatrzec dla potwierdzenia

http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE

Napisano

> Mam regulacje u siebie wysokości + lędzwiowa ( dla kierowcy).

> Dość często bywam w Tychach, to możemy się kiedyś zgadać. Zajrzymy pod spód i wszystko stanie się

> jasne

To chyba prędzej w Gliwicach się łapniemy niż w Tychach, bo teraz to ja w GL jestem bardziej dostępny niż w Tychach 270751858-jezyk.gif

Zobaczę Eper, ale chyba kupię jakiś sitz w ciemno i będę rzeźbił zlosnik.gif

Napisano

jak chcesz dla pasażera, to IMHO reg. wysokości to trochę bezsens, a do lędźwiówki wystarczą same graty, bo oparcia są całkowicie symetryczne (przynajmniej w FLu były) Starczy zdjąć tapicerkę z plecków, wymienić sprężynę, założyć pokrętło i poskładać wszystko do kupy.

Napisano

kup se fotel z anglika i masz po problemie