Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Car Of The Year 2014

Featured Replies

Napisano

> tym razem francuzi posmarowali

Dokladnie ok.gifgrinser006.gif

Przypomina to sponsorowane testy ADAC ok.gifhehe.gif

Napisano

Ani to przelomowe ani to tanie ani specjalnie ladne. Ciekawe jak sie sprzedaje hmm.gif

Napisano

Werdykt IMHO bez sensu, ale takie się w tym konkursie zdarzają hmm.gif . Nie jest to samochód o którym za 5 lat będzie pamiętał ktokolwiek - no może poza jego użytkownikam i jego projektantem. Nie wnosi absolutnie nic nowego od strony technicznej, nie wnosi nic nowego w tej klasie samochodów, stylizacja jest nijaka, wręcz nudna. Dziwny werdykt. No ale - nagroda przyznana. Prawdopodobnie ten samochód nawet pomimo tej nagrody i tak nigdzie poza Francją sukcesu nie odniesie.

Szczerze mówąc spodziewałem się że ta nagroda przypadnie BMW i3 albo Tesli S, które są technologicznie bardziej nowatorskie i są szansą na popularyzację samochodów elektrycznych. O tesli tylko czytałem i zbiera dobre recenzje, a BMW i3 jeździłem i uważam je za genialne - jest naprawdę "mind-blowing" yikes.gif

Napisano
  • Autor

Ale Jak Taka Grupa :

"58 dziennikarzy motoryzacyjnych z 22 europejskich krajów. Wielkość każdej narodowej reprezentacji zależy od znaczenia kraju na motoryzacyjnej mapie Europy. Francja, Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania i Włochy mają w jury Car of the Year po 6 członków. Pozostałe kraje mniej, z reguły 1 (8 krajów) lub 2 (7 krajów). Polskę reprezentuje dwóch jurorów"

Może się nie znać na samochodach i dać się przekupić? ? panic.gif

Kryteria:

design, komfort, bezpieczeństwo, ekonomia, precyzja prowadzenia, osiągi, funkcjonalność, wpływ na środowisko, przyjemność z jazdy i cena. Szczególnie brane pod uwagę są innowacyjność techniczna oraz stosunek ogólnej jakości do ceny.

Może Peugot się tak bardzo nie wyróżnia, ale chyba nie o to chodzi w tym konkursie... COTY ( hehe nie wiedziałam że taki śmieszny skót ;P ) ma być autem dostępnym dla wszystkich ekonomicznym itp. Panowie byście chcieli pewni żeby wygrał jakiś McLaren wink.gif

Napisano

VW - rozumiem, ale skąd PSA miało tyle kasy, żeby opłacić sobie tytuł??zlosnik.gif

Kryzys podobno.

Napisano

Dla Peugeot'a tegoroczna wygrana to zapewne "być albo nie być", bo sytuację finansową ma delikatnie mówiąc niewesołą. Czy wybór uczciwy trudno powiedzieć. ADAC też przez wiele lat miał kultową wręcz pozycję jako "oceniacz"......

Sam Pug 308 jak dla mnie jest mdły i totalnie bezpłuciowy. Nie jestem dziennikarzem więc pewnie się nie znam zlosnik.gif

Prawdziwe samochody wygrywały ten konkurs ale 30-40 lat temu. Kilka przykładów Porsche 928 (1978), Mercedes S-klasse (1974), Citroen CX (1975) itd.

Więcej dla zainteresowanych tutaj COTY od 1964-

Od wielu lat wybory COTY to żenada buu.gif

Napisano

Dlatego jak sądzę rzutem na taśmę zebrali potrzebną kwotę i mają wymarzony tytułzlosnik.gif.

Przepraszam za sarkazm, ale ja po prostu nie wierzę, że te "dziennikarskie wybory" mają jakiekolwiek podłoże merytoryczne.

Inna sprawa, że w dzisiejszych czasach pozostał wybór między badziewiem i badziewiem. Współczesne samochody nawet z wyglądu niespecjalnie się różnią.

.......tablet jest w każdym razie obowiązkowyzlosnik.gif.

Napisano

> Dlatego jak sądzę rzutem na taśmę zebrali potrzebną kwotę i mają wymarzony tytuł.

> Przepraszam za sarkazm, ale ja po prostu nie wierzę, że te "dziennikarskie wybory" mają

> jakiekolwiek podłoże merytoryczne.

> Inna sprawa, że w dzisiejszych czasach pozostał wybór między badziewiem i badziewiem. Współczesne

> samochody nawet z wyglądu niespecjalnie się różnią.

> .......tablet jest w każdym razie obowiązkowy.

ale jakie to fascynujace musi byc miec wersje tomtom edition hehe.gif