Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F wydech bez katalizatora - gdzie kupić.

Featured Replies

Napisano

Sytuacja juz mnie intryguje od dłuższego czasu, mam asterke f '93. Juz kilka razy wymieniałem wydech i za kazdym razem fachowcy z warsztatu patrząna mnie podejzanie i zaczynaja mi udowadniać jaki to ja głupi jestem że wyciąłem sobie katalizator. A moja astra nigdy go nie miała, wiem ze nigdy nie miała bo samochód mam od nowości - zakupiony był w salonie.

A co roku na przeglądzie rej. facet chcie mi zabrać dowód za spaliny i musze tłumaczyc ze ta wersja nie ma katalizatora i go ni emiała.

Co wy nato, czy ktoś ma jeszcze taki problem?

A wracając do tematu to znowu podchodzi mi wymiana i do tej pory jeżdziłem na patentach spawanych bo czesci bez katalizatora nikt nie ma, a chciąłbym wreszcie założyc jedną rure smile.gif

Napisano

Ja mialem inny problem katalizator zamulal mi auto wiec go wywalilem. W jego miejsce wstawilem strumienice w obudowie katalizatora i teraz smiga jak rakieta. A za pospawanie dalem flaszeczke gosciowi ze spawarka i wszystko. Ps strumienica kosztowala 60 zł a flaszka 15 za 75 zł masz problem z glowy. Pozdrawiam

Napisano

> Sytuacja juz mnie intryguje od dłuższego czasu, mam asterke f '93.

> Juz kilka razy wymieniałem wydech i za kazdym razem fachowcy z

> warsztatu patrząna mnie podejzanie i zaczynaja mi udowadniać

> jaki to ja głupi jestem że wyciąłem sobie katalizator. A moja

> astra nigdy go nie miała, wiem ze nigdy nie miała bo samochód

> mam od nowości - zakupiony był w salonie.

Moja astra z 1992 roku też nie ma i nie miała (bo nie musiała, jak słusznie napisał Robert) katalizatora, lecz nigdy nie miałem z tego tytułu jakichkolwiek kłopotów przy rejestracji. Może miałeś pecha i trafiałeś na jakichś nadgorliwych diagnostów.

Pozdrawiam.

kwa

Napisano

> do 95r. włącznie auta rejestrowane w Polsce nie musiały miec

> katalizatora

W sumie dziwny problem hmm.gif

Ja fabrycznie miałem zamontowany katalizator i w dowodzie mam wpisane "KAT" obok pojemności silnika

Nie wiem jak mają inni ,ale u mnie tak właśnie na przeglądzie poznali od razu, bez zaglądania pod spód że Asteriks jest (niestety) "katem".

Napisano

> Moja astra z 1992 roku też nie ma i nie miała (bo nie musiała, jak

> słusznie napisał Robert) katalizatora, lecz nigdy nie miałem z

> tego tytułu jakichkolwiek kłopotów przy rejestracji. Może miałeś

> pecha i trafiałeś na jakichś nadgorliwych diagnostów.

> Pozdrawiam.

> kwa

A może ma właśnie wpisany Kat w papierach. To dopiero nadgorliwy urzędnik był. hehe.gif

Napisano

> Ja mialem inny problem katalizator zamulal mi auto wiec go wywalilem.

> W jego miejsce wstawilem strumienice w obudowie katalizatora i

> teraz smiga jak rakieta. A za pospawanie dalem flaszeczke

> gosciowi ze spawarka i wszystko. Ps strumienica kosztowala 60 zł

> a flaszka 15 za 75 zł masz problem z glowy. Pozdrawiam

hmm.gif hmm ja mam podobną sytuację tylko nie wiem cholercia jak przejdę przegląd. Podobno pomaga porządne rozgrzanie silnika. Czy to prawda ?

Nowego kata raczej nie kupię. Zima plus lpg ,plus Olsztyńskie dziury i co roku nowy kat....+wszystkie tłumiki ...o nie nie ... to ja podziękuję.

Masz jakiś sposób na przejście przeglądu czy pozostaje tylko" w łapę" ?

Dzięki z góry za odpowiedź.

Napisano
  • Autor

no to by tłumaczyłe czemu nie mam katalizatora, w dowodze niemam nic wpisane na szczęście, ale głównie mi chodzi czemu sa takie problemy w warsztatach ? nikt nie może znaleźć w;lasciwej rury.

• 1 rok później...
Napisano
  • Autor

temat wraca jak bumerang, rura była tyle razy łatana że musze nowa wstawić i ... czy ktoś wie gdzie mogę kupić rurę która normalnie idzie tam gdzie jest katalizator? a może ktoś by mi sprezentował uszkodzony katalizator tak żebym mógł sobie kryzy wyciąć i wspawać rurę zamiast niego.

Napisano

> a może ktoś by mi sprezentował

> uszkodzony katalizator tak żebym mógł sobie kryzy wyciąć i

> wspawać rurę zamiast niego.

na to raczej nie licz - kto cwańszy ten wie, że za wyciętego kata można paręset złotych dostać...

napisz(zadzwoń) do któregoś ze skupujących zużyte katalizatory, może w twojej okolicy taki się znajdzie.

ich zazwyczaj interesuje wkład, a obudowa, rurki i flansze pewnie lądują na złomowisku...

Napisano
  • Autor

wiem ale miałem na myśli uszkodzony w sensie np rozwalona puszka

Napisano

> wiem ale miałem na myśli uszkodzony w sensie np rozwalona puszka

20.GIFSkontaktuj się na priva z kolegą Ref , on skupuje i pewnie będzie mógł pomóc, a mieszka blisko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.