Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Felgi stalowe i ich poszerzanie gdzie co i jak?

Featured Replies

Napisano

Witam mam standardowe felgi seicentowskie rozmiar 13 5j 4x98 . Moje pytanie jest nastepujace a mam ich pare na jaka szerokosc poszerzyc sobie tylnie by nie wystawaly za bardzo? oraz na jaka szerokosc przednie felgi? . Opony jakie zaloze to 155/60 michelin chcialbym uzyskac fajny efekt naciagu oczywiscie by mi felgi nie wystawaly poza nadkola. A drugie pytanie gdzie mozna je poszerzyc w okolicach Żywca lub Bielska i jakie sa ceny? Orientuje sie ktos w tym temacie? dzięki za pomoc

Napisano

> Nikt nie pomoże?

Bierzesz sobie felgę smile.gif

201103051558.jpg

rżniesz ją grinser006.gif na "pół"

201103031543.jpg

rozdzielasz...

201103031546.jpg

201103051559.jpg

w miejsce rozdzielonego wstawiasz odpowiedni pasek blachy, spawasz...

DSC_0748.JPG

DSC_0749.JPG

od środka uszczelniasz/konserwujesz

DSC_0751.JPG

i masz fajną 14" 8,5" szeroką smile.gif

DSC_0545.JPG

smile.gif

Produkcja moja osobista 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Bierzesz sobie felgę

> rżniesz ją na "pół"

> rozdzielasz...

> w miejsce rozdzielonego wstawiasz odpowiedni pasek blachy, spawasz...

> od środka uszczelniasz/konserwujesz

> i masz fajną 14" 8,5" szeroką

> Produkcja moja osobista

Nie mam aż takich zdolności manualnych tongue.gif. Co do felg moglbys odpowiedziec na moje pytania na gorze ? chciałbym swoje dac do zrobienia w okolicahc Żywca / Bielska białej. Serdeczne dzieki

Napisano

> Nie mam aż takich zdolności manualnych . Co do felg moglbys odpowiedziec na moje pytania na gorze

> ? chciałbym swoje dac do zrobienia w okolicahc Żywca / Bielska białej. Serdeczne dzieki

nie wiem jak z naciągiem nigdy tego nie liczyłem jakoś. Swoje robiłem tak, że jak odciołem część felgi to robiłem przymiarkę i sprawdzałem ile max mogę dać blachy, żeby koło było równo z rantem

201103051551.jpg

201103051552.jpg

Szerokośc i nacią były sprawą wynikającą z poszerzenia smile.gif

Co do warsztatu gdzie to można zrobić to nie pomogę bo to nie moja okolica.

Napisano

> Witam mam standardowe felgi seicentowskie rozmiar 13 5j 4x98 . Moje pytanie jest nastepujace a mam

> ich pare na jaka szerokosc poszerzyc sobie tylnie by nie wystawaly za bardzo? oraz na jaka

> szerokosc przednie felgi? . Opony jakie zaloze to 155/60 michelin chcialbym uzyskac fajny

> efekt naciagu oczywiscie by mi felgi nie wystawaly poza nadkola. A drugie pytanie gdzie mozna

> je poszerzyc w okolicach Żywca lub Bielska i jakie sa ceny? Orientuje sie ktos w tym temacie?

> dzięki za pomoc

Ja mam felgi które były robione chyba w Jastrzębiu (albo Wodzisławiu- moge sprawdzić namiar jak bede w domu) u nas raczej nikt nie robi - przynajmniej ja nie znalazłem.

Można poszerzyć spokojnie na 7' nic nie wystaje i nie trzeba żadnych dystansów ok.gif

Napisano

> Bierzesz sobie felgę

> rżniesz ją na "pół"

> rozdzielasz...

> w miejsce rozdzielonego wstawiasz odpowiedni pasek blachy, spawasz...

> od środka uszczelniasz/konserwujesz

> i masz fajną 14" 8,5" szeroką

> Produkcja moja osobista

Mówisz że to takie proste zlosnik.gif

Mam starą felgę z cc zlosnik.gif Sprzęt i umiejętności są zlosnik.gif Zrobię na próbę jedną jak będzie ok to.....

Napisano
  • Autor

> Ja mam felgi które były robione chyba w Jastrzębiu (albo Wodzisławiu- moge sprawdzić namiar jak

> bede w domu) u nas raczej nikt nie robi - przynajmniej ja nie znalazłem.

> Można poszerzyć spokojnie na 7' nic nie wystaje i nie trzeba żadnych dystansów

Kumpel polecił mi gościa który mieszka obok sklepu Polcar (jakbyś jechał od strony browaru to na rondzie w lewo) który poszerza felgi za komplet bierze 250 zł za rozmiar 13

Napisano

> Kumpel polecił mi gościa który mieszka obok sklepu Polcar (jakbyś jechał od strony browaru to na

> rondzie w lewo) który poszerza felgi za komplet bierze 250 zł za rozmiar 13

cena dobra, jedź popytaj, rób smile.gif

no i zdaj relacje czy proste wink.gif

Napisano

> Kumpel polecił mi gościa który mieszka obok sklepu Polcar (jakbyś jechał od strony browaru to na

> rondzie w lewo) który poszerza felgi za komplet bierze 250 zł za rozmiar 13

Masz do niego nr tel?

Napisano

Mam szeroką stal od tego gościa z Jastrzębia są proste, dobrze się wywazają i szczelne co jest ważne. Polecam! smile.gif