Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ajm wymiana rozrządu

Featured Replies

Napisano

Zbliża mi się wymiana rozrzadu w pasku, mam pytanie do Was : ile płacicie za taką usługę u siebie? Proszę o podanie hazwy miasta i rodzaju warsztatu , w którym to robicie. Ja poprzednią wymianę robiłem u jednego usera tego forum we Wrocławiu i za wymiane wraz z częściami zapłaciłem 1350 zl, sama robocizna 350. Jak tak przegladam ceny części w sklepach to wydaje mi się, że sama wymiana kosztowała mnie sporo więcej niż te 350 pln? No ale chyba taka cena jest za lenistwo i naiwność?

Napisano

W Łodzi powiedzieli 350pln za wymianę. Kompletny rozrząd po rabatach wyszedł 600pln. W efekcie końcowym wymieniłem z kolegą. Ja mam ATJ ale to prawie to samo.

Napisano
  • Autor

> W Łodzi powiedzieli 350pln za wymianę. Kompletny rozrząd po rabatach wyszedł 600pln. W efekcie

> końcowym wymieniłem z kolegą. Ja mam ATJ ale to prawie to samo.

No właśnie za tyle mam pełny zestaw na częściach ina i pasku contitech. Cena bez zniżek. Chodzi mi o to, że czuję, że mechanik przyciął na mnie sporo, bo części kupował sam, zatem pewnie miał już na tym etapie zarobek, plus dodatkowo 350 pln odemnie za wymianę. Także jak widać hasło autokącik daje tylko pozorne zniżki tongue.gif

Napisano

> No właśnie za tyle mam pełny zestaw na częściach ina i pasku contitech. Cena bez zniżek. Chodzi mi

> o to, że czuję, że mechanik przyciął na mnie sporo, bo części kupował sam, zatem pewnie miał

> już na tym etapie zarobek, plus dodatkowo 350 pln odemnie za wymianę. Także jak widać hasło

> autokącik daje tylko pozorne zniżki

zanim wysnujesz kolejną teorię spiskową to dodam że rozrząd do silnika bxw w ASO seata wyceniają na 1700zł... a w aso das auto już na 2100

das technologia musi kosztować hehe.gif

Napisano

Akurat nie dotyczy to AJM, ale w moim parchu ceny części rozrządu na przestrzeni lat znaczaco spadły.

Druga sprawa, że jak sam kupisz części to w przypadku awarii pozostanie przerzucanie się odpowiedzialnością mechanika na producenta części i na odwrót.

Napisano

W tysiącu się zmieścisz na dobrych częściach iny. Ja się w ASO zmieściłem z moimi częściami to ty też na mieście powinieneś.