Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parkingi przy pracy - firmowy parking

Featured Replies

Napisano

Jako ze moja firma chce wprowadzić jakieś czytniki i opłaty za parkowanie na parkingu przy pracy sciana.gif to mam pytanie jak to wygląda u szanownej braci kącikowej ?

Jaki standard , jaka kwota i czy macie swoje wyznaczone miejsca ?

Napisano

U mnie sytuacja przedstawia sie następująco: przy firmie jest parking na 100-120 samochodów. Pracownicy mogą wykupić abonament miesięczny i wówczas DNIÓWKA za postój wyniesie 1,50zł - co smieszniej płatna przy wyjeździe z parkingu każdorazowo, przez co tworzą sie potworne korki. Jeżeli nie masz abonamentu (np. zapomniałeś wykupić na dany miesiąc) wówczas za GODZINĘ postoju traktują 2 zł (miesiąc 400zł!), czyli jak normalnego 'ptysia" z zewnątrz. Abonamentowcy nie mają swoich przydzielonych miejsc-kazdy parkuje gdzie popadnie najczęściej pod swoimi oknami. A co do standardu- jak bardzo napada to ktoś szuflą odgarnie i tyle. Generalnie ciągły jest deficyt miejsc...

Napisano

> to mam pytanie jak to

> wygląda u szanownej braci kącikowej ?

Zarząd ma miejsca w garażu podziemnym a reszta hołoty musi szukać sobie miejsca na okolicznych chodnikach i niekiedy trawnikach sick.gif

Napisano

> Jako ze moja firma chce wprowadzić jakieś czytniki i opłaty za

> parkowanie na parkingu przy pracy to mam pytanie jak to

> Jaki standard , jaka kwota i czy macie swoje wyznaczone miejsca ?

Jako że firma duża to i kilka sporych parkingów jest. Wjazd przez szlaban otwierany elektroniczna przepustką, która równiez "wpuszcza" na teren firmy piechurów.

Miejsc nie brakuje, przynajmniej tam, gdzie ja parkuję.

Opłat za parkowanie nie ma.

Napisano

Parking zamknięty strzeżony na około 200 aut i bezpłatny. Szlaban sterowany z centrum dowodzenia ochrony. Miejsca nie są przydzielone, prócz kilku zarezerwowanych dla "góry" przy samym wejściu do firmy. Odśnieżany na bieżąco biglaugh.gif

Może dlatego, że firma w szczerym polu rotfl.gif

Napisano

Ogrodzony, strzezony duuzy parking - bezplatny zlosnik.gif. Automatyczna brame otwieraja "ochroniarze" ze swej budy - ale tylko w godzinach przyjazdu/wyjazdu pracownikow - wiec obcy element nie wjedzie zlosnik.gif

Dosc czesto odsniezany plugiem zlosnik.gif

No ale to nie warszawka...a prowincja grinser006.gif

Napisano

U mnie jeden duzy parking gdzie miejsca juz brakuje po malu. Cholota z biur ma swoje wytyczone miejsca parkingowe oznaczone numerami rejestracyjnymi ich samochodow zeby przez przypadek sami nie wjezdzali na nie swoje miejsce (jak dla idiotow) no i co najwazniejsze parking nie jest platny ale strzezony tez nie jest choc rzekomo monitorowany.

Napisano

100 miejsc parkingowych. Mokotów / Siekierki.

Parking ogrodzony, strzeżony 24h, w dzień opuszczany szlaban, w nocy dodatkowo brama przesuwna.

Brak wyznaczonych miejsc.

Z odśnieżaniem bywa różnie.

Bezpłatnie.

Napisano

Centrum, parking podziemny. Szlaban wyzwalany kartą zbliżeniową. Miejsca dla każdego samochodu służbowego - parking wliczony w cenę utrzymania biura.

Napisano

Parking na około 35 samochodów dla pracowników (szefostwo ma garaż podziemny), bezpłatny, ze szlabanem, naogół miejsc nie brakuje, chyba że zjadą się wszystie samochody służbowe-firmowe (tak raz na 1,5 miesiąca) to wtedy porazka, parking odśnieżanyprzez specjalnie dedykowanego do tego zajęca pracownika firmy. Firma malutka, przyjemniutka.... cool.gif

Napisano

Parkin adoptowany z dawnego boiska szkolnego, bezpłatny, bez wyznaczonych miejsc, nieodśnieżany, bez strażnika, brama zamykana na noc... Ale dobre i to..

Napisano

bezpłatny parking na placu nieogrodzonym ale monitorowanym kamerami na ok 150 aut, wjazd przez szlaban otwierany czytnikiem na karte magnetyczną którą ma kazdy pracownik

Napisano

Parking na tylach budynku na ok. 50 aut. Miejsca przyznane losowo (mialem szczescie zlosnik.gif), kazdy ma pilot do szlabanu i bramy oraz dodatkowo karte do wejscia od tylu. Reszta pracownikow musi szukac miejsc wokol budynku. Instytucja obsluguje setki interesantow, dla niech miejsc niestety najczesciej brakuje sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.