Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Powracający temat hamulców w cc

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie

Sprawa wygląda tak, odkąd tylko mam cc hamulce w nim nie były takie jak bym chciał.

Zmieniłem przód na 240 wentylowane, tył wrzuciłem tarcze, i hamulec nieco lepszy, lecz głównym problemem jest to, że nie są wystarczające skuteczne. Płyn zalany ATE, wszystkie gumki, uszczelnienia, tłoczki nowe, klocki tarcze brembo lite nie wiercone, , serwo działa poprawnie, korektory wyrzucone, i sprawa wygląda tak.

Pedał jest taki ciężki do wyczucia, na postoju twardy , nic nie wpada, układ w 100% odpowietrzony poprawnie, a mimo to hamulec trzeba gnieść, przy poważniejszym hamowaniu pedał schodzi nawet do połowy skoku, i trzeba do moooocno wciskać.

Dziwi mnie to strasznie, gdyż kilka razy miałem okazje jechać jakimś nowszym<rocznikowo> sejem, i tam mimo że układ hamulcowy był już nieco sfatygowany<ranty na tarczach, stare klocki, bębny z tyłu, pełna seria> to hamulec na dotyk , malutki skok a siła hamowania taka ze pocałowałem szybę.

Spotkał się ktoś z czymś takim ?

Zostało mi kilka rzeczy, ale wątpię w słuszność ich wymiany, mianowicie, pozostało zmienić klocki na inne bądź pompę hamulcową.

Ma ktoś jakiś pomysł ? IThankYou.gif

Napisano

Wymien pompe. Mialem podobnie tez wentyl z przodu i tarcze z tylu. Przy okazji sprawdz serwo.

Czemu wywaliles korektory ? Jesli sa sprawne to bardzo dobrze dzialaja przy tarczach

Napisano
  • Autor

> Wymien pompe. Mialem podobnie tez wentyl z przodu i tarcze z tylu. Przy okazji sprawdz serwo.

> Czemu wywaliles korektory ? Jesli sa sprawne to bardzo dobrze dzialaja przy tarczach

wywaliłem ponieważ jeden się posypał i nie miałem hamulca z tyłu, a drugi coś zaczął się pocić i zamontowałem manualny korektor z regulacją .

Serwo raczej sprawne, sprawdzałem i jest zarówno szczelne jak i działa poprawnie, bo pedał schodzi po odpaleniu silnika,

co do pompy tez właśnie miałem podejrzenia, tylko myśle czy nie wrzucić bo mam komplet z punto 1, ew polecacie jakąś pompę o innej średnicy tłoczków, czy seria ?

Napisano

mialem tak samo...u mnie okazalo sie ze serwo mialo mala dziurke w membranie...

Napisano

taaa a co u nas ?

opisywałem już nasz problem.. i nie mam zielonego pojęcia co się dzieje.

wymienione wszystko już i przód nam nie hamuje a tył żyleta.

Napisano
  • Autor

> taaa a co u nas ?

> opisywałem już nasz problem.. i nie mam zielonego pojęcia co się dzieje.

> wymienione wszystko już i przód nam nie hamuje a tył żyleta.

właśnie wkurza mnie to niesamowicie, wszystko u mnie porobione po macoszemu, i dupa, nic, podmienie jeszcze pompę,