Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC vs. PuntoII

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Zaczyna mi po malutku po glowie chodzic dziwny pomysl moze by wrocic do scigania, a ze bylo kiedys cc, wiec myslalem nad fiatem. Zastanawiam sie nad sc lub puntoII. Co ile bedzie wazylo po wypruciu i co bedzie lepiej sie prowadzic. Co polecacie za silnik 1.2 czy 1.4 16v. Niewiem jak sa teraz klay poukladane w kjs wiec od tego tez bedzie zalezal silnik. Dzieki z gory za pomoc

Napisano

mialem doczynienia z kilka cento zlosnik.gif i obecnie punto IIfl 1.4 16v 6b waga okolo tony.

sc 1.4 do tego punta jesli chodzi o przyspieszenie to nie co porównywać bo waga robi swoje ale prowadzenie to przepasc.

Sej na gwintach itp prowadzi sie duzo gorzej niz punto na serii zawiasie i koloach 16 cali.

Poza tym ceny części zamiennych sa bardzo podobne i mozna powiedziec ze jestem zadowolony zlosnik.gif

Napisano

> mialem doczynienia z kilka cento i obecnie punto IIfl 1.4 16v 6b waga okolo tony.

> sc 1.4 do tego punta jesli chodzi o przyspieszenie to nie co porównywać bo waga robi swoje ale

> prowadzenie to przepasc.

> Sej na gwintach itp prowadzi sie duzo gorzej niz punto na serii zawiasie i koloach 16 cali.

> Poza tym ceny części zamiennych sa bardzo podobne i mozna powiedziec ze jestem zadowolony

Nie gniewaj się na mnie ale jak miałeś oponę o połowę węższą od felgi, gwinta skręconego poza fabryczny zakres, koła prawie poziomo i skok zawieszenia na poziomie półtora milimetra to seryjna taczka z Leroy Merlin też się lepiej prowadzi grinser006.gif

Napisano

powiem tyle ze jedzilem roznymi zestawami w roznych cento, od pzm, b6, koni, eibachy i inne wynalazki, sej jest krotki ,waski, takze cobys robil to sorry

Napisano
  • Autor

> powiem tyle ze jedzilem roznymi zestawami w roznych cento, od pzm, b6, koni, eibachy i inne

> wynalazki, sej jest krotki ,waski, takze cobys robil to sorry

No wlasnie jak pamiętam to cc bylo strasznie nerwowe. Zawias mialem fk -70 i 195/45/13 nie bylem zachwycony ale znam ten samochod i wiem czego się spodziewać ale zastanawiam się czy punto będzie się lepiej prowadzić. Bo jak napisales ceny części prawie te same

Napisano

Jako posiadacz kilku cc i sc zaryzykuje że obecnie wsadziłbym mocne 2.0 w silnik punto i pomodził.

cc na poliuretanie, bilsteinie, eibachu itp prowadzi się jak punto na eibachu. Jednak większe autko się lepiej prowadzi

Napisano
  • Autor

> Jako posiadacz kilku cc i sc zaryzykuje że obecnie wsadziłbym mocne 2.0 w silnik punto i pomodził.

> cc na poliuretanie, bilsteinie, eibachu itp prowadzi się jak punto na eibachu. Jednak większe autko

> się lepiej prowadzi

A duzo jezdziles punto? Bo z cc to wiem ze duzo miales doczynienia. Czy dobrze pamietam ze do punto wchodzi silnik z coupe?

Napisano

> A duzo jezdziles punto? Bo z cc to wiem ze duzo miales doczynienia. Czy dobrze pamietam ze do punto

> wchodzi silnik z coupe?

Ja jeździłem wersją 3d z silnikiem 1.2 16v. 2 lata kolego bo siostrze szkoda było sprzedawać. Prowadziło się bardzo stabilnie

Napisano
  • Autor

> Ja jeździłem wersją 3d z silnikiem 1.2 16v. 2 lata kolego bo siostrze szkoda było sprzedawać.

> Prowadziło się bardzo stabilnie

No wlasnie chyba jak cos to bede bral punto. Powiedz jeszcze jak to teraz w kjs wyglada z klasami pojemnosci?

Napisano

punto II hgt 1040kg

Napisano

> punto II hgt 1040kg

wybebeszone?

Napisano

jeśli już to Punto mk1, bo ma wahacze zamiast belki z tyłu, no i jest lżejsze od mk2

kilka filmików jak się prowadzi mk2, imo szału nie ma:

hgt:

sporting:

i mk1, nie wiem jaki motor:

rozważ jeszcze Uno - waży tyle co sej, a jest większe

Napisano
  • Autor

> rozważ jeszcze Uno - waży tyle co sej, a jest większe

mysle ze odpada ze wzgledu na ruda

Napisano
  • Autor

jesli mial bys wybierac to punto czy sej, uto ma sluzyc do kjs ale nie zalezy mi na pudle wystarczy mi gdzies kolo 10w klasie

Napisano

> wybebeszone?

totalna seria

Napisano

> Czy dobrze pamietam ze do punto

> wchodzi silnik z coupe?

Nie wiem dokładnie ile jest modzenia, ale wchodzi.

Były nawet chyba ze dwa takie na alledrogo do opchnięcia jakiś czas temu.

Napisano

Z wagą raczej nie zejdziesz do poziomu SC, no chyba, że włożysz kompozyty wink.gif

Natomiast co do prowadzenia to wg mnie większę auto będzie prowadzić się lepiej, stabilniej,

nie wyeliminujesz kiepskiego balansu w punto, ale i tak będzie lepszy niż w SC.

Napisano

> totalna seria

hmm według dowodu 1.4 wazy 1035 a w necie 960spineyes.gif