Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana nagrzewnicy Seicento ?

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Od razu przy kupnie auta było czuć zapach płynu z kratek. Auto miało padnietą UPG i widać było że trochę płynu się wygotowało i myślałem że spod maski tak śmierdzi ale zapach nie ustąpił więc na pewno do wymiany jest nagrzewnica. Wymieniał ktoś nagrzewnicę w SC w wersji z klimą ? Napotkam jakieś niespodzianki przy robocie ? Kupić sama nagrzewnicę ? A może to ten zawór nagrzewnicy jest felerny w Seicento ? Dajcie linka gdzie kupić jakąś dobrą nagrzewnicę zlosnik.gif

Napisano

U Roberta masz pewność że kupisz to co chcesz.

http://allegro.pl/klimatyzacja-seicento-i4123666391.html

Wymiana nagrzewnicy w seju z klimą to musisz spuścić czynnik wykręcić 2 przewody i zawór rozprężny. Zdjąć wygłuszenie, nie jestem pewien czy wyjdzie bez ruszania silnika bo jest dość spora. Potem musisz to poskładać i kupić nowy osuszacz.

Napisano
  • Autor

> U Roberta masz pewność że kupisz to co chcesz.

> http://allegro.pl/klimatyzacja-seicento-i4123666391.html

> Wymiana nagrzewnicy w seju z klimą to musisz spuścić czynnik wykręcić 2 przewody i zawór rozprężny.

> Zdjąć wygłuszenie, nie jestem pewien czy wyjdzie bez ruszania silnika bo jest dość spora.

> Potem musisz to poskładać i kupić nowy osuszacz.

A po co mi kupować nowy osuszacz ? facepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.gif

Przeczytaj jeszcze raz o co pytam a potem zabierz głos ok.gif

Napisano

> A po co mi kupować nowy osuszacz ?

> Przeczytaj jeszcze raz o co pytam a potem zabierz głos

No sorry ja za Ciebie nie będę szukał. Dałem Ci linka z kontaktem w przykładowej jego aukcji byś wysłał zapytanie do Roberta.

A jak nową to np. w IC można kupić.

Dziękuję nie zabieram więcej głosu.

Napisano

> A po co mi kupować nowy osuszacz ?

Jak rozszczelniasz klime to trzeba założyć nowy osuszacz. Jak chwyci wilgoc z otoczenia to jest do wywalenia.

Napisano

> Jak rozszczelniasz klime to trzeba założyć nowy osuszacz. Jak chwyci wilgoc z otoczenia to jest do

> wywalenia.

Generalnie i teoretycznie osuszacz powinieneś wymieniać co 3 lata - kto to robi ? Prawie nikt. W praktyce klima będzie działać dalej bez wymiany osuszacza.

Napisano
  • Autor

Czy ktoś przeczytał o co mi chodzi? facepalm%5B1%5D.gif

Pytam nadal o wymianę nagrzewnicy w Seicento w wersji z klimatyzacją tak jak napisałem w 1 poście.

Napisano
  • Autor

> Czy ktoś przeczytał o co mi chodzi?

> Pytam nadal o wymianę nagrzewnicy w Seicento w wersji z klimatyzacją tak jak napisałem w 1 poście.

http://allegro.pl/nagrzewnica-fiat-seicento-98-nowa-i4120549740.html

Nie pytam ani o wymianę całego zespołu nagrzewnicy ani też o wymianę parownika klimatyzacji pad.gif

Napisano

> Czy ktoś przeczytał o co mi chodzi?

> Pytam nadal o wymianę nagrzewnicy w Seicento w wersji z klimatyzacją tak jak napisałem w 1 poście.

A jak chcesz wymienić nagrzewnicę bez wyciągnięcia całego zespołu?

Napisano
  • Autor

> A jak chcesz wymienić nagrzewnicę bez wyciągnięcia całego zespołu?

Dlatego o to pytam.. w Cinquecento wystarczyło zdjąć tą osłonę koło akumulatora. Podejrzewam że tutaj jest tak samo czy to jakaś wyższa technologia w Seicento?

Napisano

> A jak chcesz wymienić nagrzewnicę bez wyciągnięcia całego zespołu?

no normalnie. Wyciagasz nagrzewnice i wymieniasz, jaka w tym filozofia ?? Calego zespolu nie ruszasz

Napisano
  • Autor

> no normalnie. Wyciagasz nagrzewnice i wymieniasz, jaka w tym filozofia ?? Calego zespolu nie

> ruszasz

No to na taką odpowiedź liczyłem zlosnik.gif Dzięki ok.gif

Czy węże od klimatyzacji tam nie będą przeszkadzać ? tongue.gif

Napisano

Węże od klimy nie przeszkadzają - wymieniałem z rok temu bez żadnego problemu.

Wyciągasz aku, ściągasz wygłuszenie za aku, spuszczasz płyn, trzeba pościągać przewody z nagrzewnicy, chyba 2 wkręty i wysuwasz nagrzewnicę.

Mam wersję z klimą i nic nie trzeba poza nagrzewnica wykręcać.

Nagrzewnica a parownik klimatyzacji to dwa różne elementy, w nagrzewnicy krąży płyn z układu chłodzenia a w parowniku klimy gaz, więc nie wiem po co spuszczać gaz jak ktoś pisze u góry postu yikes.gif

Napisano
  • Autor

> Nagrzewnica a parownik klimatyzacji to dwa różne elementy, w nagrzewnicy krąży płyn z układu

> chłodzenia a w parowniku klimy gaz, więc nie wiem po co spuszczać gaz jak ktoś pisze u góry

> postu

dzięki za fachową odpowiedź ok.gif mało osób zrozumiało hehe.gif

Może ktoś zarzuci jakiegoś linka gdzie kupić dobrą nagrzewnicę?

Napisano

> Węże od klimy nie przeszkadzają - wymieniałem z rok temu bez żadnego problemu.

> Wyciągasz aku, ściągasz wygłuszenie za aku, spuszczasz płyn, trzeba pościągać przewody z

> nagrzewnicy, chyba 2 wkręty i wysuwasz nagrzewnicę.

> Mam wersję z klimą i nic nie trzeba poza nagrzewnica wykręcać.

> Nagrzewnica a parownik klimatyzacji to dwa różne elementy, w nagrzewnicy krąży płyn z układu

> chłodzenia a w parowniku klimy gaz, więc nie wiem po co spuszczać gaz jak ktoś pisze u góry

> postu

Potwierdzam,przerabiałem temat u siebie biglaugh.gif Możesz mieć jedynie delikatne problemy z samym włożeniem potem, co by nie uszkodzić żeberek,ale ogólnie robota bezproblemowa smile.gif

BTW: Jeżeli masz sprawny zawór nagrzewnicy lepiej go przełóż, ja kupiłem nową nagrzewnicę z zaworem (zamiennik) po tygodniu obudowa zaworu pękła i się lało. Dopiero zakup oryginalnego pomógł grinser006.gif