Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gniazda modułowe Lan i Audio....

Featured Replies

Napisano

...problem mam zlosnik.gif Otóż potrzebuję gniazda modułowe LAN i audio - ale żeby było ciekawiej, to oba muszą być poczwórne zlosnik.gif.

Znajdę coś takiego w obojętnie jakim systemie, byle by miał również w ofercie ramkę 5-ciokrotną.....błagam, pomóżcie, bo w sobotę się przeprowadzam, a w salonie jeszcze druty ze ściany sterczą 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ...problem mam Otóż potrzebuję gniazda modułowe LAN i audio - ale żeby było ciekawiej, to oba

> muszą być poczwórne .

> Znajdę coś takiego w obojętnie jakim systemie, byle by miał również w ofercie ramkę

> 5-ciokrotną.....błagam, pomóżcie, bo w sobotę się przeprowadzam, a w salonie jeszcze druty ze

> ściany sterczą

też szukałem i nie znalazłem. rozbiłem oba na 2x2.

pozdrav.

Napisano
  • Autor

> też szukałem i nie znalazłem. rozbiłem oba na 2x2.

> pozdrav.

Siedzę od rana, przeczesałem już Legranda, Ospela i jeszcze ze dwa inne systemy....obawiam się, że będę musiał dołożyć 2 puszki, ale czy wtedy znajdę ramkę 7-miokrotną? hehe.gif

Napisano

> Siedzę od rana, przeczesałem już Legranda, Ospela i jeszcze ze dwa inne systemy....obawiam się, że

> będę musiał dołożyć 2 puszki, ale czy wtedy znajdę ramkę 7-miokrotną?

A nie można zrobić dwóch ramek po 4 - jedna pod drugą?

Napisano

> Siedzę od rana, przeczesałem już Legranda, Ospela i jeszcze ze dwa inne systemy....

To mi jakoś szybciej poszło.

http://allegro.pl/kontakt-simon-basic-gniazdo-glosnikowe-4x-bez-i4209109399.html

http://allegro.pl/legrand-celiane-gniazdo-glosnikowe-podw-tytan-i4251592305.html

http://allegro.pl/legrand-valena-bialy-gniazdo-glosnikowe-x2-stereo-i4237661993.html

A Legranda kiedyś kupowałem rzemiosło (teraz tego nie widzę) - jeden sprzedawca dorobił poczwórne gniazda bananowe wykorzystując zaślepkę.

Z sieciowymi będzie większy problem. Ciężko upchać cztery zaciski w jednym gnieździe.

Napisano

> ...problem mam Otóż potrzebuję gniazda modułowe LAN i audio - ale żeby było ciekawiej, to oba

> muszą być poczwórne .

> Znajdę coś takiego w obojętnie jakim systemie, byle by miał również w ofercie ramkę

> 5-ciokrotną.....błagam, pomóżcie, bo w sobotę się przeprowadzam, a w salonie jeszcze druty ze

> ściany sterczą

sprawdź tutaj: Livolo Chociaż będzie ciężko.

Napisano
  • Autor

> To mi jakoś szybciej poszło.

> http://allegro.pl/kontakt-simon-basic-gniazdo-glosnikowe-4x-bez-i4209109399.html

> http://allegro.pl/legrand-celiane-gniazdo-glosnikowe-podw-tytan-i4251592305.html

> http://allegro.pl/legrand-valena-bialy-gniazdo-glosnikowe-x2-stereo-i4237661993.html

> A Legranda kiedyś kupowałem rzemiosło (teraz tego nie widzę) - jeden sprzedawca dorobił poczwórne

> gniazda bananowe wykorzystując zaślepkę.

> Z sieciowymi będzie większy problem. Ciężko upchać cztery zaciski w jednym gnieździe.

To, co pokazałeś, to gniazda głośnikowe - a mnie potrzebne audio, czyli na wtyczkę cinch, znaczy na 4 wtyczki zlosnik.gif

Ale spoko - mam jeszcze chwilę do przeprowadzki, to dołożę 2 puszki i dam 2 gniazda podwójne.

Napisano
  • Autor

> A nie można zrobić dwóch ramek po 4 - jedna pod drugą?

Już nie zlosnik.gif bo w tej chwili mam 5 puszek w rzędzie obsadzonych. Zostaje mi dołożyć 2 puszki w linii, ewentualnie 2 puszki na górze, ale to bedzie trochę dziwnie wyglądać grinser006.gif

Napisano

> To, co pokazałeś, to gniazda głośnikowe - a mnie potrzebne audio, czyli na wtyczkę cinch,

A, to sorki. Nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby takie wstawiać.

Czemu to ma służyć?

Napisano
  • Autor

> A, to sorki. Nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby takie wstawiać.

> Czemu to ma służyć?

Szczerze? Jeszcze nie do końca wiem hehe.gif. Mój elektryk się rozwinął, ja dałem mu wolną rękę. Chłopak jest kumaty w sprawach kina domowego, projektorów, bajerów oświetleniowych, więc mu wierzę, że może się przydać. A sprzęt do nagłośnienia i tak będę dopiero kompletował, więc kto wie co może być potrzebne. Grunt, że na wiele okoliczności jestem przygotowany i nie będę miał żadnych kabli po podłodze czy za listwami.

Napisano

> Szczerze? Jeszcze nie do końca wiem . Mój elektryk się rozwinął, ja dałem mu wolną rękę. Chłopak

> jest kumaty w sprawach kina domowego, projektorów, bajerów oświetleniowych, więc mu wierzę, że

> może się przydać. A sprzęt do nagłośnienia i tak będę dopiero kompletował, więc kto wie co

> może być potrzebne. Grunt, że na wiele okoliczności jestem przygotowany i nie będę miał

> żadnych kabli po podłodze czy za listwami.

A ze tak spytam - gdzie spoczywa drugi koniec tego przewodu co go chcesz pod to gniazdo podlaczyc? wink.gif

Napisano
  • Autor

> A ze tak spytam - gdzie spoczywa drugi koniec tego przewodu co go chcesz pod to gniazdo podlaczyc?

Już wiem idea.gifhehe.gif Drugie końce mają być zakończone gniazdami głośnikowymi rozmieszczonymi w salonie - chyba to do kina domowego zlosnik.gif

Napisano

> Już wiem Drugie końce mają być zakończone gniazdami głośnikowymi rozmieszczonymi w salonie -

> chyba to do kina domowego

smile.gif

Napisano

> Szczerze? Jeszcze nie do końca wiem . Mój elektryk się rozwinął, ja dałem mu wolną rękę. Chłopak

> jest kumaty w sprawach kina domowego, projektorów, bajerów oświetleniowych, więc mu wierzę, że

> może się przydać. A sprzęt do nagłośnienia i tak będę dopiero kompletował, więc kto wie co

> może być potrzebne. Grunt, że na wiele okoliczności jestem przygotowany i nie będę miał

> żadnych kabli po podłodze czy za listwami.

Myślę, że pakowanie się w technologię przewodową już nie ma przyszłości. Ja już kilka razy podchodziłem do tego i nigdy nie trafiłem z okablowanie do docelowego ustawienia hehe.gif

Napisano

> muszą być poczwórne .

> ściany sterczą

Jak mialem problem w swoim osprzecie, bo nie bylo gniazd typu cincz czy glosnikowych to kupilem puste pole i obsadzilem wniazda. Wygladalo jak fabrycznie a obsadzenie to jeden otwor (na gniazdo). Ladniej to wygladalo niz pomieszany osprzet.