Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przerywające kierunkowskazy

Featured Replies

Napisano

Odrazu podam rzecz przez którą tak się dzieje

ah030.jpg

W zimne, wilgotne dni wszystko działa ale w upalne i gorące dni gdy przerywają kierunkowskazy musze poruszać tą niebieską kostką i wtedy działają na np. 3 sekundy.

Próbowałem to wyciągnąć ale pewnie trzyma na jakiś zatrzaskach i wole zapytać zanim coś urwe, jak to wymontować i czy da się to kupić w sklepie no i jak się to fachowo nazywa ?

Napisano

> Odrazu podam rzecz przez którą tak się dzieje

> W zimne, wilgotne dni wszystko działa ale w upalne i gorące dni gdy przerywają kierunkowskazy musze

> poruszać tą niebieską kostką i wtedy działają na np. 3 sekundy.

> Próbowałem to wyciągnąć ale pewnie trzyma na jakiś zatrzaskach i wole zapytać zanim coś urwe, jak

> to wymontować i czy da się to kupić w sklepie no i jak się to fachowo nazywa ?

To niebieskie to przerywacz kierunkowskazów, powinien wyjść ze stopki tak jak każdy inny przekaźnik... trzeba potem go otworzyć, znaczy ściągnąć niebieski cały dekiel i przelutować potem styki w środku i będzie działać jak ta lala potem smile.gif

Napisano

> To niebieskie to przerywacz kierunkowskazów, powinien wyjść ze stopki tak jak każdy inny

> przekaźnik... trzeba potem go otworzyć, znaczy ściągnąć niebieski cały dekiel i przelutować

> potem styki w środku i będzie działać jak ta lala potem

Dokładnie, mnie padły kierunki w środku Radomia akurat jak jechałem z kobitą zapisać ją na prawko a że miałem w bagażniku lutownicę to heja na informację czy użyczą mi gniazdka grinser006.gif spojrzenia małolatów stojących w kolejce bezcenne rotfl.gif jak lutowałem i unosił się zapach kalafonii zlosnik.gif ale kierunki do końca działały

Napisano

U mnie działo się dokładnie tak samo.

Kiedyś (oj dawno temu) jechaliśmy z kolegą od klienta i jak padły to używaliśmy kierunkowskazów jak rowerzysta wink.gif

U mnie pomogło przelutowanie styków - po prostu przygrzałem lutownicą styki, które od wstrząsów trochę "puszczają" - przynajmniej tak wyczytałem na innym forum motoryzacyjnym gdzie szukałem rozwiązania.

Aby wyjąć "tę niebieską kostkę", po prostu ją wyciągnij - jest tak jak inne przekaźniki wciśnięta bez żadnego mocowania czy zabezpieczenia. Niebieską obudowę też bez przeszkód możesz otworzyć.

Napisano

u mnie też padł taki przekaźnik dawno temu, za nowy zapłaciłem chyba z 12 zł