Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce w Bravo - po raz kolejny

Featured Replies

Napisano

Szlag by to

Zapiekły mi się jarzma z tyłu w zimie, nie zauważyłem, klocek i tarcza do wywalenia po zimie. Zrobiłem wszystko, nowa tarcza, klocek i było git. Przyszły upały i hamulce się blokują, trzeba mocno jeb**** po pedale hamulca i puszcza. Podczas złej pracy hamulec pracuje z bardzo krutkim skokiem pedału, jest baaaaardzo ostry, małe naciśnięcie i auto staje dęba. No i najgorsze że odrazu z tyłu na tarczach przebarwienie i zaczęły rdzewiec od tarczy w kierunku felgi, wygląda jak by się przegrzały w którymś momencie.

Podobno coś było z hamulcami blokującymi się w czasie wysokiej temperatury na zewnątrz. Ktoś coś wie? Jak to ugryźć?

Pacjent - NB 1,9 MJ 8V, bez esp itp.

Napisano

U mnie też zawieszał się hamulec w upalne dni. ASO na gw wymieniło mi siłownik( czy coś w ten deseń) pedału hamulca i problem już nie wrócił.

Napisano
  • Autor

> U mnie też zawieszał się hamulec w upalne dni. ASO na gw wymieniło mi siłownik( czy coś w ten

> deseń) pedału hamulca i problem już nie wrócił.

W czwartek pojadę do ASO może coś będą wiedzieć na ten temat.

Napisano
  • Autor

> Kiedy wymieniales plyn hamulcowy??

Zawsze co dwa lata, ostatnio miesiąc temu. Problem z heblami mam co roku ten sam i postanowiłem że musze go zlikwidować, auto musi jeszcze chwilę mi posłużyć.

Napisano

Przyszły upały i hamulce się blokują,

> trzeba mocno jeb**** po pedale hamulca i puszcza. Podczas złej pracy hamulec pracuje z bardzo

> krótkim skokiem pedału, jest baaaaardzo ostry, małe naciśnięcie i auto staje dęba. No i

> najgorsze że od razu z tyłu na tarczach przebarwienie i zaczęły rdzewiec od tarczy w kierunku

> felgi, wygląda jak by się przegrzały w którymś momencie.

> Podobno coś było z hamulcami blokującymi się w czasie wysokiej temperatury na zewnątrz. Ktoś coś

> wie? Jak to ugryźć?

Podłączam się pod temat u mnie to samo dzisiaj nawet zobaczyłem błąd na desce i brak abs, esp itp. Dodatkowo tak mocno trzymało, że auto nie miało siły toczyć się na wolnych obrotach na biegu.

Pacjent NB 1.9 16V Sport

Napisano

> Przyszły upały i hamulce się blokują,

> Podłączam się pod temat u mnie to samo dzisiaj nawet zobaczyłem błąd na desce i brak abs, esp itp.

Ten blad tez sie pojawia jak pada wylacznik stopu pod pedalem hamulca. Sprawdz czy nie ma zajesterowanej w body takiej usterki.

Napisano
  • Autor

OK.

Chłopaki na FBK znaleźli rozwiązanie (znaczy któreś ogarnięte ASO pewnie złapało o co chodzi).

Co ciekawe w temacie nawet gdzieś w 2009 roku się udzielałem i zapomniałem o tym zlosnik.gif

W każdym razie sworzeń pedału hamulca i 2 tuleje, roboty podobno na 15 minut... trzeba jechać do ASO bo klocków szkoda na aucie.

Napisano

> OK.

> Chłopaki na FBK znaleźli rozwiązanie (znaczy któreś ogarnięte ASO pewnie złapało o co chodzi).

> Co ciekawe w temacie nawet gdzieś w 2009 roku się udzielałem i zapomniałem o tym

> W każdym razie sworzeń pedału hamulca i 2 tuleje, roboty podobno na 15 minut... trzeba jechać do

> ASO bo klocków szkoda na aucie.

wymien ale i tak prowadnice na tylnych zaciskach beda sie zapiekac, a pozniej stracisz reczny, tttm, walkowane od poczatkow stilo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wymien ale i tak prowadnice na tylnych zaciskach beda sie zapiekac, a pozniej stracisz reczny,

> tttm, walkowane od poczatkow stilo

To to wiem, narazie odczyszczone i jest OK, ale może wspomniany kiedyś upgrejd heblowni z tyłu poczynię grinser006.gif

Napisano

> To to wiem, narazie odczyszczone i jest OK, ale może wspomniany kiedyś upgrejd heblowni z tyłu

> poczynię

A nasmarowane? grinser006.gif

Napisano

> wymien ale i tak prowadnice na tylnych zaciskach beda sie zapiekac, a pozniej stracisz reczny,

> tttm, walkowane od poczatkow stilo

Potwierdzam z autopsji TTTM smile.gif