Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

matiz vs seicento sporting... duża różnica?

Featured Replies

Napisano

> okolo 560 km robilem na baku ... bak albo 35 albo 38 litrow ... tzn

> tyle robilem tankowalem do pelna to wchodzilo okolo 30 litrow

> ... w trasie rzecz jasna

35 ma 700tka grinser006.gif

1.1 of kors tez 35 ok.gif

Napisano

> Może poruszasz się po lepszych drogach.

> Ja chyba miałem jakiś pechowy egzemplarz, w którym było ciągle "coś".

> I jedyny samochód jakim jeździłem, w którym miałem 4 stłuczki, z

> czego 2 z mojej winy.

cc 900 przelot 95 tys. zero problemow z zawiasem...amory tuleje fabryka......wszystko wsio sprawne..

moze faktycznie trafiłes a felerny egzemplarz

Napisano

> eh.. no i jeszcze jedno pytańko... jak u SEICENTO jest z amatorami

> cudzej własności... kradną JE czy nie? Matiz-y u mnie w okolicy

> to tylko muszą mieć kołpaczki pozabezpieczane, ale jako - tako

> autek nie biorą a we Fiacie? jak zabezpieczyć te fabryczne

> aluski? Sportaś ma jakieś seryjne zabezpieczenia anty-anty-anty

> złodzieją?

> pozdro

co do kradziejów cc/sc grinser006.gif to akurat te autka maja popyt wsrod "kradziejów"..autka leca pewnie dlatego ze sa dosc popularne, co niejako wzmaga popyt na rozne czesci z ww aut..

Napisano
  • Autor

> co do kradziejów cc/sc to akurat te autka maja popyt wsrod

> "kradziejów"..autka leca pewnie dlatego ze sa dosc popularne, co

> niejako wzmaga popyt na rozne czesci z ww aut..

tam gdzie mieszkam to prawie same Mietki stoją... więc jak sie jakiś Sejek pojawi to będzie rodzynkiem zlosnik.gif

Napisano

SC vs Matiz to temat rzeka nie raz wałkowany, odwieczni wrogowie.... blah.gif

Przytocze może kilka słów od siebie. Półtora roku temu miałem podobny dylemat co kupić, czy mlodsze, tansze ale małe (SC, Matik) czy cos starszego ala Ibiza,Punto...itd...wybór padł na maluszka...konkretnie na SCS Abarth. Pytanie dlaczego SC a nie Matik.... moim zdaniem konkurencją matika jest seria SC (też dosc "komfortowa", miękka, wygodna, cicha) ale Sportaś szczególnie lekko stjunowany to juz inna bajka....dlatego jak ktoś lubi lekko sportowe zacięcie wybierze SCS wez wahania.....do tego twardsze spręzynki (H&R grinser006.gif) jakis tlumiczek (Michael grinser006.gif) w zestawie z kołami 175/50/14 robią z małego autka gokarcik który zaprasza do jazdy....fajne wrazenie robi centralny obrotomierz, fotele lekko kubełkowe.... mamy namiastke budgetowego sportowca...oczywiscie przydało by się wiecej kucy pod maską no ale to juz inna sprawa....55ps do jakiegoś tam sprawnego poruszania tez wystarcza. Matik żeby sprawiał podobne wrażenie musiał by przejsc bardzo gruntowny tjun co nie często w ogóle ma miejsce (ile ludzi modyfikuje SC a ile matiki? zlosnik.gif ). Reasumująć powyzsze, matik próbuje udawać auto segmentu B, niestety gabaryty i motor robią swoje....a SC nie udaje niczego....seria jest pojazdem miejskim dla kazdego, SCS jest małym "sportowcem".....

....Jednak w Twoim przypadku kiedy już posiadasz jakis czas małe autko nie wiem czy ma sens sie przesiadac na SCS.... ja bym się raczej rozglądnął za czymś ciut wiekszym bo wiem po sobie że chwalić można wiele, ale jednak wymiary malych autek są często problemem w codziennej eksploatacji...... mnie sie np. jakos marzy ostatnio Ibizka TDI wink.gif jednak wiadomo to już nie ten pieniądz....no ale jak Ci male autko wystarczy i ma posluzyc jeszcze pare latek to zrób mądre posunięcie i wstąp do centomaniaków zlosnik.gif

Pozdro. i powodzenia w dobrym wyborze.

drive.gif

Napisano

> panowie a jak waszym zdaniem wypada porownanie tico i cc 0.9 ?

ale pod jakim względem??

bo jak pod względem sprintu i prędkości to tico wygrywa..jeżeli chodzi o komfort jazdy to wygrywa CC( mimo, że ma mniej miejsca na nogi, jest jednak szersze i to wyraźnie czuć w środku)...CC jest też lepiej zabezpieczone przed rdzą i ma koła 13, więc lepiej się prowadzi...osobiście bym wolał CC

Napisano

> panowie a jak waszym zdaniem wypada porownanie tico i cc 0.9 ?

wolalbym CC, a tico jechalem tylko jako pasazer, ale i tak jakos te auto mi sie nie widzi... dla mnie to taki wiekszy maluch... ale to tylko moje zdanie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.