Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ustawienie zbieżności a koła w negatywie

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Zrobiłem fasolki w amorach i teraz pojawił się problem z ustawieniem zbieżności - brakło drążków.

Końcówki dokręcone do samego końca gwintu na drążku a koła nadal stoją pod skosem ( w poziomie )

Co radzicie zrobić? Przycięć końcówkę i drążek? Czy może są na to jakieś "autokącikowe" patenty?

re3w.jpg

Napisano

> Cześć.

> Zrobiłem fasolki w amorach i teraz pojawił się problem z ustawieniem zbieżności - brakło drążków.

> Końcówki dokręcone do samego końca gwintu na drążku a koła nadal stoją pod skosem ( w poziomie )

> Co radzicie zrobić? Przycięć końcówkę i drążek? Czy może są na to jakieś "autokącikowe" patenty?

a końcówki były kiedyś wymieniane? ja po strzale na jesieni wymieniałem końcówkę (co prawda jedną) to nowa delphi ze sklepu była dłuższa około 1-1,5 cm od tej która była w aucie (ricambi od nowości z tego co pamiętam) i wymagała przycięcia bo też mi brakło gwintu z jednej strony. I to jeszcze bez gwintu i fasolek waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> a końcówki były kiedyś wymieniane? ja po strzale na jesieni wymieniałem końcówkę (co prawda jedną)

> to nowa delphi ze sklepu była dłuższa około 1-1,5 cm od tej która była w aucie (ricambi od

> nowości z tego co pamiętam) i wymagała przycięcia bo też mi brakło gwintu z jednej strony. I

> to jeszcze bez gwintu i fasolek

Końcówki nowe delphi

Napisano

> Cześć.

> Zrobiłem fasolki w amorach i teraz pojawił się problem z ustawieniem zbieżności - brakło drążków.

> Końcówki dokręcone do samego końca gwintu na drążku a koła nadal stoją pod skosem ( w poziomie )

> Co radzicie zrobić? Przycięć końcówkę i drążek? Czy może są na to jakieś "autokącikowe" patenty?

Tniesz centymetr drążek każdy i końcówke 2 mm od krawędzi otworu w drażku i jest ok

Napisano

> Końcówki nowe delphi

no to masz odpowiedź, porównaj ze starymi odkręconymi z drążków a będziesz wiedział wszystko waytogo.gif

Napisano

no a co potem zrobić jak zmieniasz zawias na zime? np. na serie tak jak ja to robie?

Napisano

> no a co potem zrobić jak zmieniasz zawias na zime? np. na serie tak jak ja to robie?

Nic, to nie kwestia zawiasu a końcówek. Zmieniałem końcówkę bez zmiany zawieszenia i też musiałem ją skrócić bo regulacji brakło, a w zeszłym tygodniu zmieniałem zawias (z PZM-I bez fasolek na gwint z fasolkami) i różnicy w zbieżności nie czuję ani nie widzę a pochyliłem zwrotnice ile pozwoliły fasolki.

Napisano
  • Autor

Temat rozwiązany smile.gif

Wystarczyło podcięcie drążków o 1cm i końcówek o ~1,5cm tak jak Czuczu napisał

Dzięki za porady