Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AkQ chyba do Ciebie-własnośc i VAT MArża

Featured Replies

Napisano

W związku z planowanymi zmianami w prawie rozglądam się za jakims skuterkiem/motorkiem

i trafiłem na taką ci Zagwozdkę:"

WITAM, MAM DO SPRZEDANIA .............. . DO SKUTERKA POSIADAM KPL. DOKUMENTÓW POTRZEBNYCH DO REJESTRACJI W KRAJU. WYSTAWIAM VAT MARŻĘ , KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ.

PRZED PAŃSTWA PRZYJAZDEM PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY W CELU UMÓWIENIA SIĘ NA OGLĘDZINY SKUTERA . NASZA FIRMA NIE JEST KOMISEM!

Nie prowadzimy sprzedaży komisowej, wszystkie pojazdy są naszą własnością. Zdjęcia ZAWSZE przedstawiają sprzedawany pojazd. Nie zmieniamy numerów telefonu, naszych klientów traktujemy poważnie, w razie pytań lub wątpliwości zawsze można do nas zadzwonić-doradzimy, podpowiemy…

Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, § 1.

Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia.

ZAPIS TEN ZOSTAŁ ZAWARTY ZE WZGLĘDU NA MOŻLIWOŚĆ DROBNYCH, LUDZKICH POMYŁEK.

Napisano

jak dla mnie to kombinatorzy.

sprowadzony do rej przez ta firmę.

ten zapis ze nie sa komisem to chca w ten sposob pozbyc sie odpowiedzialnosci za sprzdawany towar?

Napisano

> jak dla mnie to kombinatorzy.

> sprowadzony do rej przez ta firmę.

> ten zapis ze nie sa komisem to chca w ten sposob pozbyc sie odpowiedzialnosci za sprzdawany towar?

Jak dla mnie nie rozumiesz tego co przeczytałeś i nie wiesz co to jest komis.

Napisano

> W związku z planowanymi zmianami w prawie rozglądam się za jakims skuterkiem/motorkiem

> i trafiłem na taką ci Zagwozdkę:"

Żadna zagwozdka - jeśli "komis" kupił od kogoś pojazd na umowę kupna sprzedaży to może go sprzedaż na fakturę VAT marża.

Celowo użyłem "komis" bo tak naprawdę to nie jest sprzedaż komisowa.

Napisano

> Jak dla mnie nie rozumiesz tego co przeczytałeś i nie wiesz co to jest komis.

w uproszczeniu - zwykły handlarz czyli osoba zajmująca się zawodowo handlem (w tym wypadku pojazdami) - teoretycznie mozę tez przyjąć pojazd w komis, stad potoczna nazwa że to kOMIS - tu akurat wypierają się żę są komisem (pewnie dlatego żę ludzie mają złe doświadczenia z komisami biglaugh.gif) więc dla poprawy wizerunku pisza że pojazdy sa ich własnościa (bop są - bo je kupili) czyli sa handlarzami mirkami biglaugh.gif

ot i cała zagwostka

a f-rę vat marża (a w zasadzie prawidłowo mówiąc faktura powinna być opisana: "procedura marży - towary używane") możę wystawić gdy kupił od osoby prywatnej na umowę K-S lub też ostatnio się spotkałem z zakupem auta zza granicy - - łatwiej im rozliczać zakup i sprzedaż w systemie marży niż w transakcjach wewnątrzwspólnotowych

Napisano

> ZAPIS TEN ZOSTAŁ ZAWARTY ZE WZGLĘDU NA MOŻLIWOŚĆ DROBNYCH, LUDZKICH POMYŁEK.

Charakterystyczny zwrot, czy to nie z Rzeszowa firma przypadkiem?

Napisano

Jeśli chodzi o tą fakturę marża to tu nie ma nic niezgodnego z prawem pod warunkiem że zakupiony został z rąk prywatnych. Co do tekstu ze nie są komiksem i pojazdy są ich własnością to o tyle lepiej że mają wpływ na to co kupują i pewnie to chcieli podkreślić, są po prostu autohandlem a nie komisem.