Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie rodzinne - do 45000 brutto - używane.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Koledzy i Koleżanki - jako, iż dwa tygodnie temu podprowadzili mi C5, czekając na odszkodowanie z AC powoli zastanawiam się nad zakupem kolejnego samochodu.

Z ukradzionego C5 2010 2.0HDI byłem zadowolony - co prawda tylko półtorej miesiąca - ale jednak.

Przyznam szczerze, że zdecydowanym faworytem jest kolejne C5 - ale po pierwsze ciężko znaleźć coś sensownego na rynku, po drugie może gdzieś przegapiłem coś ciekawszego.

Odpada Mondeo i Mazda 6, a o Insigni się naczytałem nie najlepszych opinii - zdaję sobie jednak sprawę z tego, że na forach zazwyczaj jednak piszą ludzie niezadowoleni.

Założenia:

- Auto większe niż kompakt

- Z dużym bagażnikiem

- Rocznik 2010 - choć to nie jest kluczowy argument

- Kwota do wydania 45000 brutto z FV lub ok 41000 bez FV

Auto muszę kupić w ciągu 2-3 tygodni więc sprawa dosyć pilna smile.gif.

Wymyślicie coś ?

Napisano

Standardowo powiem laguna 3.

Powinna być tańsza niż c5ka przy podobnym wyposażeniu. 2.0 dci mozna smialo brac.

Napisano
  • Autor

> Standardowo powiem laguna 3.

> Powinna być tańsza niż c5ka przy podobnym wyposażeniu. 2.0 dci mozna smialo brac.

Laguna na chwilę obecną to numer 2 na liście.

Powiedz proszę jak tam sprawują się silniki dCi? Jak jest rozwiązany filtr cząstek stałych ? Warto brać automat?

Napisano

> Laguna na chwilę obecną to numer 2 na liście.

> Powiedz proszę jak tam sprawują się silniki dCi? Jak jest rozwiązany filtr cząstek stałych ? Warto

> brać automat?

Jak nie przywalisz miska to silnik jest nie do zabicia. Okresy miedzyprsegladowe są od czapy. Ja wymieniam olej co mniej więcej 20tys. Z ciekawostek turbina jest dodatkowo chłodzona. Dpf jest suchy i nieupiedliwy. Imho jeden z lepszych i mało upierdliwych diesli. Dodatkowo jest cichy.

Z automatem w Polsce jest aut bardzo mało. Zwykly hydraulik 6 biegowy. Ja swoją musiałem ściągać od dealera w de. Automat był tylko z dieslem i dpfem. Nie wiem jak po 2010 roku ale z tego co pamietam występował z najmocniejszym dieslem (w moim roczniku był tylko ze 150 konnym silnikiem). Dobrze działająca klima automatyczna z 3ma ustwieniami agresywności działania nawiewow.

Generalnie fajne,dobrze wyposażone auto za niewielka kasę.

Z wad to stosunkowo duże spalanie (w porównaniu do 2.2 forda to 1.5 litra więcej ale nie wiem ile z tego zjada automat)

Czasami cos zatrzeszczy w desce i tyle.

Wkurza mnie ze czujnik deszczu i światła żyją swoim własnym odrebnym życiem - np nie zapalają sie mijania jak pada. Ale moze po lifcie to poprawili.

I w sumie tyle.

Napisano

...

> Powiedz proszę jak tam sprawują się silniki dCi?...

Ponoć ten w X-Trail-u jest inny ale jesli to nie prawda to tam rzyga olejem do filtra (znany i powszechny temat). Na 60 aut w jednym silnik musiał być wymieniony na gwarancji po 30 tys. km, więc to chyba dobra średnia? DPF-y zaczęły sprawiać kłopoty zaraz po 100 tys. km, kiedy skończyły się gwarancje.

wink.gif

Napisano

> Z wad to stosunkowo duże spalanie (w porównaniu do 2.2 forda to 1.5 litra więcej ale nie wiem ile z

> tego zjada automat)

mieszkasz kawałek dalej niż ja więc powiedzmy masz podobną drogę ale więcej trasy niż miasta

ile Ci pali mniej więcej?

Napisano

> Witam,

> Koledzy i Koleżanki - jako, iż dwa tygodnie temu podprowadzili mi C5, czekając na odszkodowanie z

> AC powoli zastanawiam się nad zakupem kolejnego samochodu.

> Z ukradzionego C5 2010 2.0HDI byłem zadowolony - co prawda tylko półtorej miesiąca - ale jednak.

> Przyznam szczerze, że zdecydowanym faworytem jest kolejne C5 - ale po pierwsze ciężko znaleźć coś

> sensownego na rynku, po drugie może gdzieś przegapiłem coś ciekawszego.

> Odpada Mondeo i Mazda 6, a o Insigni się naczytałem nie najlepszych opinii - zdaję sobie jednak

> sprawę z tego, że na forach zazwyczaj jednak piszą ludzie niezadowoleni.

> Założenia:

> - Auto większe niż kompakt

> - Z dużym bagażnikiem

> - Rocznik 2010 - choć to nie jest kluczowy argument

> - Kwota do wydania 45000 brutto z FV lub ok 41000 bez FV

> Auto muszę kupić w ciągu 2-3 tygodni więc sprawa dosyć pilna .

> Wymyślicie coś ?

Kolejny głos na lagunę 3 ale z silnikiem 2.0t

Napisano

> mieszkasz kawałek dalej niż ja więc powiedzmy masz podobną drogę ale więcej trasy niż miasta

> ile Ci pali mniej więcej?

mondeo 2.2 mialem srednia z 80 tys jakies 6.5

teraz jak jade mega oszczednie to 7.8 jak normalnie to 8.2-8.5

laguna jest ciezsza i ma automat. Trasa jest taka sama i powtarzalna ok.gif

Napisano

> mondeo 2.2 mialem srednia z 80 tys jakies 6.5

> teraz jak jade mega oszczednie to 7.8 jak normalnie to 8.2-8.5

> laguna jest ciezsza i ma automat. Trasa jest taka sama i powtarzalna

no to całkiem niezłe spalanie

ja w Vectrze 1.9 150KM z automatem miałem spalanie powtarzalne przy mojej jeździe w okolicy 9 litrów

Napisano

> no to całkiem niezłe spalanie

> ja w Vectrze 1.9 150KM z automatem miałem spalanie powtarzalne przy mojej jeździe w okolicy 9

> litrów

ja mam lekka noge i nigdzie mi sie nie spieszy. Jak juz jade szybciej to raczej rowno bez szarpania.

Napisano

> ja mam lekka noge i nigdzie mi sie nie spieszy. Jak juz jade szybciej to raczej rowno bez

> szarpania.

To sporo pali ta Laguna, chyba ze wiekszosc jazdy masz po miescie.

Napisano

> To sporo pali ta Laguna, chyba ze wiekszosc jazdy masz po miescie.

akurat w tym aucie chyba przez automat nie ma wielkiej roznicy miedzy oszczedna jazda a normalna. A trasa jak trasa. Dzien w dzien 35km do roboty najpierw Katowicka a pozniej przez Wawe plus drugie tyle na powrot.

Napisano

> Z ukradzionego C5 2010 2.0HDI byłem zadowolony - co

> Wymyślicie coś ?

skoro z C5 byłeś zadowolony to może coś "podobnego" czyli peugeot 508 ?

ja rozważałem też C5 ale trafił się fajny 508SW i jestem mega zadowolony

Napisano
  • Autor

> Tu osoba sprzedaje, moze Cie zainteresuje klikamy

Zastanawiałem się nad 5008 ale jakoś mnie nie przekonuje.

Napisano
  • Autor

> skoro z C5 byłeś zadowolony to może coś "podobnego" czyli peugeot 508 ?

> ja rozważałem też C5 ale trafił się fajny 508SW i jestem mega zadowolony

508SW mi się bardzo podoba - ale ciężkow w zakładanym budżecie o coś sensownego. Boję się też chorób wieku dziecięcego jak w FF2 którego mam z początku produkcji.

Napisano
  • Autor

> Dlaczego?

Nie podoba mi się crazy.gif

Napisano

> Nie podoba mi się

Wany mało komu się podobają, ale jak szukasz funkcjonalnego auta to się optyka zmienia wink.gif

Napisano

Zafira? S-Max?