Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai i20 2010r. opinie

Featured Replies

Napisano

Witam,

szukamy od dłuższego czasu samochodu, znaleźliśmy takiego i20 od pierwszej właścicielki 2010r. przebieg 80kkm silnik 1.2 DOHC PB na łańcuchu. I tak chciałem zapytac opinie użytowniików i tych co znają te modele, jakie sa bolączki tego modelu? czy ten silnik dobrze znosi LPG? Z tego co doczytałem to były problemy z rdza na klapie tylniej? W oglądanym egzemlarzu były małe też dziwne stuki w układzie kierowniczym jak kręciłem na postoju? auto przy zakupie bedziemy sprawdzac na SKP. dzieki za wszelkie opinie wink.gif

Napisano

> Witam,

> szukamy od dłuższego czasu samochodu, znaleźliśmy takiego i20 od pierwszej właścicielki 2010r.

> przebieg 80kkm silnik 1.2 DOHC PB na łańcuchu. I tak chciałem zapytac opinie użytowniików i

> tych co znają te modele, jakie sa bolączki tego modelu? czy ten silnik dobrze znosi LPG? Z

> tego co doczytałem to były problemy z rdza na klapie tylniej? W oglądanym egzemlarzu były małe

> też dziwne stuki w układzie kierowniczym jak kręciłem na postoju? auto przy zakupie bedziemy

> sprawdzac na SKP. dzieki za wszelkie opinie

Znajomi takimi jezdzą, roczniki 2013 , przebiegi 60-80 tys km wiec nieduże jeszcze ale auta mają rok czy półtora (od początku na LPG). Z poważnych rzeczy nie zepsulo się nic, wiem ze robili jakies drobnostki przy zawieszeniu. Rdzy zero (ale w rocznym aucie o czym tu gadać). Troche tym latałem i bardzo przyjemnie, żadnych stuków nie zauwazylem przy kręceniu na postoju, a krecilo się bardzo dużo.

Napisano
  • Autor

czyli z LPG nie ma problemów? Zreszta silnik to żaden cud techniki, hydrauliczna kompensacja luzu zaworowego, zwykły wtrysk pośredni no i oplus że na łańcuchu wink.gif

Napisano

> czyli z LPG nie ma problemów?

rok i 80kkm z tego co znajomi mówią zero problemów

> Zreszta silnik to żaden cud techniki, hydrauliczna kompensacja luzu

> zaworowego, zwykły wtrysk pośredni no i oplus że na łańcuchu

no wlasnie to plus ze silnik to normalny silnik, a nie jakies cuda nowoczesne ok.gif

Napisano

> Znajomi takimi jezdzą, roczniki 2013 , przebiegi 60-80 tys km wiec nieduże jeszcze ale auta mają

> rok czy półtora (od początku na LPG). Z poważnych rzeczy nie zepsulo się nic, wiem ze robili

> jakies drobnostki przy zawieszeniu. Rdzy zero (ale w rocznym aucie o czym tu gadać). Troche

> tym latałem i bardzo przyjemnie, żadnych stuków nie zauwazylem przy kręceniu na postoju, a

> krecilo się bardzo dużo.

W rok 80.000 takim małym autkiem yikes.gif

Napisano

> W rok 80.000 takim małym autkiem

najmniejszy przebieg w tej firmie to 60, a największy to wlasnie 80, kilka jest tych i20... wszystkie roczniki 2013 ok.gif

Napisano

> W rok 80.000 takim małym autkiem

nauka jazdy pewnie grinser006.gif

Napisano

Sprawdź rdzę koło klamek drzwi zew. i na pokrywie bagażnika koło uchwytu otwierania pokrywy, koło wkładki zamka oraz przy szybie jeśli chodzi o resztę to brak uwag