Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek w drzwich kierowcy Grande Punto

Featured Replies

Napisano

Witam,

męczy mnie drobna przypadłość mojego kropka, mianowicie po otwarciu drzwi z pilota i otwarciu ich, nie rozbraja się alarm. Gdy wsiądziesz do środka dioda z alarmu mruga, a drzwi zamykają się automatycznie po kilku sekundach(włączona opcja w alarmie). Nie jest to zbyt uciążliwe, lecz dość niebezpieczne ponieważ, że gdy wsiądziesz do samochodu włożysz kluczyki do stacyjki i będziesz musiał wyjść z niego i zamkniesz drzwi to już nie wsiądziesz do samochodu, bo drzwi zamkną się. Wymontowałem zamek w drzwiach kierowcy, lecz nie rozbierałem ponieważ trochę się obawiam, że gdy go rozłożę, a jest z tym problem to nie będę miał zamka w drzwiach. Gdzie szukać przyczyny.W jaki sposób jest sygnalizowane otwarcie drzwi w puncie.Pozostałe drzwi działają bez zarzutu.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Alarm CAN , ale nie ma on według mnie związku z takim zachowaniem, ponieważ pozostałe wszystkie drzwi dezaktywują alarm, a drzwi kierowcy nie.

Napisano

> Alarm CAN , ale nie ma on według mnie związku z takim zachowaniem, ponieważ pozostałe wszystkie

> drzwi dezaktywują alarm, a drzwi kierowcy nie.

Na poczatek sprawdz kable we wiazce drzwiowej, a dokladniej w tej gumie przy slupku, moze sa przelamane.

Napisano

Po pierwsze, otworzenie drzwi kierowcy powoduje uruchamienie lampki wnętrza?

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze, otworzenie drzwi kierowcy powoduje uruchamienie lampki wnętrza?

Zapala lampkę wnętrza, chociaż jak zdążyłem się przyjrzeć nie zawsze, czasami z lekkim opóźnieniem. Może to wskazywać jak kolega słusznie zauważył, przełamaną wiązkę pomiędzy drzwiami a słupkiem, tylko jakiego koloru przewód jest odpowiedzialny za tą sygnalizację?