Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skaza w słoju do fermentacji

Featured Replies

Napisano

Witam

Nabyłem drogą kupna słój do wina 19 litrowy. Gdy przyszedł okazało się, że ma dwa "oczka" - pęcherzyki powietrza, jeden w dnie a drugi w górnej części. Czytam w necie i czytam i jedni piszą, że użytkują takie i nic się nie dzieje inni, że od tego może pójść pęknięcie...jeszcze inni piszą, że pękło choć oczek nie było...i teraz pytanie: walczyć o wymianę, czy nie wymieniać i używać? sciana.gif

Napisano

Używać. Mam 3 balony, w tym jeden 50l z pęcherzykami powietrza,

służy od lat do wyrobu domowego winka i nic się nie dzieje

Napisano

> Witam

> Nabyłem drogą kupna słój do wina 19 litrowy.

facepalm%5B1%5D.gif

> Gdy przyszedł okazało się, że ma dwa "oczka" -

Oczkami się nie przejmuj! Nie kombinuj, tylko kup od razu 50l! Tak samo zmieści się pod stołem w kuchni old.gifgrinser006.gif.

Napisano
  • Autor

U mnie nie musi stać pod stołem w kuchni - mam budynek gospodarczy... zlosnik.gif

A z 50l żona by mnie chyba z domu wyrzuciła...już o te 19l musiałem powalczyć, bo miało być 16... crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Używać. Mam 3 balony, w tym jeden 50l z pęcherzykami powietrza,

> służy od lat do wyrobu domowego winka i nic się nie dzieje

Takich małych pęcherzyków też jest kilka, ale tymi to się rzeczywiście nie przejmuję...te większe mnie martwią, bo mają średnicę tak ok. 1 cm...ten górny też mniej, bo tyle wina nie naprodukuję by do niego dotarło, ale ten w dnie crazy.gif

Napisano

> A z 50l żona by mnie chyba z domu wyrzuciła...już o te 19l musiałem powalczyć, bo miało być 16...

Baby to są jednak jakieś inne. O butelczynę 0,75L twojego produktu idę, że jak jej posmakuje, to Ci się oberwie, że tak mało go jest. wink.gif

Napisano

> U mnie nie musi stać pod stołem w kuchni - mam budynek gospodarczy...

No to luzik ok.gifbiglaugh.gif

> A z 50l żona by mnie chyba z domu wyrzuciła...już o te 19l musiałem powalczyć, bo miało być 16...

To tylko pozazdrościć żony! Inteligentne baby to jest skarb! Żonę pielęgnuj, a nie bimber pędź! Zaprocentuje na starość biglaugh.gifok.gifpalacz.gif.

Napisano
  • Autor

Panie, ja tylko winko zrobić chciałem a nie żaden bimber pędzić... swiety.gifcfaniaczek.gif