Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Renault Megane/Laguna ewentualnie C4 - jaki silnik

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Zapraszam

Napisane, moja kobieta też dziś wsiadło do KIA CEED i powiedziała, że ewentualnie też może być icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Masakra w kilku siedzieliśmy i jak wyciągałem miernik to.... kilka osób jak na spowiedzi powiedziało co jest grane...

Mistrz powiedział, że tył jest wspawany w 308SW icon_rolleyes.gificon_rolleyes.gificon_rolleyes.gif

Napisano

Stałem przed tym samym problemem i miałem podobny budżet. Obejrzałem kilka aut mając sprecyzowane 3 marki i w każdym coś nie tak.

Po obejrzeniu sporej liczby stwierdziłem że stosunkowo łatwo kupić francuza i takiego kupiłem, na razie poczhłonął 1100zł (opony, jeden zacisk hamulcowy), nie wspomnę o oleju i filtrach. Póki co jeździ grinser006.gif mam stos papierków, mały przebieg no i wg mnie i kilku osób auto jest bezwypadkowe, miernik na całym aucie też pokazał jednolitą grubość.

W podobnej kasie możesz szukać Audi A3 (może uda się kupić 8P), Golfa V...

Napisano
  • Autor

> W podobnej kasie możesz szukać Audi A3 (może uda się kupić 8P), Golfa V...

Niemiec nieco pewniejszy przy odsprzedaży ale francuzy ładniejsze, myślałem też o fabii/octavi ale A3 to starsze niż 2007 będzie zapewne ok.gif

Też znalazłem aurisa 1,6 NoPb z 2007 za 27kzł ale daleko ode mnie icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

Ech pooglądałem dziś mnóstwo aut...

Pokręciłem się z miernikiem...

Oglądnąłem P308 krajówkę cena w miarę wysoka, wyposażenie ok, mierzę a tu prawa strona cała lakierowana, pytam się kolesi czy w tym P308 było coś lakierowanego a oni spojrzeli na siebie i tylko yyyyy nie wszystko perfect zlosnik.gif

No masakra.

Byłem też w salonie Reno co mają używki i pooglądałem Fluence 130kkm z 2010 i teraz moje pytanie czy każda renówka ma tak kiepskie ograniczniki, że strzelają jak z karabinu, to u mnie w PII aż takiej rzeźni nie mam a każdy na nie narzeka no.gif

Napisano

> Oglądnąłem P308 krajówkę cena w miarę wysoka, wyposażenie ok, mierzę a tu prawa strona cała

> lakierowana,

Ideału nie ma, poza salonem nowych aut.

Moją 308-kę kupowałem wiosną z I-wszej ręki. Auto naprawdę ładnie utrzymane, serwisowane, 10kkm wcześniej wymienione hamulce (t+k) z przodu, serwisy z fakturami, przebieg 70kkm (wpisany w umowę k-s). Ale właściciel bał się cokolwiek powiedzieć o aucie przed wizytą w ASO facepalm%5B1%5D.gif, dopiero po oględzinach, gdzie wyszły 2 naprawy a AC potwierdził, co było robione...

Mówił, że wcześniej jak wspominał o naprawach to ludzie przestawali dalej oglądać i odjeżdżali. A naprawy to wymiana szyby przedniej (kamień) i przedni zderzak + błotnik po niewielkiej stłuczce. Kosztorysy na 2 i 5k PLN - obie naprawy robione z AC w ASO.

Po tym jak moja epica po naprwdę niewielkiej szkodzie została naprawiona w ASO za 17k PLN (z OC "fundatora") wygląda i jeździ lepiej niż przed naprawą (nowa przekładnia kierownicza, polakierowany zderzak, który był porysowany, nowy błotnik, który był lekko wgnieciony już przed szkodą... etc.) kwota 5k PLN oznacza naprawdę tylko kosmetykę.

Napisano
  • Autor

Ja to rozumiem ale jak ktoś bierze i płaci za auto które chce dalej sprzedać to je sprawdza - chyba zlosnik.gif

Ja też nie szukam ideału, może być coś lakierowanego ale żeby już buda nie była przestawiona grinser006.gif

1-2 elementy malowane to luz gorzej jak cały bok no.gif

Kumpel z pracy tydzień temu kupił Lagune 2004 zapłacił 17kzł palacz.gif silnik 2.0 przebieg 90kkm autentyczny jak siedziałem i oglądałem to nie ma żadnej ryski na lakierze i na tapicerce - auto garażowane zlosnik.gif

Ale swoje kosztowała ok.gif

Napisano

> Byłem też w salonie Reno co mają używki i pooglądałem Fluence 130kkm z 2010 i teraz moje pytanie

> czy każda renówka ma tak kiepskie ograniczniki, że strzelają jak z karabinu, to u mnie w PII

> aż takiej rzeźni nie mam a każdy na nie narzeka

Mam Fluence z 2011 i ograniczników nie słychać. Natomiast jak otwieram przednie drzwi to aż się boję, że się wyrwą ze słupka. Widać jak się wygina blacha gdzie jest przykręcony ogranicznik.

A staram się otwierać delikatnie. Nie chcę myśleć co by było jakbym machnął mocniej drzwiami albo by wiatr wyrwał zlosnik.gif

-- edyta --

Też mam używkę z salonu. Kupiłem roczne z przebiegiem 12kkm. Poprzedni właściciel - wypożyczalnia.

BTW sporo Flu stoi przy salonach jako używki.

Napisano
  • Autor

> Mam Fluence z 2011 i ograniczników nie słychać. Natomiast jak otwieram przednie drzwi to aż się

> boję, że się wyrwą ze słupka. Widać jak się wygina blacha gdzie jest przykręcony ogranicznik.

> A staram się otwierać delikatnie. Nie chcę myśleć co by było jakbym machnął mocniej drzwiami albo

> by wiatr wyrwał

> -- edyta --

> Też mam używkę z salonu. Kupiłem roczne z przebiegiem 12kkm. Poprzedni właściciel - wypożyczalnia.

> BTW sporo Flu stoi przy salonach jako używki.

U mnie stoją 2 jeden z 2010 a drugi 2011 ale bogata wersja wink.gif

Ech przeraża mnie szukanie auta grinser006.gif

Napisano

> U mnie stoją 2 jeden z 2010 a drugi 2011 ale bogata wersja

> Ech przeraża mnie szukanie auta

Mnie też trochę przerażało dlatego albo nowe albo roczne/dwuletnie.

Co do 'bogatej wersji' to trudno powiedzieć. Ja mam wersję Expression (czyli 'bieda') ale z pakietem Komfort i w sumie z wypasu to nie ma tylko navi, skóry i karty HF.

Ma za to klimę auto dwustrefową z nawiewem na tył, 4 szyby elektryczne, radio mp3 i bluetooth, tempomat/ogranicznik prędkości, automatyczne wycieraczki i światła, 16" alu, jakieś listwy w chromie, 6 poduszek, ASR i ESP, regulacja kierownicy (ale w jednej płaszczyźnie), regulacja góra/dół obu przednich foteli i moje ulubione - fabryczne roletki w tylnych drzwiach i na tylną szybę zlosnik.gif

Brak za to podgrzewanych lusterek (chociaż są elektrycznie regulowane i mają kierunki). Możesz na to powkręcać sprzedawcę bo o tym nie mają pojęcia. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ładną masz wersje ok.gif

Oglądam już coraz tańsze samochody crazy.gif jutro jadę oglądać Lagunę II zlosnik.gif

Albo kupię tanio i wyłożę kasę na jakieś naprawy albo będę szukał do bólu icon_rolleyes.gif