Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

E36 wypada szyba uszkodzone ślizg i trzpień do wymiany -foto

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich rozebrałem dziś boczek, ponieważ szyba wypadała i ukazał się taki widok

-ślizg prawy w ogóle nie trzyma ale to rozumiem w BMW można dokupić.

Ale co z trzpieniem na środku (foto)

Nie trzyma w ogóle - rozwierciłem go i będę myślał co dalej?

Można taki dokupić, jakoś obspawać od tyłu ? jakieś pomysły ?

Będę wdzięczny piwo.gifpiwo.gifpiwo.gif

55384381381953344130.jpg26399004143957684366.jpg34942786136196994133.jpg44831450825795715577.jpg

Napisano

Jest ten element do dostania w większości lepszych sklepów motoryzacyjnych,np.w katalogu firmy Romix jest to spinka o oznaczeniu C10110,kosztuje to parę złotych. ok.gif

Napisano

Kup na złomie kompletny sprawny mechanizm i nie kombinuj grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jest ten element do dostania w większości lepszych sklepów motoryzacyjnych,np.w katalogu firmy

> Romix jest to spinka o oznaczeniu C10110,kosztuje to parę złotych.

Tak taki ślizg owszem można kupić, ale co z trzpieniem z 1 zdjęcia ? Macie jakiś pomysł ?

Chciał bym ogarnąć bez wymiany na nowy mechanizm, trzeba rozwiercać nicy wymontować wszystko i znów nitować frown.gif

Napisano

> Tak taki ślizg owszem można kupić, ale co z trzpieniem z 1 zdjęcia ? Macie jakiś pomysł ?

> Chciał bym ogarnąć bez wymiany na nowy mechanizm, trzeba rozwiercać nicy wymontować wszystko i znów

> nitować

Przyspawaj. O ile ramię, to tzw szajsmetal, to sam trzpień (kulka) jest ze stali. Podłóż od tyłu kawałek podkładki nieco większej od otworu i trzy małe spawy do trzpienia wystarczą. Problemem może być dojście końcówką migomatu.

A nie, sorry, dojście jest, bo przecież masz to od przodu.

Napisano
  • Autor

Chętnie bym własnie dospawał nowy trzpień kupił nowy ślizg i tyle w temacie by było grinser006.gif

Tylko zastanawiam się z czego zrobić trzpień który będzie jeździł po szynie w środku ?

Oryginalnie był to plastik na metalowym trzpieniu który jak widać na foto 1 z lewej strony się wytarł frown.gif

Napisano

> Chętnie bym własnie dospawał nowy trzpień kupił nowy ślizg i tyle w temacie by było

> Tylko zastanawiam się z czego zrobić trzpień który będzie jeździł po szynie w środku ?

> Oryginalnie był to plastik na metalowym trzpieniu który jak widać na foto 1 z lewej strony się

> wytarł

No ale przecież ten plastik kupisz nowy. Wymieniałem u siebie całkiem niedawno. Płaciłem za szt 6zł. Problem w tym, że trzeba kupić 5 szt w ofercie Romixa.

Napisano
  • Autor

> No ale przecież ten plastik kupisz nowy. Wymieniałem u siebie całkiem niedawno. Płaciłem za szt

> 6zł. Problem w tym, że trzeba kupić 5 szt w ofercie Romixa.

Jesteś pewny ? nie chodzi tu o ślizgi na dole tylko o ten środkowy trzepień, który wydaje się być nie wymienialny

Napisano

> Jesteś pewny ? nie chodzi tu o ślizgi na dole tylko o ten środkowy trzepień, który wydaje się być

> nie wymienialny

Quote:

Tylko zastanawiam się z czego zrobić trzpień który będzie jeździł po szynie w środku ?

Oryginalnie był to plastik na metalowym trzpieniu

Piszesz, że masz problem z tą częścią, więc już nie wiem o co chodzi.

Po szynie jeździ takie coś

spinka-szyby-bmw-3-e36-5-e34.jpg

Walają mi się takie nowe gdzieś w schowku w aucie.

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki za pomoc, zakupiłem oby 2 nowe ślizgi... ale problem tkwił jeszcze w tym

17038721723475273946.jpg

jak widać wyrobiło się, rozwierciłem próbowałem nowych cudów świata ze śrubkami na ciasno itp ale niestety po 30 otwarciach nie zdawało egzaminu.

Pozostało kupić używany cały mechanizm ,

Ps. Ale ślizgi są nowe smile.gif

Dzięki za odpowiedzi kolego cool.gifcool.gifok.gif