Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dywaniki welurowe

Featured Replies

Napisano

Poszukuję do Galanta welurowych dywaników.

Najlepsze byłyby oryginalne, ale są ztcw niedostępne frown.gif

Polecicie jakąś firmę produkujacą dobre dywaniki? Zależałoby mi aby miały dziurę na fabryczne mocowanie smile.gif

Napisano

kupić w komforcie wykładzinę http://bit.ly/1uE3OEJ wyciąć, opalić luźne nitki, zrobić mocowania i gotowe wink.gif

Można oddać do obszycia, ale nie trzeba, nie strzępi się po opaleniu. Początkowo bardzo sztywne, ale ładnie się układa.

Napisano
  • Autor

> kupić w komforcie wykładzinę http://bit.ly/1uE3OEJ wyciąć, opalić luźne nitki, zrobić mocowania i

> gotowe

> Można oddać do obszycia, ale nie trzeba, nie strzępi się po opaleniu. Początkowo bardzo sztywne,

> ale ładnie się układa.

kiedyś tak wyprodukowałem wykładziny do astry, ale ni ebył to najlepszy pomysł wink.gif

zostanę przy gotowych zlosnik.gif

Napisano

> kiedyś tak wyprodukowałem wykładziny do astry, ale ni ebył to najlepszy pomysł

> zostanę przy gotowych

ale z tej wykładziny? Coś Ci się z nimi działo czy zwyczajnie nie wyszło?

Robiłem do Delty (brak gotowców), po zrobieniu papierowego wzornika i wycięciu było ok.

Napisano
  • Autor

> ale z tej wykładziny? Coś Ci się z nimi działo czy zwyczajnie nie wyszło?

> Robiłem do Delty (brak gotowców), po zrobieniu papierowego wzornika i wycięciu było ok.

wydaje mi się, że z tej smile.gif

wyjsc wyszło, ale po jakimś czasie zaczęły się podwijać po bokach - generalnie wykładzina powinna być grubsza niż te 5,5mm

Napisano

> wydaje mi się, że z tej

> wyjsc wyszło, ale po jakimś czasie zaczęły się podwijać po bokach - generalnie wykładzina powinna

> być grubsza niż te 5,5mm

dziwne, przelatałem z tym prawie 3. lata i nic się nawet nie odkształciło.

Napisano
  • Autor

> dziwne, przelatałem z tym prawie 3. lata i nic się nawet nie odkształciło.

może "wędruję" nogami podczas jazdy wink.gif

Napisano

> Polecicie jakąś firmę produkujacą dobre dywaniki? Zależałoby mi aby miały dziurę na fabryczne

> mocowanie

Ja polecę to: KLIK.

Ta firma wytwarza te dywaniki na zamówienie - kilka grubości tkanin, takie jak na tej aukcji są już bardzo OK. Otwory na mocowania można sobie domówić - zrobią. Da się też zamówić mocno nietypowe dywaniki np. na podstawie papierowego szablonu (przerabiałem taki scenariusz - wynik był bardzo OK).

Napisano

> może "wędruję" nogami podczas jazdy

może tak być wink.gif

ja wycinałem po szablonie, celowo bardzo dopasowane. Wchodziły wręcz na wcisk, ale przez to nie miały prawa drgnąć, a przez brak obszycia wyglądały wręcz jak fabryczna wykładzina.

Muszkę pokopać w archeo zdjęć, może coś znajdę.

Napisano

Jak w zimie sprawdzają sie dywaniki welurowe? Lepsze bedą gumowe czy mi sie wydaje?

Napisano

> Jak w zimie sprawdzają sie dywaniki welurowe? Lepsze bedą gumowe czy mi sie wydaje?

jak nie wsiadasz w masakrycznie zabłoconych/zaśnieżonych butach to nie ma różnicy czy lato czy zima.

Ja nie zmieniam ani fabrycznych w Foresterze, ani tych wycinanych z dedykowanej wykładziny.

Napisano

...

> Polecicie jakąś firmę produkujacą dobre dywaniki? Zależałoby mi aby miały dziurę na fabryczne

> mocowanie

Zamawiałem kiedyś tutaj . Wysłałem szablon do YRV zrobiony z kartonu i uszyli mi na wymiar w regularnej cenie. Jeśli chodzi o trwałość to się sprawdzają. Wziąłem najgrubsze jakie się dało. Niestety nie są to typowo samochodowe wykładziny. To zwykłe dywanowe wykładziny domowe/obiektowe. Mają gumowany spód, przez co ślizgają się. Tak to wygląda od spodu:

e14152e9def1.jpg

Brakuje specjalnego, zrobionego jak rzep spodu jak w oryginalnych dywanikach od producentów aut, który trzyma się wykładziny w aucie. Jeśli: "chodzą" ci nogi to nawet z zaczepami możesz mieć problem zawijających się dywaników.

Obawiam się, że wszystkie firmy dorabiające dywaniki korzystają z tych samych wykładzin.