Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kiedy kupować kask?

Featured Replies

Napisano

Zapadła decyzja o kupnie 2 porzadnego kasku...

I teraz mam do szanownego grona pytanie... czy przymierzając się do kupna kasku z przedziału powiedzmy 2000 zł warto poczekać np do grudnia/stycznia? chodzi mi o to czy np nie bedzie taniej np z 10-15 %. Pytam bo kask w tym roku nie będzie potrzebny na dłuższe wyjazdy a na krótkie wokół komina ten co jest styknie...

Napisano

> Zapadła decyzja o kupnie 2 porzadnego kasku...

> I teraz mam do szanownego grona pytanie... czy przymierzając się do kupna kasku z przedziału

> powiedzmy 2000 zł warto poczekać np do grudnia/stycznia? chodzi mi o to czy np nie bedzie

> taniej np z 10-15 %. Pytam bo kask w tym roku nie będzie potrzebny na dłuższe wyjazdy a na

> krótkie wokół komina ten co jest styknie...

imho warto przytulic jakąś wyprzedaz modelu na początku roku. w tym budzecie marki wymieniają wzory itp. mi sie udalo tak mojego shoeia kupic - wzór "zeszłoroczny" za 300 eur w hiszpanii gdzies znalazłem.

Napisano

A czym się różni kask wkoło komina od tego do dalekich tras? Tu i tu możesz się wyłożyć? icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> A czym się różni kask wkoło komina od tego do dalekich tras? Tu i tu możesz się wyłożyć?

Tak oczywiście ale prędkości kominowe są daleko mniejsze a i ilościowo to może w tym sezonie bedzie potrzebny na powiedzmy 60 minut. Dlatego zastanawiam się czy nie poczekać do zimy...

Napisano

> Tak oczywiście ale prędkości kominowe są daleko mniejsze a i ilościowo to może w tym sezonie bedzie

> potrzebny na powiedzmy 60 minut. Dlatego zastanawiam się czy nie poczekać do zimy...

Możesz czekać tylko z tego co wiem musisz mieć trochę szcześcia do rozmiarów jeśli chodzi o wyprzedaże, bo często zdarza się, że zostają same mało chodliwe rozmiarówki. Ja swój garnek zanabyłem jakoś czerwiec/lipiec, co prawda stary model, ale był już nieco przeceniony ~40% - w normalnej cenie w życiu bym go nie wziął.