Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

filtr kabinowy do japończyka

Featured Replies

Napisano

Witam,

przeglądam Alle w poszukiwaniu ww do Aurisa,

a tam jakieś zupełnie nieznane mi marki, "japońskie" z nazwy.

Znacie jakieś sprawdzone?

Pozdr

Napisano

> Witam,

> przeglądam Alle w poszukiwaniu ww do Aurisa,

> a tam jakieś zupełnie nieznane mi marki, "japońskie" z nazwy.

> Znacie jakieś sprawdzone?

> Pozdr

To tylko filtr kabinowy, ale coś bardziej znanego np. Filtron K1210

Napisano

> Witam,

> Pozdr

Idz do najbliższego sklepu moto i kup co maja na stanie.Obejrzyj na miejscu jakość wykonania - czy np. ma filtr opisane kierunek przebiegu filtracji powietrza i czy ramki są sztywne.

Ja do Ave 2007 do diesla tak robie.i tak wymieniam go 1/2 roku więc jakie to ma znaczenie ?

P.S. Raz kupiłem na aledrogo bo mialo byc taniej.Filtr po włożeniu nie pasował idealnie i dodatkowo ramki były załamane.Więc poszedł do kosza a w sklepie kupiłem zwykły filtr.

Napisano

> Witam,

> Pozdr

Do japończyków robią firmy o japońskiej nazwie choć przeważnie firma ma włoskie fabryki lub CHRL.

Napisz do jakiego modelu szukasz-popatrzymy.

Czasem filtry tych japońsko brzmiących firm są lepiej wykonane niż filtron.Przywoziłem w sobotę dla klienta Japanpartsa i filtr powietrza np optycznie wyglądał solidniej ,ramka wookół filtra metalowa(Filtron miał tylko na papierowej powierzchni nadlany silikon).

Napisano

A nie prościej kupić filtr MANNa ?

Masz katalog, masz w nim Aurisa. Wpisz rocznik i model, to dostaniesz namiary na filtry do Twojego samochodu.

Bartek

Napisano

> A nie prościej kupić filtr MANNa ?

> Masz katalog, masz w nim Aurisa. Wpisz rocznik i model, to dostaniesz namiary na filtry do Twojego

> samochodu.

> Bartek

Mann i Knecht często są dość drogie do japończyków.Nie przeczę iż dobre natomiast cena 2,3 krotnie wyższa nie zawsze przekłada się na jakość.

Napisano

> Witam,

> Pozdr

Ja kupuje zazwyczaj firmy Arm & Hammer - jest z aktywnym węglem i nie tylko usuwa pyłki ale i zapachy. Niestety od nowości wyglada jakby był brudny co powoduje ze muszę informować serwis zeby go nie zmieniali bo jest świeży.

Napisano

> Mann i Knecht często są dość drogie do japończyków.Nie przeczę iż dobre natomiast cena 2,3 krotnie

> wyższa nie zawsze przekłada się na jakość.

Różnie z tym bywa, zajrzałem do jednego ze sklepów int. z częściami, wybrałem Aurisa I, silnik w przypadku filtra kabinowego na 90% będzie bez większego znaczenia... ale wybrałem 1.4 d4d i zwykła (tzn. bez węgla) Ashika jest mniej więcej w cenie Manna (34 zł), Knechta, Febi. Blue Print, Purflux trochę droższy (około 40-44 zł).

Filtr węglowy od europejskich producentów (jeżeli na prawdę są ich producentami) to około 55-60 zł.

Chociaż zdarzają się też cenowe rodzynki (w negatywnym rozumieniu tych słów) np. zwykły Bosch albo Mann z węglem.

Japan Parts, HERTH+BUSS JAKOPARTS - najtańsze - około 25 zł.

Napisano

> Mann i Knecht często są dość drogie do japończyków.Nie przeczę iż dobre natomiast cena 2,3 krotnie

> wyższa nie zawsze przekłada się na jakość.

A na prawdę dla Ciebie robi różnicę, czy zapłacisz 25 zeta za filtr, czy 45? Jakie to ma znaczenie przy ogólnych kosztach eksploatacji samochodu?

Pozdro

Bartek

Napisano

> A na prawdę dla Ciebie robi różnicę, czy zapłacisz 25 zeta za filtr, czy 45? Jakie to ma znaczenie

> przy ogólnych kosztach eksploatacji samochodu?

> Pozdro

> Bartek

Wiesz czasem bywają paradoksalnie drogie i nie każdy chce za kabinówkę dać 70-80zł jak może dać 25-40zł.Szczególnie jeśli jeździ w dużym mieście a kabinówką za kilka miechów i tak będzie do wyrzucenia.

Ale jakie ogólne koszty eksploatacji?ja wymieniam filtry ,olej leje benzynę i jeżdżę. zlosnik.gif