Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie teraz najtańsze OC ?

Featured Replies

Napisano

Najlepiej OC plus jakiś pakiet od kradzieży hmm.gif Scenic II 2.0 hmm.gif

Napisano

> Najlepiej OC plus jakiś pakiet od kradzieży Scenic II 2.0

http://forum.autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=288008377&page=1&vc=1

Ja wzialem w Link4 OC+AC_tylko_kradzież ok.gif łącznie tanio wyszlo, ale samo OC nie było najtańsze, u innych było tansze no.gif ale wzialem ze względu na tani pakiet z tym kradzieżowym.. ok.gif

Napisano

Brałem na swoje MEgane wczoraj pełen pakiet w Generali, łącznie z szybą, assistance tym wyższym, wyszło mnie 1041pln, samo OC 294pln ok.gif

Napisano

Sceniki kradną? Myślisz, że jest sens brać AC, szczególnie, że wartość nie duza? Ja bym nie brał.

Napisano

http://rankomat.pl

Sam sobie oblicz albo jeszcze lepiej, złóż wniosek, oddzwonią do Ciebie i podadzą ci najtańszą ofertę.

Napisano

Na tak dziwne postawione pytanie odpowiem, że w Zakładzie Ubezpieczeń, w którym wyjdzie Ci najtańsza oferta.

Napisano

> Sceniki kradną? Myślisz, że jest sens brać AC, szczególnie, że wartość nie duza? Ja bym nie brał.

minicasco PZU.... tanie, a od kradzieży styknie. Co prawda w tym roku składka jest wyższa, bo rozszerzyli odpowiedzialność na teren Europy (wcześniej była tylko Polska), ale 5 stówek to nie majątek. 2 tygodnie temu płaciłem.

OC mam w lutym i jestem ciekawy co ze mna YouCanDrive zrobi. Podpisałem polisę przed 30ką... (YCD jest typowo dla osób przed 30 rokiem życia). Ponoć czasem pozwalają w tym zostać niewiem.gif

Napisano

> minicasco PZU.... tanie, a od kradzieży styknie.

ale ty masz Passata zlosnik.gif

Co prawda w tym roku składka jest wyższa, bo

> rozszerzyli odpowiedzialność na teren Europy (wcześniej była tylko Polska), ale 5 stówek to

> nie majątek.

A od jakiej wartości naliczyli?

Napisano

> Ja za 1.9 w MTU płacę za samo OC 290 zł.

I myślisz, że tylko to decyduje o wysokości składki? rotfl.gif

Napisano

Ja najtaniej znalazłem w proamie, dodatkowo sprawdzili mnie w jakimś systemie po PESEL i od razu dostałem jeszcze prawie 80 zl rabatu (za bezszkodowość).

Co do AC kradzieżowego - na taki samochód jest sens?

Napisano

Za dużo zmiennych każde TU ma, dlatego leć albo do jakieś multi agencji niech liczą, albo do rankomat.pl i sam porachuj. Sprawa o tyle dziwna, że np na samochód z dwulitrowym silnikiem i wartości 4 tys miałem droższe niż na takie z 3 litrowym (BMW), na dodatek każde z tego samego roku niewiem.gif

Napisano

> Ja za 1.9 w MTU płacę za samo OC 290 zł.

Raczej płaciłeś, bo zakładam się o wszystkie pieniądze, że następna składka jaka Ci przyjdzie, to będzie przeszło 5 stów....

Napisano

> Za dużo zmiennych każde TU ma, dlatego leć albo do jakieś multi agencji niech liczą, albo do

> rankomat.pl i sam porachuj. Sprawa o tyle dziwna, że np na samochód z dwulitrowym silnikiem i

> wartości 4 tys miałem droższe niż na takie z 3 litrowym (BMW), na dodatek każde z tego samego

> roku

Marka pojazdu wpłynęła na cenę.

Napisano

> Marka pojazdu wpłynęła na cenę.

Ale było to Daewoo kontra BMW i w BMW było tańsze, gdzie to auto premium i jest w grupie droższych OC (audi,mercedes i bmw), więc w jaki sposób wpłynęła na cenę?Chyba odwrotnie jakby było...

Napisano

> Ale było to Daewoo kontra BMW i w BMW było tańsze, gdzie to auto premium i jest w grupie droższych

> OC (audi,mercedes i bmw), więc w jaki sposób wpłynęła na cenę?Chyba odwrotnie jakby było...

Czemu sądzisz, że musi być odwrotnie? Może w statystykach Daewoo jest bardziej narażone na kradzież niż BMW. Z tego co pamiętam a kiedyś oglądałem statystyki to w czołówce było CC, SC, trochę VW, etc. Marki premium o dziwo nie giną tak często, jak również nie biorą tak często udziału w kolizjach (ze względu na ilość) stąd składka relatywnie niższa na lepsze auto.

Dla przykładu, PZU robiło polisę na Bugatti Verone, które kiedyś jeździło po Wrocławiu. Składka ubezpieczeniowa wynosiła 1% wartości auta. Okej, na PLN wyszła i tak kosmiczna suma, ale zasadniczo u dealera w promocji na zwykłe auto robisz polisę na 4%, u agenta na ok. 5%-11% wartości pojazdu. Mówię tutaj o wartościach średnich, bez skrajności.

Napisano

> Czemu sądzisz, że musi być odwrotnie? Może w statystykach Daewoo jest bardziej narażone na kradzież

> niż BMW. Z tego co pamiętam a kiedyś oglądałem statystyki to w czołówce było CC, SC, trochę

> VW, etc. Marki premium o dziwo nie giną tak często, jak również nie biorą tak często udziału w

> kolizjach (ze względu na ilość) stąd składka relatywnie niższa na lepsze auto.

> Dla przykładu, PZU robiło polisę na Bugatti Verone, które kiedyś jeździło po Wrocławiu. Składka

> ubezpieczeniowa wynosiła 1% wartości auta. Okej, na PLN wyszła i tak kosmiczna suma, ale

> zasadniczo u dealera w promocji na zwykłe auto robisz polisę na 4%, u agenta na ok. 5%-11%

> wartości pojazdu. Mówię tutaj o wartościach średnich, bez skrajności.

A co mają statystyki kradzieży do OC? cfaniaczek.gif

Napisano

ja wlasnie dzwonilem po roznych agentach itp. wyszlo najtaniej na moj wozek ->astre III w liberty i link 4 okolo 390zl za czyste OC grinser006.gif

Napisano

> A co mają statystyki kradzieży do OC?

Faktycznie, już piszę z automatu trochę. Tutaj tylko szkodowość smile.gif

Napisano

> Raczej płaciłeś, bo zakładam się o wszystkie pieniądze, że następna składka jaka Ci przyjdzie, to

> będzie przeszło 5 stów....

Przyszła składka na przyszły rok - 340 zł.

Napisano
  • Autor

> Sceniki kradną? Myślisz, że jest sens brać AC, szczególnie, że wartość nie duza? Ja bym nie brał.

w axa miałem za pakiet kradzieżowy 120zł ok.gif więc to nie pieniądz ok.gif

wartość nie duża ale szkoda by mi było wywalać jakieś 15tyś ok.gif

Scenicków raczej nie kradną ale z mojego osiedla zginęła np laguna III których też niby nie kradną ok.gif

Napisano

> Raczej płaciłeś, bo zakładam się o wszystkie pieniądze, że następna składka jaka Ci przyjdzie, to

> będzie przeszło 5 stów....

nie obowiązku przedłużania

Napisano

> w axa miałem za pakiet kradzieżowy 120zł więc to nie pieniądz

> wartość nie duża ale szkoda by mi było wywalać jakieś 15tyś

> Scenicków raczej nie kradną ale z mojego osiedla zginęła np laguna III których też niby nie kradną

policz sobie na http://okurka.pl/,

30-40 zł taniej niz na rankomat.pl (co mnie zdziwiło)

Napisano

W Liberty 470zł OC + AC od kradzieży i spalenia za Granda 2004 rok 2.0.