Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka wtrysku w JTD

Featured Replies

Napisano

witam ... przejrzałem całem forum BBM (+forum Punto) i nie znalazlem odpowiedzi na poniżej zamieszczony problem:

Wczoraj w trakcie noramlnej (spokojnej) jazdy zaświeciła mi się kontrolka wtrysku i auto oczywiście się zamuliło ... wyłaczenie silnika i ponowne właczenie powodowało że kontrolka gasła, ale za chwilę znów się zaświecala i silnik przymulał .. przejachalkem tak 25 km (do pracy) i jadąc z powrotem (kontrolka się oczywiście świaci), wiechałem w niezła wyrwę w drodze ... i CUD ... silnik ożył !! .. po wyłączeni i wlaćzeniu silnika (restart wink.gif ) kontrolka się już nie zapaliła ... dzis też bez problemu dojechałem do pracy ... co to może być ? czy ktoś ma choć cień teorii na ten temat?

nadmieniam, że przepływka była wymieniana 6 kkm temu ...

Napisano

to nie była wyrwa...

to chuck norris z półobrotu doprowadził twoją padake do stanu uzywalności...

apropos kontrolik wtrysku-od kiedy leje vpower i inne "lepsze" diesle nie mam problemu...niestety drożej to kosztuje, ale juz 2 miesiąc nic mi nie miga

Napisano

wygląda , że ci jakiś czujnik nie stykał albo kabelek , jak by to było na stałe to można by poszukać , a tak hmm.gif

Napisano
  • Autor

qrabizon może to rzeczywiście był chuck norris hmm.gifzlosnik.gif ... a poważnie to ostatnio zatankowałem V-power, więc chyba bardziej przychylę sie do opini Irona i sprawdze kabelki ... tylko pytanie które ? zauważyłem że od przepływki przewód jest owinięty jakąś pasciarską taśmą i w dodktku widać kabelki zaraz przy wtyczce ... może tam zacznę szukac ? hmm.gif

Napisano

> zauważyłem że od przepływki przewód jest owinięty jakąś

> pasciarską taśmą i w dodktku widać kabelki zaraz przy wtyczce

> ... może tam zacznę szukac ?

u mnie też takim jest owinięty przy samym wtyku

Napisano

Kiedyś miałem to - i o tym pisałem... Przepływki nigdy nie wymieniałem. Czyszczenie pomogło.

Napisano

> witam ... przejrzałem całem forum BBM (+forum Punto) i nie znalazlem

kiepsko szukałeś.

Mi też takie coś się działo, Szkot7 pisał że miał 1 raz i przeszło, a u mnie taki objaw wchodził kilka razy co kilkaset km. Pomogła wymiana przepływomierza za 260zł (bosch).

Od 7000 km jest spokój.

Jak wygląda sprawa filtra powietrza, jak bardzo brudny to wymień waytogo.gif

Napisano

> Kiedyś miałem to - i o tym pisałem... Przepływki nigdy nie

> wymieniałem. Czyszczenie pomogło.

dziwne tylko że znikło po wstrząsie wink.gif

Napisano

> dziwne tylko że znikło po wstrząsie

Mnie też raz pojawiało się a raz znikało - byłem w trasie, daleko od mechaników, przejechałem tak sporo kilometrów... Dodam, że po czyszczeniu kontrokla paliła się jeszcze przez kilkadziesiąt kilometrów i auto nie było żwawe... Byłem już umówiony na zjazd do serwisu po trasie - i nagle jak ręką odjął... I tak przejechałem potem ponad 60.000 km bez objawów... Nie wiem co dalej - bo Bravka już nie moja jest...

Napisano
  • Autor

dzieki wielkie wszystkim za odzew... jutro jade kupic klucz gwiazdkę z dziurką (taką śruba mam przykręcona przepływkę ) i spróbuję ja wyczyścic ... filtr powietrza zmieniałem na jesień, więc powinien byc jeszcze oki ....

Napisano

> dzieki wielkie wszystkim za odzew... jutro jade kupic klucz gwiazdkę

> z dziurką (taką śruba mam przykręcona przepływkę ) i spróbuję ja

> wyczyścic ... filtr powietrza zmieniałem na jesień, więc

> powinien byc jeszcze oki ....

ten klucz to jest torx zlosnik.gif ale jest jeszcze coś, zwykłe torxy są sześciokątne a ten w przepływce jest pięciokątny no i dziurke mają

Napisano

> ten klucz to jest torx ale jest jeszcze coś, zwykłe torxy są

> sześciokątne a ten w przepływce jest pięciokątny no i dziurke

> mają

dokładnie taki no't user frendly wink.gif

ale mnie udało się wykręcić wkładkę płaskimi szczypcami waytogo.gif

Napisano

> dokładnie taki no't user frendly

frown.gif

> ale mnie udało się wykręcić wkładkę płaskimi szczypcami

zupełnie jak ja zlosnik.gif

Napisano

> zupełnie jak ja

jak jutro o jakiejś rozsądnej porze wrócę z pracy to może w końcu sprawdzę ci jak u mnie wygląda ta osłona ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.