Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] samochód z automatyczną skrzynią do 9000 PLN

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> wątek już od 20 minut online, a nikt nie zaproponował BMW E34? albo E32?

no i wczoraj oglądałem E38 za 8 tysięcy, niestety po ciemku, dopiero w sobotę obejrzę dokładnie, z osławionym TDS`em pod maską i automatem. O dziwo nie mogliśmy jej dogonić Passatem B6 ze 140 konnym dieslem i manualem wink.gif

Auto wydaje się być zadbane, niestety pan właściciel jest miłośnikiem ledów we wnętrzu ale to wszystko można cofnąć... boję się tego silnika ale kręci mnie to auto niemożliwie...

Do tego progi do poprawek - tutaj ogłoszenie.

Napisano

> no i wczoraj oglądałem E38 za 8 tysięcy,

hmmm...

Sprawdź ten samochód. Solidnie.

E38 nie jest tanie w naprawach.

Napisano
  • Autor

> hmmm...

> Sprawdź ten samochód. Solidnie.

> E38 nie jest tanie w naprawach.

sprawdzę, sprawdzę, jak wspominałem mój mechanik siedzie w beemkach, póki co obejrzeliśmy silnik, nie było za bardzo gdzie podjechać a na dworze ciemno, przejechaliśmy się też za nim kawałek, przy gonieniu po mieście nic nie dymiło z niego, aż dziwne bo jak ja depnę Scenikowi to chmurę zostawiam...

ani kolor, ani wnętrze mi nie pasi, choć samo E38 uwielbiam, więc nie napalam się tylko na spokojnie oblukam. martwi mnie trochę spalanie, podejrzewam że w mieście spokojnie 12 litrów łyknie, a odzwierciedlenia w osiągach nie będzie żadnego...

Napisano

> no i wczoraj oglądałem E38 za 8 tysięcy, niestety po ciemku, dopiero w sobotę obejrzę dokładnie, z

> osławionym TDS`em pod maską i automatem. O dziwo nie mogliśmy jej dogonić Passatem B6 ze 140

> konnym dieslem i manualem

> Auto wydaje się być zadbane, niestety pan właściciel jest miłośnikiem ledów we wnętrzu ale to

> wszystko można cofnąć... boję się tego silnika ale kręci mnie to auto niemożliwie...

> Do tego progi do poprawek - tutaj ogłoszenie.

do tego ogłoszenia bym nawet nie jechał frown.gif

1. progi powinny być czarne

2. jest przód i tył zrobiony na polift (tylko pasjonat to zrobi bez "okazji" w stylu stłuczki). lampy polift a nerki przedlift wink.gif

3. we wnętrzu navi - też retrofit

4. kierownica tez nie od tego rocznika (tj. wzór na poduszce)

5. felunek wygląda na made in china... wydechy - podwójne do rzędowego silnika;)

6.

ale może to "ten" wyjątek od reguły smile.gif oglądaj smile.gif

sprawdz typowy pakiet (automat - szarpanie, pixele wypalone, dół drzwi - korozja (tu już widać braki w listwach), sprawdz nawiewy - czy wszystko chodzi dobrze i sterowanie działa (wloty centralne zamknięte, być moze dlatego ze wali tylko ciepłe - typowy feler, wtedy nagrzewnica do wyjęcia - kupa RBH).

Napisano
  • Autor

> do tego ogłoszenia bym nawet nie jechał

"pojechałem" niejako po drodze, jechałem do mechanika sprawdzić Scenica zanim go sprzedam, bo coś tam w kole stuka i nawiew nie działa, stał blok wcześniej z kartką za szybą, więc pooglądałem.

> 1. progi powinny być czarne

progi malował poprzedni właściciel, chyba sprajem, całość do zrobienia od nowa

> 2. jest przód i tył zrobiony na polift (tylko pasjonat to zrobi bez "okazji" w stylu stłuczki).

> lampy polift a nerki przedlift

obecny właściciel wymienił, poprzednie lampy oddaje razem z autem, tak mu się bardziej podobało

> 3. we wnętrzu navi - też retrofit

w sensie co tam powinno być oyginalnie? i tak radio bym wymienił, bo kasetowe mi niepotrzebne, a ten pseudo tv tylko wkurza...

> 4. kierownica tez nie od tego rocznika (tj. wzór na poduszce)

jak to poznać? jest gdzieś strona z przykładami?

> 5. felunek wygląda na made in china... wydechy - podwójne do rzędowego silnika;)

i felunek (chiński rzeczywiście) i opony i wydech do roboty... znaczy wydech cichy, ale te podwójne rury szpecą...

> sprawdz typowy pakiet (automat - szarpanie, pixele wypalone, dół drzwi - korozja (tu już widać

> braki w listwach), sprawdz nawiewy - czy wszystko chodzi dobrze i sterowanie działa (wloty

> centralne zamknięte, być moze dlatego ze wali tylko ciepłe - typowy feler, wtedy nagrzewnica

> do wyjęcia - kupa RBH).

Automat sprawdzony, nie szarpie, nie ciągnie na P, nie szarpie przy wrzucaniu R, pixele? w sensie na wyświetlaczu kompa?

Nie wiedziałem nic o nawiewach, poczytam w temacie i sprawdzę w sobotę...

dzięki ok.gif

Napisano

> obecny właściciel wymienił, poprzednie lampy oddaje razem z autem, tak mu się bardziej podobało

kierunki i błotniki (nadkola) też były wymienione poza lampami (+brewki na dole). spora zabawa i koszt jak na zmianę dla "estetyki", dla kogoś kto maluje szprejem próg smile.gif ale możliwe ze prawda - są różne cudaki smile.gif

> w sensie co tam powinno być oyginalnie? i tak radio bym wymienił, bo kasetowe mi niepotrzebne, a

> ten pseudo tv tylko wkurza...

no zmieniarkę CD masz w bagażniku. mozesz je zastąpić czymś co obsłuży USB i sterować katalogami z kierownicy. nie wiem po co wymieniać radio smile.gif

a przed LCD było to:

IMG_8255.jpg

czyli sterowanie radiem, telefonem, ustawieniami + OBD.

> jak to poznać? jest gdzieś strona z przykładami?

różnica jest minimalna.

starsza

mlodsza

> Automat sprawdzony, nie szarpie, nie ciągnie na P, nie szarpie przy wrzucaniu R, pixele? w sensie

> na wyświetlaczu kompa?

tak. pod zegarami i na panelu klimy. zawsze mozna ponegocjować wink.gif

> Nie wiedziałem nic o nawiewach, poczytam w temacie i sprawdzę w sobotę...

no i zdobądź VIN. zobaczysz co się zmieniło od czasów opuszczenia fabryki smile.gif

> dzięki

ok.gif

pzdr

Napisano
  • Autor

a zerkniesz mi na to ogłoszenie?

BMW E39

VIN: WBADG81090BX06511

Napisano

> a zerkniesz mi na to ogłoszenie?

> BMW E39

> VIN: WBADG81090BX06511

E39 jest drogie jeśli chcesz utrzymać to w przyzwoitym stanie

Napisano

> E39 jest drogie jeśli chcesz utrzymać to w przyzwoitym stanie

nie droższe niż E38 raczej:)

Napisano

> a zerkniesz mi na to ogłoszenie?

> BMW E39

> VIN: WBADG81090BX06511

VIN poniżej - totalna bida version, co w sumie pasuje do silnika:)

ale wygląda oryginalnie i całkiem schludnie. oglądać smile.gif

Art.

Wartość

Numer podwozia WBADG81090BX06511

Kod typu DG81

Typ 525TDS TOURING (EUR)

Typoszereg E E39 (2)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M51

Pojemność skokowa 2.50

Moc 105

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF RIPS DIAGONAL/ANTHRAZIT (F4AT)

Data prod. 1999-04-27

Wyposażenie

S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S386A DACHRELING Reling dachowy

S413A GEPAECKRAUMTRENNETZ Siatka oddzielająca bagażnika

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Napisano

> nie droższe niż E38 raczej:)

to prawda

ale dziwie sie autorowi ze dysponujac taka kwota pacha sie w modele nie tanie utrzymaniu

napewno latwiej znalesc e36 czy e34 w kwocie 9000zł w lepszym stanie technicznym niz e39 czy e38

Napisano

> to prawda

> ale dziwie sie autorowi ze dysponujac taka kwota pacha sie w modele nie tanie utrzymaniu

> napewno latwiej znalesc e36 czy e34 w kwocie 9000zł w lepszym stanie technicznym niz e39 czy e38

oj tam z tym utrzymaniem nie jest zle. utrzymanie zalezy od mocy i masy pojazdu. a to ze to bmw nie robi - zamienników tony, używek hektolitry.

E34 praktycznie podobne wyposażenie można zanabyć = tyle samo będzie kosztowało w serwisowaniu (skoro silnik też ten sam dostepny). a stan techniczny kwestia do zrobienia. a lepiej chyba mlodszy model. zwłaszcza, że E39 i E38 to ostatnie BMW którymi mozna jezdzic i są bardzo tanie w zakupie.

do tego ww. łatwo spotykane z automatami. E36 raczej nie.

Napisano

a moze nissan micra?? zona ma taka i zadowolona, sprytny samochodzik

Napisano

> zwłaszcza, że E39 i E38 to ostatnie BMW którymi mozna jezdzic i są bardzo tanie

> w zakupie.

"Można jeździć tzn?" hmm.gif

Napisano

> oj tam z tym utrzymaniem nie jest zle. utrzymanie zalezy od mocy i masy pojazdu. a to ze to bmw nie

> robi - zamienników tony, używek hektolitry.

krótko: znajdź mi tanie amortyzatory do E38 z systemem EDC

palacz.gif

> E34 praktycznie podobne wyposażenie można zanabyć = tyle samo będzie kosztowało w serwisowaniu

> (skoro silnik też ten sam dostepny).

Wiesz jak się wymienia filtr kabinowy w E34?

Ja wiem. I wiem już dlaczego wymiana jest tak droga.

Komplet wahaczy na przód wcale nie jest tani.

E34 ma już bardzo dużo elektroniki i systemów ułatwiających życie ale... niestety obciążających portfel jeśli się zepsują. A psuje się dużo.

No i rdza... i rdza... i jeszcze raz rdza... E34 gnije bardziej niż jakakolwiek inna beemka.

> a stan techniczny kwestia do zrobienia. a lepiej chyba

> mlodszy model. zwłaszcza, że E39 i E38 to ostatnie BMW którymi mozna jezdzic i są bardzo tanie

> w zakupie.

E39 i E38 są tanie w zakupie nie bez powodu. Są drogie w utrzymaniu.

> do tego ww. łatwo spotykane z automatami. E36 raczej nie.

E36 z większym silnikiem spokojnie znajdziesz z ASB.

A i mniejsze czterocylindrowe się trafiają.

Napisano
  • Autor

> to prawda

> ale dziwie sie autorowi ze dysponujac taka kwota pacha sie w modele nie tanie utrzymaniu

> napewno latwiej znalesc e36 czy e34 w kwocie 9000zł w lepszym stanie technicznym niz e39 czy e38

szukam auta które mi się będzie podobało, kasa taka a nie inna bo zwykłem zamieniać auta w tej samej cenie, a zakładam sprzedaż Scenika za ok 8 tysi. Koszty serwisowania są dla mnie sprawą drugorzędną pod warunkiem, że jest to serwisowanie a nie ciągłe naprawianie. Po moim mechaniku wiem, że np. praktycznie kompletny zawias tył do kombi, czyli amorki, whacze, tuleje, to jakieś 2500-3000 PLN - jestem to w stanie zaakceptować, bo wiem że zrobię raz i jest spokój.

Boję się trochę samego TDS`a, nie ma jednoznacznego sposobu sprawdzenia jego trwałości i wcześniejszego użytkowania - no risk, no fun. Kusi mnie też dołożenie 4-5 kpln i szukanie 3.0d, ale widzę że łatwiej kupić TDS`ę bez wypasu w dobrym stanie niż 530d.

Napisano
  • Autor

> VIN poniżej - totalna bida version, co w sumie pasuje do silnika:)

> ale wygląda oryginalnie i całkiem schludnie. oglądać

>

wiem, że bida, ale ma to co potrzebuję a nawet więcej - automat, tempomat, klima.

Dzięki temu że bida i TDS`a, cena nie wyrywa z butów a auto wygląda na zadbane. Jak dam radę jeszcze dzisiaj podskoczę.

Napisano

> krótko: znajdź mi tanie amortyzatory do E38 z systemem EDC

mniejszość ma EDC. krótko: wymien łozysko tył w hyundaiu accent (czy tym wiekszym?) - masz tylko zestaw z całą piastą wink.gif jak szukasz dziury to znajdziesz.

> Wiesz jak się wymienia filtr kabinowy w E34?

> Ja wiem. I wiem już dlaczego wymiana jest tak droga.

> Komplet wahaczy na przód wcale nie jest tani.

drogi też nie:) wymieniałem 4 sztuki z przodu w e38 smile.gif

> E34 ma już bardzo dużo elektroniki i systemów ułatwiających życie ale... niestety obciążających

> portfel jeśli się zepsują. A psuje się dużo.

dokładnie. nie inaczej e39 i e38, kwestia egzemplarza. ale oba wymienione są generację młodsze i mają o tyle samo młodsze złączki i tranzystorki wink.gif

> No i rdza... i rdza... i jeszcze raz rdza... E34 gnije bardziej niż jakakolwiek inna beemka.

> E39 i E38 są tanie w zakupie nie bez powodu. Są drogie w utrzymaniu.

mit smile.gif znaczy... prawda, jak porównasz do segmentu A wink.gif a jesli do innych 1,5t 6 i 8 cylindrowców - to już nie. do tego każdy kowal umie naprawić smile.gif

> E36 z większym silnikiem spokojnie znajdziesz z ASB.

> A i mniejsze czterocylindrowe się trafiają.

ok, skonczmy dywagacje: e36 jest małe i paskudnie brzydkie smile.gif

Napisano

> "Można jeździć tzn?"

tzn ze e60 i e65 to bym za darmo nie chciał smile.gif

Napisano

> tzn ze e60 i e65 to bym za darmo nie chciał

Albowiem ponieważ?

(serio pytam, bo szukamy właśnie E61 dla kumpla)