Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana koloru moto

Featured Replies

Napisano

Wywiozłem mojego staruszka do lakiernika. Robi mi pełną renowacje całego moto - nowy lakier łącznie z ramą, spawanie pękniętych owiewek, do tego serwis mechaniczny - zawory, gaźniki, łańcuszek rozrządu. Po kolizji dostałem jakieś tam odszkodowanie, trochę dołożę i wiosną będę miał ogarnięty sprzęt. Polubiłem go, więc zostanie ze mną dłużej. Jednak prośba do kogoś ogarniętego w programach graficznych o wizualizację lakieru.

Schemat malowania będzie jak na tym egzemplarzu, jednak kolorystyka taka jak na zdjęciu z lakierni. Czy ktoś mógłby zrobić ten bordowo-czarny motocykl jako niebiesko czarny?? (tak jak elementy w lakierni). Chciałbym pokazać to lakiernikowi, by nie było przy odbiorze zdziwienia, że jednak się nie zrozumieliśmy zlosnik.gif

Schemat malowania:

288053146-1.jpg

Barwy:

288053146-JgW51.png

Odbiór moto w kwietniu 270751858-jezyk.gif

post-6413-14352526992854_thumb.png

Napisano

Jezeli ma byc czarny, to tylko i wylaczie z zoltym !

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jezeli ma byc czarny, to tylko i wylaczie z zoltym !

Nie grinser006.gif

Napisano

> Wywiozłem mojego staruszka do lakiernika. Robi mi pełną renowacje całego moto - nowy lakier łącznie

> z ramą, spawanie pękniętych owiewek, do tego serwis mechaniczny - zawory, gaźniki, łańcuszek

> rozrządu. Po kolizji dostałem jakieś tam odszkodowanie, trochę dołożę i wiosną będę miał

> ogarnięty sprzęt. Polubiłem go, więc zostanie ze mną dłużej. Jednak prośba do kogoś

> ogarniętego w programach graficznych o wizualizację lakieru.

> Schemat malowania będzie jak na tym egzemplarzu, jednak kolorystyka taka jak na zdjęciu z lakierni.

> Czy ktoś mógłby zrobić ten bordowo-czarny motocykl jako niebiesko czarny?? (tak jak elementy w

> lakierni). Chciałbym pokazać to lakiernikowi, by nie było przy odbiorze zdziwienia, że jednak

> się nie zrozumieliśmy

> Schemat malowania:

> Barwy:

> Odbiór moto w kwietniu

1.

Przydałoby się lepsze foto - baza. pod tym kątem jest zbyt pstrokato. to raz.

2.

na pewno chcesz gradient? imho trochę niedzisiejsze malowanie. solidny niebieski, albo kawasaki green imho wygladaloby lepiej, ale tutaj to dyskusja o gustach wink.gifgrinser006.gif

3. rozważałeś, ściągnięcie owiewek gotowych niż naprawianie tego co masz?

jakiś tekst

Napisano
  • Autor

> 1.

> Przydałoby się lepsze foto - baza. pod tym kątem jest zbyt pstrokato. to raz.

nie mam lepszego....moto wywiezione ponad 200km ode mnie 270751858-jezyk.gif

> 2.

> na pewno chcesz gradient? imho trochę niedzisiejsze malowanie. solidny niebieski, albo kawasaki

> green imho wygladaloby lepiej, ale tutaj to dyskusja o gustach

kawasaki green mi się nie widzi, zdecydowałem, że chcę jak powyżej. Moto też jest niedzisiejsze zlosnik.gifzlosnik.gif - jeszcze chwila i będzie prawie zabytkiem ('95 rocznik wink.gif)

> 3. rozważałeś, ściągnięcie owiewek gotowych niż naprawianie tego co masz?

> jakiś tekst

Moje owiewki nie są mocno zmęczone. Mają kilka uchwytów połamanych, kilka rys po delikatnym szlifie - ale są w jednym kawałku. A to co linkujesz, to mocno nieopłacalne przy wartości moto. I tak w tej chwili lakier + serwis będzie kosztował tyle, ile warty jest sprzęt wink.gif

Napisano

> nie mam lepszego....moto wywiezione ponad 200km ode mnie

ciezki temat z tego kąta. chwilowo trochę już mam przesyt fotoszopa, bo wielu godiznach walki z moim Suzuki, ale zobaczę wieczorem smile.gif

> Moje owiewki nie są mocno zmęczone. Mają kilka uchwytów połamanych, kilka rys po delikatnym szlifie

> - ale są w jednym kawałku. A to co linkujesz, to mocno nieopłacalne przy wartości moto. I tak

> w tej chwili lakier + serwis będzie kosztował tyle, ile warty jest sprzęt

no wlasnie to jest kwestia czy oplaca sie naprawiac i lakierować vs taki gotowiec (pamietaj, że to co masz można spieniężyć smile.gif)

Napisano
  • Autor

> ciezki temat z tego kąta. chwilowo trochę już mam przesyt fotoszopa, bo wielu godiznach walki z

> moim Suzuki, ale zobaczę wieczorem

spokojnie, nie jest to mocno pilne - na razie moto i tak czeka na swoją kolejkę u lakiernika. Początek prac pewnie za ok. tydzień-dwa. gdybyś kiedyś znalazł chwilę czasu i chciało Ci się to dłubnąć - byłoby świetnie ok.gif

> no wlasnie to jest kwestia czy oplaca sie naprawiac i lakierować vs taki gotowiec (pamietaj, że to

> co masz można spieniężyć )

Kupując taki pakiet OEM i tak muszę lakierować pozostałość - choćby ramę. Nie widzę też w zestawie zadupka...I nie wiadomo też jak ten aftermarket się spasuje. Nie jest to złe rozwiązanie w przypadku totalnej demolki ori plastików, ale moje tak naprawdę wymagają kosmetyki, więc idą w lakier. No i są ori wink.gif

Tak sprzęt wyglądał zaraz po szlifie wink.gif

288053263-1.jpg

post-6413-14352526994739_thumb.jpg

Napisano

> Wywiozłem mojego staruszka do lakiernika. Robi mi pełną renowacje całego moto - nowy lakier łącznie

> z ramą, spawanie pękniętych owiewek, do tego serwis mechaniczny - zawory, gaźniki, łańcuszek

> rozrządu. Po kolizji dostałem jakieś tam odszkodowanie, trochę dołożę i wiosną będę miał

> ogarnięty sprzęt. Polubiłem go, więc zostanie ze mną dłużej. Jednak prośba do kogoś

> ogarniętego w programach graficznych o wizualizację lakieru.

> Schemat malowania będzie jak na tym egzemplarzu, jednak kolorystyka taka jak na zdjęciu z lakierni.

> Czy ktoś mógłby zrobić ten bordowo-czarny motocykl jako niebiesko czarny?? (tak jak elementy w

> lakierni). Chciałbym pokazać to lakiernikowi, by nie było przy odbiorze zdziwienia, że jednak

> się nie zrozumieliśmy

> Schemat malowania:

> Barwy:

> Odbiór moto w kwietniu

288053446-288053146-1.jpg

Całkowita abstrakcja bo nie znam się programach graficznych grinser006.gif

post-51817-14352526995864_thumb.jpg

Napisano

> Całkowita abstrakcja bo nie znam się programach graficznych

ykhm. trawa juz nigdy nie będzie zielona wink.gif

Napisano

> ykhm. trawa juz nigdy nie będzie zielona

Spoko, wybory idą. Zaraz przyszli politycy będą malować trawe na zielono zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Całkowita abstrakcja bo nie znam się programach graficznych

Dziękuję wink.gif I tak już coś widać - nawet mimo tej kosmicznej trawy grinser006.gifgrinser006.gif

Dzięki ok.gif

Napisano

na szybko wyciete ze zdjecia z kosmiczna trawa i wrzucone do ori

288055653-moto.jpg

Pozdro

post-6423-14352527011155_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> na szybko wyciete ze zdjecia z kosmiczna trawa i wrzucone do ori

> Pozdro

Dziękuję ok.gif