Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie dot. nr VIN Jeep Grand Cherokee I

Featured Replies

Napisano

Witajcie, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś mógłby pomóc w sprawdzeniu samochodu Jeep Grand Cherokee I po nr VIN: 1J4GZB8Y7TY102441.

Z góry dziękuję.

Pzdr

Napisano

> Witajcie, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś mógłby pomóc w sprawdzeniu samochodu Jeep Grand

> Cherokee I po nr VIN: 1J4GZB8Y7TY102441.

> Z góry dziękuję.

> Pzdr

Patrzyłeś TUTAJ sprzedaje właściciel, podaje sporo danych, teraz podrzuć jakie dane Ty otrzymałeś i dlaczego ma mniej niż 200 tyś na zegarach grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Patrzyłeś TUTAJ sprzedaje właściciel, podaje sporo danych, teraz podrzuć jakie dane Ty otrzymałeś

> i dlaczego ma mniej niż 200 tyś na zegarach

Właśnie tam patrzyłem, ale pomyślałem o możliwości sprawdzenia VINu. Wiesz, akurat wychodzę z założenia, że nie przebieg, a stan techniczny jest determinujący w przypadku zakupu auta. Ale na ten temat już wiele napisano smile.gif

Napisano

> Właśnie tam patrzyłem, ale pomyślałem o możliwości sprawdzenia VINu. Wiesz, akurat wychodzę z

> założenia, że nie przebieg, a stan techniczny jest determinujący w przypadku zakupu auta. Ale

> na ten temat już wiele napisano

No to bierz go do blacharza jak sam się nie znasz, niech obada jak to tam wygląda, potem na ścieżkę zdrowia na OSKP, sam posprawdzaj wyposażenie czy działa i ciesz się samochodem.

Napisano

> Właśnie tam patrzyłem, ale pomyślałem o możliwości sprawdzenia VINu. Wiesz, akurat wychodzę z

> założenia, że nie przebieg, a stan techniczny jest determinujący w przypadku zakupu auta. Ale

> na ten temat już wiele napisano

jak sprawdzalem przed zakupem swojego po vinie to od reki w aso podali najwazniejsze informacje

Napisano

> jak sprawdzalem przed zakupem swojego po vinie to od reki w aso podali najwazniejsze informacje

Czyli jakie?Że nie był topiony lub mielonką w USA? Przy Jeepie właśnie to jest największy problem, że spora część przyjechała zza wody w agonalnym stanie.

Napisano

> Witajcie, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś mógłby pomóc w sprawdzeniu samochodu Jeep Grand

> Cherokee I po nr VIN: 1J4GZB8Y7TY102441.

> Z góry dziękuję.

> Pzdr

Auto ma prawie 20 lat, wiec nie wiem co Ty chcesz sprawdzac po tym VIN? grinser006.gif

Napisano

> Czyli jakie?Że nie był topiony lub mielonką w USA? Przy Jeepie właśnie to jest największy problem,

> że spora część przyjechała zza wody w agonalnym stanie.

dokladnie

glownie interesowalo mnie czy nie mial "salvage title" lub innego wykluczajacego zakup

a przy okazji gosc potwierdzil mi wyposazenie kolor i akcje przywolawcze a ze nei bylo na samochodzie salvage title to od razu zaprosil na jedna z nich ktora nie byla wykonana

Napisano

> Auto ma prawie 20 lat, wiec nie wiem co Ty chcesz sprawdzac po tym VIN?

chociazby to czy nie byl kasowany

Napisano
  • Autor

> Auto ma prawie 20 lat, wiec nie wiem co Ty chcesz sprawdzac po tym VIN?

Ale chyba VIN nie ulega przeterminowaniu?? wink.gif

Napisano

> chociazby to czy nie byl kasowany

OK, Carfax mozna faktycznie sprawdzic... I pewnie tyle wink.gif

Napisano

> OK, Carfax mozna faktycznie sprawdzic... I pewnie tyle

to juz sporo - bo jak wiadomo ogolnie spora czesc samochodow zza oceanu to sztuki z nie do konca czystym carfaxem

Napisano

> to juz sporo - bo jak wiadomo ogolnie spora czesc samochodow zza oceanu to sztuki z nie do konca

> czystym carfaxem

Całe szczęście ten nie przypłynął zza oceanu zlosnik.gif Jak również nie jest to wersja ZJ tylko ZG ( różnice )

1 - United States

J - Jeep

4 - Multipurpose Vehicle (MPV)

G - 5,001-6,000 Gross Vehicle Weight Rating (GVWR)

Z - Grand Cherokee ZJ 4X4 (Four-Wheel-Drive) (Left-Hand Drive)

B - 4spd Auto Transmission

8 - 4-Door Sport Utility Vehicle (SUV)

Y - 5.2 Liter (5.2L) Multi-Port Fuel Injection (MPFI) High-Output (HO) V8 "Magnum" (220 Horsepower, 275 Lb. Ft. of Torque) (318 Cubic Inch Diameter)

7 - Check Digit (Any Number)

T - 1996 Model Year (M.Y.) Vehicle

Y - Steyr Assembly (Graz, Austria)

102441

Tak czy inaczej - proponowałbym napisać do Jeep'a i po prostu zapytać.

Napisano

> Całe szczęście ten nie przypłynął zza oceanu Jak również nie jest to wersja ZJ tylko ZG ( różnice

> )

> 1 - United States

> J - Jeep

> 4 - Multipurpose Vehicle (MPV)

> G - 5,001-6,000 Gross Vehicle Weight Rating (GVWR)

> Z - Grand Cherokee ZJ 4X4 (Four-Wheel-Drive) (Left-Hand Drive)

> B - 4spd Auto Transmission

> 8 - 4-Door Sport Utility Vehicle (SUV)

> Y - 5.2 Liter (5.2L) Multi-Port Fuel Injection (MPFI) High-Output (HO) V8 "Magnum" (220 Horsepower,

> 275 Lb. Ft. of Torque) (318 Cubic Inch Diameter)

> 7 - Check Digit (Any Number)

> T - 1996 Model Year (M.Y.) Vehicle

> Y - Steyr Assembly (Graz, Austria)

> 102441

> Tak czy inaczej - proponowałbym napisać do Jeep'a i po prostu zapytać.

zaraz zaraz... on tylko wyprodukowany byl w europie i tyle - a na jaki rynek.... przeca jak nie wiem co jest ze ZJ

Napisano
  • Autor

Panowie, mam jeszcze jedną prośbę o sprawdzenie jeszcze jednego VINu.. jeśli ktoś mógłby pomóc będę wdzięczny.. 1J4EZ78Y2TC119423

Dzięki i pozdrawiam