Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf VI 2010+

Featured Replies

Napisano

Powiedzcie mi dobrzy ludzie... 1.4TSI 160KM lub też 2.0TDI CR (140 lub 170KM - kod silnika 4-ro literowy Bxxx) można kupować już bez strachu, czy to wciąż silniki "podwyższonego ryzyka"? Bo coś obiło mi się o uszy, że 1.4 od końca 2009 są już poprawione (na pasku?). Powiedzcie proszę jak rozpoznać te "zle" silniki. Będę wdzięczny za rady IThankYou.gif

Napisano

atakuj mar00he on takiego mial 1.4 TSI 160 z DSG

swoja droga spozniles sie, mialbys fajna fure po moderatorze zlosnik.gif

chyba tylko mu cewki padly z tych rzeczy co unieruchomiły auto

Napisano

2.0TDI CR mozna kupowac ok.gif

sporo znajomych ma [rozrzut od konca 2008 do 2012] i nie chca sie zepsuc.zarowno 140 jak 170KM.

Napisano

> atakuj mar00he on takiego mial 1.4 TSI 160 z DSG

> swoja droga spozniles sie, mialbys fajna fure po moderatorze

> chyba tylko mu cewki padly z tych rzeczy co unieruchomiły auto

Ja miałem 2009.

Padające łańcuchy rozrządu w 1,4 TSI 160KM - nie spotkałem takiego przypadku.

A z awarii rzeczywiście miałem dwa razy padnięte cewki zapłonowe - nie na amen, ale wypadały zapłony. Zapobiegawczo, po "check engine" stawałem, wzywałem lawetę i auto zastępcze. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi. Czyli jak rozumiem tych silnikow juz nie trzeba ske obawiac. I jeszcze jedno pytanko... pozmianowe TSI sa na pasku, czy wciaz na lancuchu?

Napisano

> Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi. Czyli jak rozumiem tych silnikow juz nie trzeba ske obawiac.

> I jeszcze jedno pytanko... pozmianowe TSI sa na pasku, czy wciaz na lancuchu?

Szczerze mówiąc - co Ci za różnica?

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Szczerze mówiąc - co Ci za różnica?

> mar00ha

Chocby taka, że jeśli jest na pasku, to jedną z pierwszych rzeczy, które bym zrobił w pięcioletnim aucie, to wymienił kompletny rozrząd ok.gif W przypadku łańcucha na początek wystarczy kontrola - no i byłby to łatwy sposób na rozpoznanie pozmianowych silników (tak, wiem, skuteczniej jest to zrobić po kodzie silnika, ale jeszcze nie wiem, które są tymi "bezpiecznymi", a które nie).

Napisano

> Chocby taka, że jeśli jest na pasku, to jedną z pierwszych rzeczy, które bym zrobił w pięcioletnim

> aucie, to wymienił kompletny rozrząd W przypadku łańcucha na początek wystarczy kontrola - no

> i byłby to łatwy sposób na rozpoznanie pozmianowych silników (tak, wiem, skuteczniej jest to

> zrobić po kodzie silnika, ale jeszcze nie wiem, które są tymi "bezpiecznymi", a które nie).

tsi na pasku są dopiero w golfie VII o octavii 3 i chyba leonie, reszta ma tsi z łańcuchem, nawet inne auta równolegle produkowane w tymi trzema