Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda HR-V Czyli wszystko o niej?

Featured Replies

Napisano

Jestem zainteresowany zakupem takiego autka... Jestem wetem terenowym i przebiegi roczne to ok. 80 tys km. Oczywiście wchodzi w rachubę tylko LPG. Jak z gazowaniem tego auta? Jak z awaryjnością i kosztami eksploatacji? Jak z "szaloną rudą"? No i jak ze spalaniem?

Napisano

> Jestem zainteresowany zakupem takiego autka... Jestem wetem terenowym i przebiegi roczne to ok. 80

> tys km. Oczywiście wchodzi w rachubę tylko LPG. Jak z gazowaniem tego auta? Jak z awaryjnością

> i kosztami eksploatacji? Jak z "szaloną rudą"? No i jak ze spalaniem?

Najmlodsze HRV maja pewnie ponad 10 lat grinser006.gif

IMHO kupno takiego auta na przebiegi 80kkm rocznie to raczej sredni pomysl...

Awaryjnosc w tym wieku to juz raczej efekt wczesniejszej eksploatacji, bo sypac sie moze wszystko lub nic.

Do tego te Hondy lubia gnic, wiec jak znajdziesz jakas bez rdzy to mechanike jakos ogarniesz.

Co do LPG to tam chyba nie ma hydrauliki, wiec trzeba kontrolowac luzy.

Napisano

> Jestem zainteresowany zakupem takiego autka... Jestem wetem terenowym i przebiegi roczne to ok. 80

> tys km. Oczywiście wchodzi w rachubę tylko LPG. Jak z gazowaniem tego auta? Jak z awaryjnością

zona sie taka porusza w lpg

spalanie ok 11 lpg po poznaniu

ruda poki co sie nie pokazuje ale byla wczesniej w tym wzgledzie zaopatrzona.moim zdaniem calkiem dobra alternatywa na taniego suva.

zona niby chce sprzedac ale jak ja szczuje ze wystawie to ma niemrawą minę

jak bys potrzebowAŁ szczególy to pisz na priv

Napisano

Nie wszystkie sa 4x4, silniki tez szalu nie robia, najmocniejszy to ztcp 125KM.

I fakt, to auta majace troche zycia za soba, wiec przy Twoich przebiegach moze byc roznie - zalezy jak trafisz.

Silniki to stara dobra seria D wiec nie ma problemow z LPG.

Napisano
  • Autor

> Najmlodsze HRV maja pewnie ponad 10 lat

> IMHO kupno takiego auta na przebiegi 80kkm rocznie to raczej sredni pomysl...

> Awaryjnosc w tym wieku to juz raczej efekt wczesniejszej eksploatacji, bo sypac sie moze wszystko

> lub nic.

> Do tego te Hondy lubia gnic, wiec jak znajdziesz jakas bez rdzy to mechanike jakos ogarniesz.

> Co do LPG to tam chyba nie ma hydrauliki, wiec trzeba kontrolowac luzy.

Zawsze jeżdżę autami do 10 tys zł i z reguły z roczników ok. 2000 ... Nie stać mnie na inne i tyle... Z resztą Megane I 1.4 zrobiłem już 65 tys km i oprócz wymiany maglownicy i kompletu wahaczy nic nie włożyłem no chyba że standardowa eksploatacja czyli oleje i filtry ale to standard 270751858-jezyk.gif

Z resztą dłużej niż 2 lata auta to jeszcze nigdy nie miałem grinser006.gif a na 160 tys km raczej każde wytrzyma no chyba że będzie cofnięte z 500 tys km na 200 tys km ...