Rszczotka Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 jak to cholerstwo naostrzyć, bo zamiast ciąć już wełnę wyszarpuje, albo trza kilka razy poprawiać, jest na to metoda - ostrzył to ktoś? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olleo Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 > jak to cholerstwo naostrzyć, bo zamiast ciąć już wełnę wyszarpuje, albo trza kilka razy poprawiać, > jest na to metoda - ostrzył to ktoś? > pozdrawiam Duzo to kosztowalo? Mi na 30m2 wystarczyl zwykly noz do chleba za 6zl z carrefoure'a: wciaz byl ostry, gdy ostrze postanowilo odpasc od rekojesci, ale cial pieknie. Na pewno lepiej, niz chleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rszczotka Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 na szczęście nie dużo, w sumie to dostałem go ze sklepu z wełną, myślałem żeby ostrzyć, ale chyba skończy się na nożu do chleba - z jakiegoś auchana/tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gondoljerzy Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 > jak to cholerstwo naostrzyć, bo zamiast ciąć już wełnę wyszarpuje, albo trza kilka razy poprawiać, > jest na to metoda - ostrzył to ktoś? > pozdrawiam Nie miałem pojęcia, że takimi nożami tnie się wełnę. Swoje zębate noże z kuchni, jeśli juz trzeba, to ostrzę na drobnej osełce, ale ograniczam sie tylko do płaskiej strony ostrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toost Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 > jak to cholerstwo naostrzyć, bo zamiast ciąć już wełnę wyszarpuje, albo trza kilka razy poprawiać, > jest na to metoda - ostrzył to ktoś? > pozdrawiam Musiał byś mieć osełkę okrągła lub drobny okrągły pilnik o średnicy zbliżonej do krzywizny ostrza i rzeźbić pojedynczo ząbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phil_ips Napisano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 > Musiał byś mieć osełkę okrągła lub drobny okrągły pilnik o średnicy zbliżonej do krzywizny ostrza i > rzeźbić pojedynczo ząbki. Nieee, w pewnym sklepie niemieckiego właściciela były swego czasu elektryczne ostrzałki do noży, a w tym do noży o falowanych ostrzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat_79 Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Ostrzę takie noże o "denko" starego ceramicznego talerza. Pzdr, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz086 Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 > jak to cholerstwo naostrzyć, bo zamiast ciąć już wełnę wyszarpuje, albo trza kilka razy poprawiać, > jest na to metoda - ostrzył to ktoś? > pozdrawiam Z takiego zestawu dobierasz kamień o promieniu zbliżonym do kształtu zębów noża. Potem miniszlifierką, albo jak nie masz to wkrętarką poprawiasz wszystkie zęby pokolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzzz Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 nie wiem po co tyle dywagacji nie wystarczy naostrzyć na osełce po gładkiej stronie noża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toost Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Jak chcesz na bogato to zestaw do ostrzelania lansky lub taidea i kamień zaokrąglony. Wczoraj właśnie rozpakowałem zestaw taidea i wyostrzyłem stary myśliwski nożyk na 17st. Kartkę papieru ciął jak żyletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toost Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 > Jak chcesz na bogato to zestaw do ostrzelania lansky lub taidea i kamień zaokrąglony. > Wczoraj właśnie rozpakowałem zestaw taidea i wyostrzyłem stary myśliwski nożyk na 17st. Kartkę > papieru ciął jak żyletka Nawet zwykła kuchenna tascoma zmienia się nieco po dobrym naostrzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.