Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[GP] wiązka do klapy bagażnika

Featured Replies

Napisano

Już od ponad roku nie działał spryskiwacz tylnej szyby. Jako, że nie używam a google mówiło, że wężyk łamie się w miejscu gdzie przechodzi do tylnej klapy to wiedziałem co jest i darowałem sobie naprawę.

W tym tygodniu przestał otwierać się zamek bagażnika. Bezpiecznik spalony, wymieniony spalił się znowu.

No więc zdjąłem gumę osłaniającą wiązkę i...

288154232-20150106_150006.jpg

...tak to wyglądało zlosnik.gif

Dwie godziny łatania, lutowania, izolowania i wszystko działa. Tylko ciekawe jak długo...

zlosnik.gif

post-32829-14352527895443_thumb.jpg

Napisano

Niestety czesty przypadek w nowszych samochodach, byle jakie przewody do tego sztywne na mrozie i efekt jak na zalaczonym obrazku grinser006.gif. Zajrzyj sobie do gumy pomiedzy slupkiem a drzwiami kierowcy, pewnie bedzie wygladalo podobnie tongue.gif

Napisano
  • Autor

> Niestety czesty przypadek w nowszych samochodach, byle jakie przewody do tego sztywne na mrozie i

> efekt jak na zalaczonym obrazku . Zajrzyj sobie do gumy pomiedzy slupkiem a drzwiami

> kierowcy, pewnie bedzie wygladalo podobnie

Wolę żyć w niewiedzy zlosnik.gif

Bagażnika często używam, prawie tak samo jak drzwi kierowcy.

Ogólnie z kablami w GP jest chyba słabo. Dopiero co urwał się kabelek idący z wyłącznika świateł na dźwigni kierunkowskazów do przełącznika zespolonego na kolumnie kierownicy.

Efekt był taki, że cały czas świeciły mijania bez względu na przekręcenie wyłącznika. I to kabelek urwał się w środku dźwigni (na 'przegubie'). Trzeba było zdjąć poduszkę, kierownicę i otworzyć wyłącznik zespolony.

Wcześniej 'awaria' 3 biegu dmuchawy. Przyczyna - luźny (wypalony) styk na złączu do wentylatora (pod schowkiem).

Teraz jeszcze mam jakieś problemy z tylną lewą lampą (czasem nie działa kierunek, czasem stop). Też kwestia złącza bo jak zdejmę lampę poruszam złączem i założę to zaczyna działać.

I notorycznie przepalające się żarówki podświetlające deskę pod radiem zlosnik.gif

Co prawda więcej nic się nie dzieje (poza piszczącym przy starcie rozrusznikiem - był już czyszczony i smarowany) więc ogólnie szkoda mi się auta pozbywać. Przebiegu ma raptem 105kkm zlosnik.gif

Napisano

> Wolę żyć w niewiedzy

> Bagażnika często używam, prawie tak samo jak drzwi kierowcy.

Odpukac nic takiego jak na razie sie nie dzieje z rzeczy, ktore wymieniles, jedynie co to reanimowalem wiazke do drzwi kierowcy zlosnik.gif

Napisano

GP to auto dla majsterkowiczow juz dawno to pisalem. Niestety jak lalo sie dluzej to teraz moga byc problemy z kostka tylnej lampy zlosnik.gif

Rozwiazaniem jest wymiana pinow, przynajmniej masy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> GP to auto dla majsterkowiczow juz dawno to pisalem. Niestety jak lalo sie dluzej to teraz moga byc

> problemy z kostka tylnej lampy

> Rozwiazaniem jest wymiana pinow, przynajmniej masy

Wiem, muszę się zabrać i za to. zlosnik.gif